To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-02-20
Zwierzyniec: Usługa cateringowa na dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Zwierzyńcu.
Numer ogłoszenia: 33729 - 2014; data zamieszczenia: 20.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 273893 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Zwierzyńcu, ul. Armii Krajowej 36, 22-470 Zwierzyniec, woj. lubelskie, tel. 84 6873 275, faks 84 6873 275.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka oświatowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa na dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Zwierzyńcu..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie gorącego posiłku dziennie ( według harmonogramu pracy szkoły) w Zespole Szkół w Zwierzyńcu wg następującego wykazu: Średnie wielkości, które mogą ulegać ciągłym zmianom w trakcie realizacji zadania, a zmiany te są trudne do przewidzenia. 1 Szkoła podstawowa w Wywłoczce 20 2 Szkoła podstawowa w Zwierzyńcu 70 3 Gimnazjum w Zwierzyńcu 30 Podana powyżej liczba dzieci i osób może ulegać ciągłym zmianom np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby dzieci chodzących do szkoły, zmiany zamożności społeczeństwa, chęci lub niechęci korzystania z posiłków przez dzieci, absencji dzieci na wypadek choroby lub innych okoliczności. Dożywianie prowadzone jest w trzech budynkach szkolnych przy. ul. Partyzantów 3, (dzieci klas 0-6), ul Armii Krajowej 36, 22-470 Zwierzyniec (dzieci klas gimnazjalnych 1-3) oraz w miejscowości Wywłoczka (dzieci klas 0-6). Żywienie dzieci odbywać się będzie w okresie od 03 lutego 2014 r. do 19 grudnia 2014 r. (w dniach zajęć w szkole). Szacunkowa dzienna ilość posiłków to ok. 120, łącznie w okresie objętym zamówieniem będzie ok. 23 760 posiłków. Jest to liczba szacunkowa mogąca ulec zmianie +/- 20 %. Powyższe zakresy usług są jedynie ilościami szacunkowymi określonymi dla potrzeb przeprowadzenia niniejszego postępowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo i dopuszcza możliwość zlecenia mniejszej lub większej ilości poszczególnych usług, w zależności od bieżących potrzeb placówek oświatowych. Przewidywane ilości poszczególnych usług będących przedmiotem niniejszego zamówienia nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń przez Wykonawcę, co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego usług w toku realizacji umowy. Posiłki powinny być dostarczane do szkół od poniedziałku do piątku w godzinach 11.00 - 13.00. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw - posiłki mają być dostarczane w pojemnikach przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadające atesty). Dowiezione i podane w szkołach posiłki mają być zawsze gorące. O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca zobligowany jest do zapewnienia naczyń jednorazowych (talerze, sztućce, kubki). Obsługą posiłków (wydanie , posprzątanie naczyń po jedzeniu, przygotowanie talerzy i sztućców) zajmie się Wykonawca. Wykonawca powinien dysponować pracownikami, którzy posiadają aktualne wymagane do prowadzenia żywienia zbiorowego karty lub książeczki zdrowia oraz dysponować środkiem transportu do przewozu posiłków. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami). W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłek dla uczniów winien składać się z: jednego gorącego dania naprzemiennie tj, zupy z wkładką lub drugiego dania: - zupy- min. 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz min. 200 g pieczywa - wkładka - 100 g porcja mięsa ( waga po przetworzeniu) - drugie danie - 100 g porcja mięsa ( waga po przetworzeniu ), 150- 200 g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 100 - 150 g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 100 g ( waga po przetworzeniu ) lub jaja 2 szt. , lub 200 g dania jarskie np. kluski śląskie, pierogi, krokiety, gołąbki, naleśniki. Posiłki powinny mieć wartość kaloryczną nie mniejszą niż 900 kcal. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Posiłki muszą być przygotowywane według wcześniej ustalonego tygodniowego jadłospisu, który Wykonawca będzie zobowiązany przedstawić Dyrektorowi Zespołu Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym, kalorycznym, jak i wagowym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku, zapachu, konsystencji i sposobu przyrządzania potraw. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić: zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym, normy produktów dla każdej z grup oraz wartość odżywczą przygotowanych posiłków..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Karczma nad Szumem Jan Rawiak, Górecko Kościelne 40, 23-460 Józefów, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 106920,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 82684,80
Oferta z najniższą ceną: 82684,80 / Oferta z najwyższą ceną: 153964,80
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI ZWIERZYNIEC
więcej: przetargi ZWIERZYNIEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.