Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-18
Kraków: Dostawa mięsa, wędlin i podrobów przez okres 1-go roku dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie.
Numer ogłoszenia: 32879 - 2008; data zamieszczenia: 18.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej, os. Zgody 18, 31-951 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6460303, 6460100, fax 012 6460199.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sapsp.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Straż Pożarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, wędlin i podrobów przez okres 1-go roku dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i podrobów przez okres 1-go roku dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie. Zapotrzebowanie na mięso, wędliny i podroby przez 1-go rok: 1. Baleron gotowany wieprzowy 600 kg, 2. Baleron pieczony 130 kg, 3. Boczek faszerowany 210 kg, 4. Boczek wędzony bez żeberek 540 kg, 5. Filet z indyka wędzony 400 kg, 6. Filet z piersi kurczaka surowy 500 kg, 7. Flaki wołowe surowe 1000 kg, 8. Golonka wieprzowe surowe 150 kg, 9. Kabanos wieprzowy 160 kg, 10. Kark wieprzowy z/k 500 kg, 11. Kiełbasa biała grilowa 600 kg, 12. Kiełbasa krakowska drobiowa 20 kg, 13. Kiełbasa krakowska sucha 280 kg, 14. Kiełbasa małopolska 120 kg, 15. Kiełbasa mortadela 200 kg, 16. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 360 kg, 17. Kiełbasa toruńska 800 kg, 18. Kiełbasa wiejska 100 kg, 19. Kiełbasa zielonogórska 20 kg, 20. Kiełbasa zwyczajna 150 kg, 21. Kiszka jęczmienna 500 kg, 22. Kiszka pasztetowa 500 kg, 23. Kości wołowe 500 kg, 24. Łopatka wieprzowa bez skóry i tłuszczu z/k 2100 kg, 25. Mięso wołowe b/k 400 kg, 26. Nogi wieprzowe 200 kg, 27. Ogony wieprzowe 190 kg, 28. Parówki cienkie 310 kg, 29. Pasztet pieczony 300 kg, 30. Pieczeń rzymska 200 kg, 31. Pieczeń wiedeńska 150 kg, 32. Pierś z indyka surowa 500 kg, 33. Polędwica sopocka 200 kg, 34. Polędwica wołowa surowa 100 kg, 35. Porcje rosołowe 2000 kg, 36. Salceson domowy 150 kg, 37. Salceson z drobiu 450 kg, 38. Schab z kością surowy i polędwiczką 1000 kg, 39. Schab pieczony b/k 100 kg, 40. Słonina 540 kg, 41. Smalec 300 kg, 42. Szynka wieprzowa gotowana 600 kg, 43. Szynka wieprzowa pieczona 410 kg, 44. Szynka wieprzowa surowa bez skóry i biodrówki 2000 kg, 45. Wątroba wieprzowa 500 kg, 46. Wątroba z drobiu 200 kg, 47. Żeberka wieprzowe paski 350 kg, 48. Żołądki z drobiu 400 kg, 49. Boczek surowy b/k 120 kg, 50. Kurczak świeży 300 kg, Dostawa towaru raz w tygodniu na koszt dostawcy po wcześniejszym zamówieniu telefonicznym.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert w wysokości: 2.000,00 zł. (słownie: dwa tysiące zł. 00/100)..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust. 1 i 2, spełniający wymogi art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz spełniających warunki dodatkowe: 1) spełniają warunki określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do wypełnionego formularza oferty (Załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia) oferent jest zobowiązany dołączyć następujące dokumenty: 1) oświadczenie oferenta przystępującego do udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22, ust. 1 - wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2; 2) oświadczenie oferenta, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24, ust. 1 i 2, Ustawy Prawo Zamówień Publicznych - wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3; 3) aktualny wyciąg z rejestru sądowego firmy lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające, że profil działania Wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia oraz zawierający aktualny wykaz osób uprawnionych do reprezentowania oferenta. Jeżeli ofertę podpisuje osoba nie wymieniona w powyższym wykazie należy załączyć jej pełnomocnictwo w formie pisemnej wraz z dokumentem/tami z których wynika prawo osoby udzielającej pełnomocnictwa do udzielenia go w imieniu Wykonawcy; 4) dowód wniesienia wadium;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sapsp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Aspirantów PSP, os. Zgody 18, 31-951 Kraków - pok. 106 (bud. C - wydział kwatermistrzowski w godz. 800-1500), otrzymać pocztą internetową lub za zaliczeniem pocztowym..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.02.2008 godzina 09:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego, tj. w Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej, os. Zgody 18, 31-951 Kraków - sekretariat Komendanta Szkoły, pokój 200, II piętro, bud. A..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Sukcesywna dostawa odczynników chemicznych i biologicznych oraz środków zużywalnych na potrzebę realizacji projektu FIRST TEAM FENG
- Modernizacja boiska przy Szkole Podstawowej nr 119, przy ul. Czerwieńskiego 1 w Krakowie - wymiana istniejących nawierzchni na nowe wraz z elementami towarzyszącymi w trybie zaprojektuj i wykonaj.
- dostawa materiałów i części do mikroskopów
- "Dostawa energii elektrycznej dla Biur Powiatowych ARiMR w województwie małopolskim"
- dostawa komputera przenośnego (laptopa)- nowy lub fabrycznie odnowiony lub używany dla ACMiN AGH-DE-dzp.272-200/25
- Zakup i dostawa mebli na potrzeby Ośrodka Ruczaj - filii Centrum Kultury Podgórza przy ul. Jana Kantego Przyzby w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Dostawy mięsa i wędlin na potrzeby działu żywienia Domu Pomocy Społecznej "Pod Sosnami" w Pułtusku
- "Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Beskidzkiego Zespołu Leczniczo - Rehabilitacyjnego Szpital Opieki Długoterminowej w Jaworzu z podziałem na 3 części:
- Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin na potrzeby stołówki Zespołu Szkół, CKU w Gronowie
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.