eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zalesie › Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-02

Zalesie: Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.
Numer ogłoszenia: 327018 - 2015; data zamieszczenia: 02.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Zalesiu , ul. Warszawska 34, 21-512 Zalesie, woj. lubelskie, tel. 83 375 75 86, faks 83 375 75 86.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zalesie.bip.lublin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 07.01.2016 r do 17.06.2016 r. i od 19.09.2016 do 22.12.2016 r. (łącznie 161 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie.Łączna dzienna ilość posiłków 271 sztuk. 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 75 stopni C, drugiego dania 65 stopni C),w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca . 7/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 8/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca. 9/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł. 10/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania i odbiór resztek po posiłkach. Rodzaj posiłku: Menu - zupa z wkładką + 2 kromki chleba - w każdy poniedziałek i środę tygodnia, drugie danie + kompot - w każdy wtorek i czwartek tygodnia drugie danie jarskie + kompot - w każdy piątek tygodnia Wymagana gramatura posiłków - zupa z wkładką 400 ml, ziemniaki lub zamiennik - ryż ,kasza ,makaron 200 g , mięso 100 g, surówka 100 g, kompot 150 ml Przykładowe proponowane rodzaje zup nie powtarzające się w przeciągu miesiąca szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, zupa jarzynowa z ziemniakami, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ziemniakami, kalafiorowa z ziemniakami , krupnik z pęczakiem i ziemniakami, kapuśniak, pieczarkowa. Przykładowe proponowane drugie dania nie powtarzające się w przeciągu miesiąca-spaghetti z sosem i mięsem mielonym, pulpety w sosie koperkowym + ziemniaki, bitki wieprzowe (z łopatki) w sosie z kaszą jęczmienną, kotlet schabowy panierowany z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi, kotlet mielony z ziemniakami, filet z kurczaka z ziemniakami , potrawka z kurczaka z ryżem i surówkami, sztuka mięsa (łopatki) w sosie warzywnym, wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką. Przykładowe proponowane drugie dania jarskie nie powtarzające się w przeciągu miesiąca-filet z MIRUNY /DORSZA z ziemniakami , naleśniki z serem białym i bitą śmietaną, kopytka z sosem pieczarkowym, racuchy z jabłkami i śmietaną, pierogi ruskie z tłuszczem, placki ziemniaczane z sosem grzybowym, ryż z jabłkami, kotlet jajeczny z sosem. A/ Do posiłków drugodaniowych będą podawane surówki i sałatki wymienione -(nie powtarzające się w przeciągu miesiąca ) - sałatka z ogórków kwaszonych, surówka z marchwi z jabłkiem, marchewka z groszkiem , buraczki zasmażane, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty białej, surówka z pora z jabłkiem i marchewką, oraz sałatki bądź surówki z warzyw sezonowych oraz warzywa z wody. Surówki smakowo zestawione z daniem głównym. B/ Kompot wieloowocowy - naturalny . Nazwa i adres szkoły Dożywianie-dzienna ilość posiłków Szkoła Podstawowa w Dobryniu Dużym , 21-512 Zalesie - 55 obiadów - godz.dostawy 10.15 Szkoła Podstawowa w Wólce Dobryńskiej, 21-512 Zalesie - 46 obiadów - godz.dostawy 10.30 Zespół Szkół w Zalesiu, ul.Szkolna 10, 21-512 Zalesie - 170 obiadów - godz.dostawy 10.00 Razem - 271 obiadów Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2015 i może ulec zmianie. 1/ W imieniu zamawiającego - dyrektorzy szkół zobowiązani będą do złożenia zamówienia i informacji o liczbie posiłków z 3-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korygowania informacji o liczbie posiłków, najpóźniej poprzedniego dnia przed wydaniem określonego rodzaju posiłku. Za zmniejszoną liczbę posiłków Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie. 2/Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia miesięcznego jadłospisu z wyszczególnieniem gramatury poszczególnych elementów posiłków w sekretariacie szkoły. 3/ Zamawiający zastrzega sobie prawo badań higienicznych, sprawdzania gramatury i udziałów procentowych. W przypadku niespełnienia założonych warunków zamawiający może żądać zmiany menu, układu dań, a nawet rozwiązać umowę z winy wykonawcy ( w przypadku braku reakcji na zgłoszenie zastrzeżenia). W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąży wykonawcę. 4/ Rozliczenie między Zamawiającym i wykonawcą odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków w miesięcznym okresie rozliczeniowym, potwierdzonych przez dyrektora szkoły. 5/ Płatność będzie dokonywana na konto Wykonawcy po weryfikacji dokumentacji związanej z wydawaniem posiłków, w terminie podanym do oferty przez Wykonawcę od daty przedłożenia Zamawiającemu faktur VAT, które będą wystawiane oddzielnie na każdą placówkę. Należności będą przekazywane przez Zamawiającego dla Wykonawcy przelewem na konto wskazane na fakturze..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie na podstawie przedłożonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ-pkt.1 oświadczenia)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie na podstawie przedłożonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ-pkt.2 oświadczenia)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie na podstawie przedłożonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ- pkt.3 oświadczenia)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunku udziału w postepowaniu dokonana będzie na podstawie przedłożonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ -pkt.3 oświadczenia)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie na podstawie przedłożonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ-pkt.4 oświadczenia)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

-wykaz wykonywanych usług wg załącznika Nr 5 do SIWZ w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej 2 usług świadczonych przez okres ciągły minimum 6 miesięcy o podobnym zakresie. Integralną częścią do załącznika Nr 5 do SIWZ jest dokument potwierdzający , że te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie .

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 98
  • 2 - Termin płatności za fakturę - 2

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zalesie.bip.lublin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Zalesiu, ul.Warszawska 34, 21-512 Zalesie (Urząd Gminy),pokój nr 11..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Zalesiu, ul.Warszawska 34, 21-512 Zalesie (Urząd Gminy), pokój nr 11.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.