To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-11-18
Koszalin: Zlecenie usług badawczo rozwojowych dla realizacji Etapu I projektu Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe
Numer ogłoszenia: 327903 - 2010; data zamieszczenia: 18.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 298747 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Koszalińska Sekcja Zamówień Publicznych, ul. Śniadeckich 2, 75-453 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. (094) 34-78-637, 34-78-635, faks (094) 34-78-636.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zlecenie usług badawczo rozwojowych dla realizacji Etapu I projektu Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zlecenie usług badawczo rozwojowych dla realizacji Etapu I projektu Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe Poz. 1 Usługa badawczo-rozwojowa pt. Opracowanie przemysłowej wersji stołowego urządzenia do przecinania ości w filetach z karpi. Poz. 2 Usługa badawczo-rozwojowa pt. Opracowanie technologii wytwarzania filetów bezostnych z karpi. w zakresie określonym w SIWZ oraz formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Poz.1 Przedmiotem niniejszego zamówienia prac badawczo-rozwojowych realizowanych w ramach projektu pt.: Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe, współfinansowanego w ramach Programu Operacyjnego: Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013 jest opracowanie kompletnej technologii uzyskiwania z karpi innowacyjnego rynkowego produktu spożywczego, w postaci integralnych i bezpiecznych dla konsumentów filetów rybnych, o niewyczuwalnych w trakcie ich spożywania ościach oraz zmechanizowanie obróbki wstępnej karpi. Założenie wyjściowe do opracowania technologii wytwarzania z karpi bezostnych filetów określa, że uzyskanie takich filetów jest możliwe przez zastosowanie dwóch operacji technologicznych: a) mechanicznej dezintegracji znajdujących się w filetach z karpi ości na drobne i niewyczuwalne fragmenty, b) rekonstrukcji ponacinanych filetów z karpi do ich pierwotniej, integralnej postaci. Końcową formą produktu powinny być zatem pakowane indywidualnie bezostne filety z karpi lub porcje takich filetów, które byłby dogodne do sprzedaży w sklepach detalicznych oraz w supermarketach. Zadanie polega na opracowaniu koncepcji małogabarytowego urządzenia do przecinania ości w filetach z karpi, przeprowadzeniu jego weryfikacji na podstawie prób modelowych, wytypowaniu docelowego rozwiązania, jego skonstruowaniu, wykonaniu i poddaniu próbom oraz na podstawie ich wyników skonstruowaniu wersji przemysłowej urządzenia, nadającego się do wdrożenia w zakładach przetwórczych, gastronomii, sieciach handlowych. W ramach tego zadania Wykonawca ma przeprowadzić następujące prace: 1. Opracować koncepcję małogabarytowego urządzenia do przecinania ości w filetach z karpi. 2. Przeprowadzić modelową weryfikację koncepcji, potwierdzoną protokołem z prób przeprowadzonych w zakładzie przetwórczym karpi, wytypowanym przez Zamawiającego. 3. Wytypować rozwiązanie docelowe. 4. Opracować konstrukcję i wykonać prototyp urządzenia. 5. Przeprowadzić badania prototypu, potwierdzone protokołem z prób przeprowadzonych w zakładzie przetwórczym karpi, wytypowanym przez Zamawiającego. 6. Opracować dokumentację wersji przemysłowej urządzenia w programie CAD. Poz. 2 Przedmiotem niniejszego zamówienia prac badawczo-rozwojowych realizowanych w ramach projektu pt.: Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe, współfinansowanego w ramach Programu Operacyjnego: Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013 jest opracowanie kompletnej technologii uzyskiwania z karpi innowacyjnego rynkowego produktu spożywczego, w postaci integralnych i bezpiecznych dla konsumentów filetów rybnych, o niewyczuwalnych w trakcie ich spożywania ościach oraz zmechanizowanie obróbki wstępnej karpi. Założenie wyjściowe do opracowania technologii wytwarzania z karpi bezostnych filetów określa, że uzyskanie takich filetów jest możliwe przez zastosowanie dwóch operacji technologicznych: a) mechanicznej dezintegracji znajdujących się w filetach z karpi ości na drobne i niewyczuwalne fragmenty, b) rekonstrukcji ponacinanych filetów z karpi do ich pierwotniej, integralnej postaci. Końcową formą produktu powinny być pakowane indywidualnie bezostne filety z karpi lub porcje takich filetów, które byłby dogodne do sprzedaży w sklepach detalicznych oraz w supermarketach. Zadanie dotyczy zaprojektowania i opracowania metody oraz technologii wytwarzania z karpi całych filetów rybnych o niewyczuwalnych podczas ich konsumpcji ościach (filetów bezostnych). W ramach zadania Wykonawca powinien wykonać następujące prace badawczo-rozwojowe: a) Zaprojektować i opracować metodę rekonstrukcji filetów z karpi - po dezintegracji w nich ości. b) Przeprowadzić badania laboratoryjne przydatności i skuteczności działania wytypowanych biotechnologicznych preparatów, w zastosowaniu do rekonstrukcji filetów z karpi, dokonać charakterystyki technologicznej tych preparatów. c) Opracować w skali laboratoryjnej sposób i parametry technologiczne rekonstrukcji filetów z karpi z zastosowaniem preparatów biotechnologicznych. d) Opracować, możliwe do zastosowania w warunkach przemysłowych, sposoby aplikacji preparatów do rekonstrukcji filetów z karpi oraz modelowe urządzenia do aplikacji tych preparatów. e) Opracować projekt docelowej technologii wytwarzania z karpi całych bezostnych filetów rybnych, bez wyczuwalnych ości, w formie indywidualnie opakowanych porcji konsumenckich, dogodnych do sprzedaży w supermarketach oraz dokonać weryfikacji takiej technologii w skali półtechnicznej. f) Wytworzyć, według opracowanej technologii, próbną partię bezostnych filetów z karpi - o wielkości co najmniej 10 kg; dokonać charakterystyki właściwości technologicznych i cech sensorycznych produktu oraz jego trwałości podczas przechowywania w stanie świeżym i zamrożonym.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.30.00.00 - Projekt i realizacja badań oraz rozwój .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe. Projekt dofinansowany na podstawie umowy nr 00002-61724-OR1600005/10 Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rybackiego (75%) oraz środków budżetu państwa (25%) w ramach Programu Operacyjnego Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013, oś priorytetowa 3 Środki służące wspólnemu interesowi, środek 3.5 Projekty pilotażowe.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.11.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MORSKI INSTYTUT RYBACKI - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
jakie przetargi wygrała firma
MORSKI INSTYTUT RYBACKI - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
- Morski Instytut Rybacki w Gdyni, ul. Kołłątaja 1, 81-332 Gdynia, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 594000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 720410,00
Oferta z najniższą ceną: 720410,00 / Oferta z najwyższą ceną: 720410,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- 35/TP1/SZP-3/2024 Świadczenie usług obsługi szatni w obiektach dydaktycznych Politechniki Koszalińskiej w Koszalinie
- Sprzątanie pomieszczeń biurowych i socjalnych w budynku RDW w Pyrzycach, ul. Stargardzka 42
- Zapewnienie całodobowej, kompleksowej opieki weterynaryjnej
- Modernizacja sali gimnastycznej przy Szkole Podstawowej nr 6 im. Narodowego Święta Niepodległości w Koszalinie (II)
- 33/TP1/SZP-2/2024 Dostawa bielizny pościelowej dla Domów Studenckich Politechniki Koszalińskiej
- Zakup i sukcesywna dostawa jednorazowych materiałów higienicznych dla SP ZOZ MSWiA w Koszalinie
więcej: przetargi w Koszalinie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.