eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy WiśniczDostawa artykułów z grupy 156 i 158 CPV - artykuły maczne i przyprawy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-01-29

Nowy Wiśnicz: Dostawa artykułów z grupy 156 i 158 CPV - artykuły maczne i przyprawy
Numer ogłoszenia: 33564 - 2014; data zamieszczenia: 29.01.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , 32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie, tel. 014 612-85-66, faks 014 6128569.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów z grupy 156 i 158 CPV - artykuły maczne i przyprawy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkość zamówienia podana jest orientacyjnie w poniższym zestawieniu i może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby osób osadzonych w jednostce penitencjarnej. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych Dz. U. nr 137, poz.966 z późniejszymi zmianami 1.Ryż - opakowanie jednostkowe 1kg 15611000-4 PN-A-74220 2200 kg, Mąka ziemniaczana - opakowanie jednostkowe 1kg 15612000-1 300 kg, Mąka pszenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15612100-2 PN-91/A-74022 1500 kg, Kasza mazurska - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-87/A74203 2000 kg, Kasza manna - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-88/A-74036 800 kg, Płatki owsiane - opakowanie jednostkowe 1kg 15613380-5 PN-88/A-74037 500 kg, Cukier - opakowanie jednostkowe 1kg 15831200-4 PN-A-74850 5000 kg, Sól kuchenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15872400-5 1200 kg, Makaron 4 jajeczny - opakowanie jednostkowe 5 kg 15851100-9 5000 kg, 2. Miód sztuczny - opakowanie jednostkowe do 0,4 kg 15831600-8 800 kg 3 Cynamon - opakowanie jednostkowe do 0,1kg 15872200-3 1 kg, Kawa zbożowa - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500 kg, Herbata czarna - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500 kg, Kminek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86953 5 kg Kwasek cytrynowy - opakowanie jednostkowe 0,02 kg 15870000-7 4 kg Angielskie ziele-opakowanie jednostkowe 1 kg 1587000-7 8 kg Liść laurowy - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 8 kg Majeranek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86958 10 kg Papryka mielona - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86955 40 kg Ocet - opakowanie jednostkowe od 0,5 do 1,0 litr 15871110-8 PN-A-79733 50 litrów Pieprz czarny mielony - opakowanie jednostkowe 1kg 15872100-2 PN-A-86965 50 kg Przyprawy do : bigosu, gulaszu, kurczaka, ryby - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86967 20 kg Przyprawa typu VEGETA - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 400 kg Czosnek granulowany - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 5 kg Koper - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg Pietruszka nać - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg Por - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg Mieszanka warzywna wieloskładnikowa - susz - opakowanie jednostkowe 5 kg 15870000-7 PN-72/A-77603 500 kg 4 Przyprawa w płynie typu MAGGI - opakowanie jednostkowe 1 litr 15894000-1 800 litrów Sos w proszku: biały, grzybowy, boloński - opakowanie jednostkowe 1kg 15871260-4 200 kg Zupa w proszku: jarzynowa, selerowa, pieczarkowa, żurek, porowa - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 700 kg Bulion: drobiowy, wołowy - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 600 kg Wszystkie artykuły muszą być zgodne z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914, ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów Rono-spożywczych D. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późniejszymi zmianami..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.10.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.00.00-7, 15.89.40.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonej informacji z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, w której wykaże, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę co najmniej 10 000,00 zł. -wg formuły - wykazał/nie wykazał.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową innego podmiotu, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nowy Wiśnicz 32-720 Nowy Wiśnicz Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2014 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Nowy Wiśnicz - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa - ryżu, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, kaszy mazurskiej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, soli kuchennej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż - opakowanie jednostkowe 1kg 15611000-4 PN-A-74220 2200 kg, Mąka ziemniaczana - opakowanie jednostkowe 1kg 15612000-1 300 kg, Mąka pszenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15612100-2 PN-91/A-74022 1500 kg, Kasza mazurska - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-87/A74203 2000 kg, Kasza manna - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-88/A-74036 800 kg, Płatki owsiane - opakowanie jednostkowe 1kg 15613380-5 PN-88/A-74037 500 kg, Cukier - opakowanie jednostkowe 1kg 15831200-4 PN-A-74850 5000 kg, Sól kuchenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15872400-5 1200 kg, Makaron 4 jajeczny - opakowanie jednostkowe 5 kg 15851100-9 5000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa miodu sztucznego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Miód sztuczny - opakowanie jednostkowe do 0,4 kg 15831600-8 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa przypraw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cynamon - opakowanie jednostkowe do 0,1kg 15872200-3 1 kg, Kawa zbożowa - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500 kg, Herbata czarna - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500 kg, Kminek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86953 5 kg, Kwasek cytrynowy - opakowanie jednostkowe 0,02 kg 15870000-7 4 kg, Angielskie ziele-opakowanie jednostkowe 1 kg 1587000-7 8 kg, Liść laurowy - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 8 kg, Majeranek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86958 10 kg, Papryka mielona - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86955 40 kg, Ocet - opakowanie jednostkowe od 0,5 do 1,0 litr 15871110-8 PN-A-79733 50 litrów Pieprz czarny mielony - opakowanie jednostkowe 1kg 15872100-2 PN-A-86965 50 kg, Przyprawy do : bigosu, gulaszu, kurczaka, ryby - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86967 20 kg, Przyprawa typu VEGETA - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 400 kg, Czosnek granulowany - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 5 kg, Koper - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg, Pietruszka nać - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg, Por - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10 kg, Mieszanka warzywna wieloskładnikowa - susz - opakowanie jednostkowe 5 kg 15870000-7 PN-72/A-77603 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa: Maggi, sosy w proszku, zupy w proszku, bulion.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa w płynie typu MAGGI - opakowanie jednostkowe 1 litr 15894000-1 800 litrów, Sos w proszku: biały, grzybowy, boloński - opakowanie jednostkowe 1kg 15871260-4 200 kg, Zupa w proszku: jarzynowa, selerowa, pieczarkowa, żurek, porowa - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 700 kg, Bulion: drobiowy, wołowy - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.