To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-08-16
Kamień Krajeński: Dostawa posiłków do Oddziału Przedszkolnego w Dąbrówce w okresie od 02.09.2013r. do 30.06.2015r. w ramach realizacji projektu Dajmy szansę maluchom
Numer ogłoszenia: 331890 - 2013; data zamieszczenia: 16.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 155365 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Miejski w Kamieniu Krajeńskim, Plac Odrodzenia 3, 89-430 Kamień Krajeński, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3894510, 3886392, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa posiłków do Oddziału Przedszkolnego w Dąbrówce w okresie od 02.09.2013r. do 30.06.2015r. w ramach realizacji projektu Dajmy szansę maluchom.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa posiłków dla 25 dzieci w wieku 3-5 lat z Oddziału Przedszkolnego w Dąbrówce, ul. Szkolna 17, 89-430 Kamień Krajeński, w szczególności: a.gotowych i gorących posiłków obiadowych (zupa, drugie danie, sok);b. produktów spożywczych do przygotowania lub gotowych podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 2.09.2013r. do 30.06.2015r. z uwzględnieniem przerwy wakacyjnej w lipcu 2014r. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to 25 dzieci i może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków: 25 porcji (w tym: 25 obiadów, 25 podwieczorków). Szacunkowa liczba posiłków w ciągu trwania projektu to 434 obiady i 434 podwieczorki. Wykonawca przygotowuje posiłki z własnych produktów żywnościowych - produkty żywnościowe muszą być świeże, posiłki muszą posiadać wartość energetyczną odpowiednią dla grupy wiekowej (od 3 do 5 lat) i zgodną z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki powinny być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla zbiorowego żywienia. Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt, w przenośnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków i uwzględnieniem odpowiedniego czasu od przygotowania posiłku do jego dostawy (zgodnie z wymogami HACCP i Dobrych Praktyk). Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu i rozładunku posiłków. Zadba również o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczenia, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków i podpisem upoważnionego pracownika Oddziału Przedszkolnego w Dąbrówce. Wydawanie posiłków znajduje się po stronie Oddziału Przedszkolnego w Dąbrówce z wykorzystaniem własnych naczyń. Do obowiązków wykonawcy należeć będzie codzienny odbiór odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi 25.Zamawiający ze względu na nieobecność dziecka w oddziale przedszkolnym w Dąbrówce ma prawo zmienić ilość zamówionych posiłków powiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę. Za wystarczające uważa się powiadomienie telefoniczne dokonane co najmniej na jeden dzień przed dostawą posiłków do godz. 15.00. Jest to podstawą do zapłaty tylko faktycznie wydanych w danym miesiącu posiłków, a nie ilości szacunkowe. Zalecane przez zamawiającego posiłki to: Obiad: zupa - objętość min. 250ml., drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym mięso (bez kości) lub ryba min. jeden raz w tygodniu (filet bez ości) -masa 100 gramów i surówka - 100 gramów oraz ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron - 200 gramów oraz sok. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub dżemem, krokiety. Podwieczorek: kanapki z różnymi dodatkami, ciasto drożdżowe z serem lub owocami lub jogurty, budynie, serki w opakowaniach, owoce. W przypadku kanapek - pieczywo , wędliny, ser należy przywozić pokrojone. Temperatura posiłku winna wynosić: zupa - +75°C, drugie danie - +63°C. Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Dyrektorowi Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego im. I Armii Wojska Polskiego w Kamieniu Krajeńskim jadłospisu na kolejnych 10 dni roboczych z wyprzedzeniem na 2 dni, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji Dyrektora. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu dwóch tygodni (10 dni roboczych) wystąpiła powtarzalność tego samego całodniowego posiłku. Dla potrzeb badań żywności przez Państwowy Inspektorat Sanitarny Wykonawca dostarczy codziennie obowiązkowo do miejsca wydawania posiłku próbki potraw zgodnie z §3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie popierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007 r. Nr 80, poz. 545 z późn. zm.) Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego im. I Armii Wojska Polskiego w Kamieniu Krajeńskim, któremu Oddział Przedszkolny w Dąbrówce podlega. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym oraz dokonywania oceny jadłospisów pod kątem zgodności z zasadami racjonalnego żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku stwierdzenia, że posiłki nie spełniają parametrów określonych w obowiązujących przepisach, normach, zaleceniach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest podać adres miejsca, w którym przygotowywane będą posiłki oraz przedstawić dokumenty wydane przez odpowiedniego Powiatowego Inspektora sanitarnego potwierdzające spełnienie wymagań do prowadzenia w/w działalności, w tym transportu posiłków. Dostarczane posiłki muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2005 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.); Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463); rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319); rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004, str. 4); Zaleca się aby Wykonawca, w celu przygotowania oferty i prawidłowego oszacowania kosztów realizacji zamówienia, na własną odpowiedzialność zapoznał się m.in. z odległością do Oddziału Przedszkolnego. Cena oferty jest ceną ryczałtową i zawiera wszystkie koszty związane z wykonaniem zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo żądania podwyższenia wynagrodzenia, z wyjątkiem pkt 3.3.2 SIWZ..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zadanie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, zgodnie z umową UM_SP.433.1.130.2013 ramach projektu Dajmy szansę maluchom realizowanego przez Zespół Szkolno-Przedszkolny Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego im. I Armii Wojska Polskiego w Kamieniu Krajeńskim w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, 9.1.1 - Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechniania edukacji przedszkolnej..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.08.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GRZEGORZ LEWANDOWSKI "MAŁA GASTRONOMIA" LEWANDOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
GRZEGORZ LEWANDOWSKI "MAŁA GASTRONOMIA" LEWANDOWSKI
- Grzegorz Lewandowski Mała Gastronomia Lewandowski, ul. Jana Brzechwy 2A, 85-792 Bydgoszcz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 64592,59 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 69440,00
Oferta z najniższą ceną: 69440,00 / Oferta z najwyższą ceną: 69440,00
Waluta: PLN.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.