eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON]

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-10

Lublin: Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON]
Numer ogłoszenia: 338290 - 2015; data zamieszczenia: 10.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Województwo Lubelskie , ul. Grottgera 4, 20-029 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 44 16 636, faks 81 44 06 308; 81 44 16 535.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubelskie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON].

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego na 2016 r. z podziałem na części. Zamówienie dotyczy dwóch część tj. zakup cateringu tzw. suchego oraz zakup tzw. cateringu ciepłego. Część 1: zakup usług cateringowych (dostawa kawy, herbaty, porcjowanego ciasta, paluszków, cukierków, mleka, wody mineralnej gazowanej i niegazowanej, soku, cukru) dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering suchy). Część 2: świadczenie usług cateringowych dla komórek organizacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering ciepły). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1a do SIWZ w zakresie części I oraz Załącznik nr 1b do SIWZ w zakresie części II..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium Zamawiający nie żąda zabezpieczenia należytego wykonania umowy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Część 1 i 2: Wykonawca wykaże się spełnieniem warunku dotyczącego posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia jeżeli uzyskał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą lub warunkowo zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu /i produkujący/ żywność lub/i uzyskał wpis do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu /i produkują/ żywność, o którym mowa w art. 61 -67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2015 poz. 594)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Część 1: Wykonawca wykaże się spełnieniem warunku dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał co najmniej dwie usługi cateringu na kwotę nie mniejszą niż 70 000,00 zł (brutto) każda. Przez usługę cateringową rozumie się sumę usług zrealizowanych w ramach jednej umowy realizowanej dla jednej instytucji/podmiotu. Część 2: Wykonawca wykaże się spełnieniem warunku dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał co najmniej dwie usługi cateringu na kwotę nie mniejszą niż 200 000,00 zł (brutto) każda. Przez usługę cateringową rozumie się sumę usług zrealizowanych w ramach jednej umowy realizowanej dla jednej instytucji/podmiotu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 97
  • 2 - Termin płatności faktury - 3

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zmiana istotnych postanowień umowy może nastąpić wyłącznie w przypadkach przewidzianych ustawą - Prawo zamówień publicznych oraz postanowieniami niniejszej umowy, za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. 2. Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dopuszcza w szczególności zmianę istotnych postanowień niniejszej umowie w zakresie: 1) terminu wykonania przedmiotu umowy, w przypadku: a) zaistnienia okoliczności istotnych mających wpływ na zmianę terminu wykonania przedmiotu umowy, niezależnych od żadnej ze Stron umowy, z tym zastrzeżeniem, że konieczność zmiany terminu realizacji przedmiotu umowy z przyczyn niezawinionych przez strony nie może spowodować zwiększenia ceny wynikającej z oferty, na podstawie której był dokonany wybór wykonawcy; b) siły wyższej, mającej istotny wpływ na realizację przedmiotu umowy; c) zmiany zasad lub kwot dofinansowania środkami pochodzącymi z Instytucji, która przyznała środki na sfinansowanie umowy - w odniesieniu do projektów współfinansowanych z tychże środków; d) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy. 2) wynagrodzenia, o którym mowa w § 4 ust. 2, w przypadku zmiany stawku podatku VAT, 3) określenia źródeł finansowania umowy. 3. Ponadto Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w przypadku: 1) konieczności wprowadzenia zmian będących następstwem zmian wytycznych lub zaleceń Instytucji, która przyznała środki na sfinansowanie umowy, zmian dotyczących dofinansowania realizacji przedmiotu zamówienia ze środków zewnętrznych - w odniesieniu do zamówień współfinansowanych z tychże środków; 2) wystąpienia okoliczności nie wynikających z winy Wykonawcy ani Zamawiającego, których mimo zachowania należytej staranności nie można było przewidzieć przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, skutkującego tym, że zrealizowanie założonego pierwotnie celu umowy byłoby niemożliwe bez wprowadzenia tych zmian lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego. 4. Zmiany umowy nie mogą wykraczać poza zakres świadczenia określonego w umowie. 5. Nie stanowi zmiany umowy w rozumieniu art. 144 ustawy - Prawo zamówień publicznych zmiana danych teleadresowych stron umowy - następuje ona poprzez pisemne oświadczenie. 6. Przewiduje się możliwość zmiany umowy w przypadkach określonych w art. 142 ust. 5 Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z późn. zm.) - jeżeli zmiany te będą mieć wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://umwl.bip.lubelskie.pl/index.php?id=85
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie ul. Grottgera 4 20-029 Lublin (I piętro, pokój 159) fax: (81) 44 16 535 monika.niezgoda@lubelskie.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2015 godzina 12:00, miejsce: Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie ul. Grottgera 4, 20 - 029 Lublin (KANCELARIA OGÓLNA - parter).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Część I: 1) ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Pomoc Techniczna RPO WL na lata 2014 - 2020; 2) ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu Marketing Gospodarczy; 3) ze środków Program odbudowy populacji zwierzyny drobnej w województwie lubelskim na lata 2009 - 2020; 4) ze środków Pomocy technicznej Schemat III Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich; 5) ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; 6) z budżetu państwa i budżetu JST. 7) ze środków Unii Europejskiej z Funduszu Spójności w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna lata 2014-2020 Część II: 1) dla Departamentu Rolnictwa i Środowiska ze środków Program odbudowy populacji zwierzyny drobnej w województwie lubelskim na lata 2009 - 2020; 2) dla Departamentu Kultury, Edukacji i Sportu - usługa jest współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działania 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałania 9.1.3 Pomoc stypendialna dla uczniów szczególnie uzdolnionych, z budżetu państwa oraz z budżetu Województwa Lubelskiego; 3) dla Departamentu Gospodarki i Innowacji na potrzeby projektu systemowego Stypendia naukowe dla doktorantów pracujących w ramach zespołów badawczych, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VIII Regionalne kadry gospodarki, Działanie 8.2 Transfer wiedzy, Poddziałanie 8.2.2 Regionalne Strategie Innowacji - usługa jest współfinansowana w 85% ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w 7,5% z budżetu państwa oraz w 7,5% z budżetu Województwa Lubelskiego; 4) dla Departamentu Gospodarki i Innowacji na potrzeby projektu Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w województwie lubelskim realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka w ramach osi priorytetowej 8. Społeczeństwo informacyjne - zwiększenie innowacyjności gospodarki, Działanie 8.3 Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu - enclusion - usługa jest współfinansowana w 85% ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz w 15% z budżetu państwa; 5) dla Departamentu Polityki Regionalnej na potrzeby zamówień Oddziału Europejskiej Współpracy Terytorialnej i Oddziału Programowania - usługa jest finansowana z budżetu Województwa Lubelskiego; 6) dla Departamentu Polityki Regionalnej na potrzeby zamówień Oddziału Realizacji Projektu Regionalne Obserwatorium Terytorialne w województwie lubelskim - usługa jest współfinansowana w 85% ze środków Unii Europejskiej w ramach europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz w 15% ze środków budżetu Województwa Lubelskiego; 7) dla Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym usługa będzie współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Pomoc Techniczna Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 lub ze środków Unii Europejskiej z Funduszu Spójności w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna lata 2014-2020; 8) dla Departamentu Wdrażania Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Departamentu Wdrażania Europejskiego Funduszu Społecznego usługa będzie współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Pomoc Techniczna Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: zakup usług cateringowych (dostawa kawy, herbaty, porcjowanego ciasta, paluszków, cukierków, mleka, wody mineralnej gazowanej i niegazowanej, soku, cukru) dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering suchy)..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zakup usług cateringowych (dostawa kawy, herbaty, porcjowanego ciasta, paluszków, cukierków, mleka, wody mineralnej gazowanej i niegazowanej, soku, cukru) dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering suchy). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 97
    • 2. Termin płatności faktury - 3

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: świadczenie usług cateringowych dla komórek organizacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering ciepły)..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: świadczenie usług cateringowych dla komórek organizacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie w 2016 roku (tzw. catering ciepły). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 97
    • 2. Termin płatności faktury - 3

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.