Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-11-28
Ełk: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku ul. Kilińskiego 48
Numer ogłoszenia: 339535 - 2008; data zamieszczenia: 28.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku , ul. Kilińskiego 48, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 6104855, faks 087 6104855.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp7.elk.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku ul. Kilińskiego 48.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: GRUPA 1 Warzywa i owoce CPV 03200000-3 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Warzywa 1. Ziemniaki CPV 03200000-3 kg 6.500 2. Marchew CPV 03221112-4 kg 170 3. Pietruszka CPV 03221110-0 kg 30 4. Seler CPV 03221110-0 kg 30 5. Cebula CPV 03221114-8 kg 150 6. nać pietruszki CPV 03221000-6 szt 100 7. Koper CPV 15300000-1 szt 130 8. Por CPV 03221000-6 kg 40 9. ogórek kwaszony CPV 0322121270-9 kg 90 10. ogórek świeży CPV 03221270-9 kg 220 11. Pomidory CPV 03221240-0 kg 230 12. papryka, żółta, zielona czerwona CPV 03221230-7 kg 25 13. kapusta biała CPV 03221410-3 kg 250 14. kapusta pekińska CPV 03221410-3 kg 95 15. kapusta czerwona CPV 03221410-3 kg 50 16. kapusta włoska CPV 03221410-3 kg 145 17. Rzepa Agata CPV 03221114-8 kg 90 18. Sałata CPV 03221310-2 szt. 800 19. ogórek korniszon 0,9l CPV 03221270-9 szt. 100 20. fasola drobna CPV 03221210-1 kg 30 21. groch połówki CPV 03221220-4 kg 30 22. kukurydza konserwowa 400g CPV 15331000-7 szt. 50 23. buraki czerwone CPV03221110-0 kg 400 24. Jaja CPV 03142500-3 kg 150 25. Pieczarki CPV 03221260-6 kg 70 26. Kalafior CPV 03221420-6 szt 60 27. Brokuły CPV 03221430-9 szt 35 28. Szczypior CPV 03200000-3 pęcz 150 Owoce 1. Pomarańcze CPV 03222220-1 kg 270 2. Mandarynki CPV 03222240-7 kg 345 3. Banany CPV 3222111-4 kg 900 4. Jabłka CPV 03222321-9 kg 570 5. Nektarynka CPV 03222000-3 kg 120 6. Brzoskwinia CPV 03222332-9 kg 170 7. Gruszka kloa CPV 03222322-6 kg 335 Razem wartość netto ............................................brutto:................................. GRUPA 2 Oferta od 02.01.2009 r. - 30.06.2009r. Artykuły spożywcze CPV 15800000-6 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Inne artykuły spożywcze 1. cukier opakowania 1kg. CPV 15831000-2 kg 350 2. kompot czarna porzeczka 0,9l CPV 15800000-6 szt. 200 3. koncentrat pomidorowy o,9l CPV 15331134-5 szt. 70 4. kasza jęczmienna opakowanie 0,5 kg CPV 15610000-7 szt. 90 5. liść laurowy 15g CPV 15872000-1 szt. 105 6. mąka ziemniaczana opakowania 1 kg CPV 15620000-0 kg 130 7. makaron świderki opakowania 0,5 kg CPV 15851100-9 szt. 270 8. Napój z wit. C 1 kg typu Knorr CPV 15000000-8 szt 120 9. Delikat drobiowy 600 g typu Knorr CPV 15871270-7 szt 5 10. Delikat do mięsa 700g typu Knorr CPV15871270-7 szt 8 11. Delikat do ryb 600 g typu Knorr CPV 15871270-7 szt 3 12. Przyprawa Szefa kuchni 2 kg typu Knorr CPV 15871270-7 szt 10 13. Syrop bez konserwantów z wit. C 420 ml CPV 15831500-7 Szt. 200 14. Musztarda 180g CPV 15871250-1 szt. 50 15. Majeranek 20g CPV 15872000-1 szt. 40 16. mąka zwykła opakowania 1 kg CPV 15612100-2 kg 150 17. Olej roślinny 1l CPV 15621000-7 l 390 18. Fix do gulaszu 1,10 kg typu Knorr CPV 15871270-7 szt 5 19. Rosół jarzyn. 0,9 kg typu Knorr CPV 15613313-5 szt 5 20. Sos boloński do spagetti 1,10 kg typu Knorr CPV szt 8 21. Sos ogrodowo sałatkowy 0,7 kg CPV 15871260-4 szt 10 22. Żurek 3 kg typu Knorr szt 5 23. pieprz mielony naturalny 0,5 kg CPV 15872100-2 szt. 1 24. Sos cygański 1 kg typu Knorr CPV 15871260-4 szt 1 25. ryż opakowania 1kg CPV 03211300-6 kg 35 26. Sól CPV15872400-5 kg 140 27. Przyprawa typu Wegeta 200 g CPV 15871270-7 Szt. 40 28. przyprawa do zup typu Magi 0,2 l CPV 15870000-7 szt. 140 29. Barszcz czerwony 3 kg typu Knorr CPV szt 1 30. ziele angielskie 15g CPV 15870000-7 szt. 160 31. makaron spagetti 5 kg CPV 15851100-9 szt. 20 32. Majonez typu napoleoński 320 ml CPV 15871273-8 szt. 150 Razem wartość netto ............................................brutto:................................. GRUPA 3 Oferta od 02.01.2009 r. - 30.06.2009r. Nabiał CPV 15500000-3 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto 1. mleko 2% CPV 03333000-4 l 25 2. masło typu milksełko 0,2kg CPV 15530000-2 kg 20 3. śmietana 30% typu łaciata 500g CPV 15512000-0 l 175 4. twaróg sernikowy półtłusty 250g CPV 15542100-0 kg 110 5. jogurty typu frutis 250 g CPV 15551300-8 szt. 1960 6. ser żółty salami CPV 15541000-2 kg 14 7. Deser korona 175 g CPV 15540000-5 szt 1560 8. Jogurt pyszny typu Danon różne smaki 125g CPV 15551300-8 szt. 1620 9. Deser mleczny typu Monte 0,65g CPV 15540000-5 szt. 1680 10. Jogurt typu jogobella 125g CPV 15551300-8 szt. 1600 Razem wartość netto............................................brutto:.............................. GRUPA 4 Oferta od 02.01.2009 r. - 30.06.2009r. Pieczywo CPV 15811000-6 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Pieczywo 1. Chleb krojony mieszany CPV 15811100-7 kg 450 2. bułeczki zwykłe typu szlak 90g CPV 15811400-0 szt. 750 3. bułeczki słodkie w tym: pączki, serniczki, rogaliki i inne 40g CPV 15811400-0 szt. 600 4. bułka tarta 1kg CPV 15810000-9 kg 350 Razem wartość netto ............................................brutto:................................. GRUPA 5 Oferta od 02.01.2009 r. - 30.06.2009r. Mięso i jego przetwory CPV 15100000-9 Lp. Asortyment Jedn. Miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Mięso surowe 1. Schab b/k CPV 15113000-3 kg 210 2. Żeberka paski 15113000-3 kg 260 3. Końcówki kości schabowych CPV CPV 15100000-9 kg 200 4. udka z kurczaka CPV 151121100-7 kg 320 5. Filet kurczęcy CPV 151121100-7 kg 590 6. Boczek łuskany wędzony CPV 15113000-3 kg 110 7. Szynka wieprzowa b/k CPV 15113000-3 Kg 525 8. Łopatka wieprzowa b /k CPV 15113000-3 kg 420 Razem wartość netto ............................................brutto:................................. GRUPA 6 Oferta od 02.01.2009 r. - 30.06.2009r. Ryby i mrożonki CPV 15221000-3 i CPV 15331170-9 Lp. Asortyment Jedn. Miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Ryby 1. Ryba Panga CPV 15221000-3 kg 350 2. Kostka rybna CPV 15221000-3 kg 80 Mrożonki 3. kalafior mrożony CPV 15331170-9 kg 40 4. mieszanka kompotowa CPV 15331170-9 kg 110 5. marchewka kostka CPV 03221112-4 kg 180 6. mieszanka warzywna CPV 15331170-9 kg 108 7. truskawki mrożone CPV 03222313-0 kg 70 8. Kopytka ziemniaczane CPV 15851000-8 kg 300 9. Włoszczyzna paski CPV 15331000-7 kg 160 10. Pierogi z serem CPV 15851000-8 kg 300 11. Pierogi z mięsem CPV 15851000-8 kg 300 Razem wartość netto ............................................brutto:..................................
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 32.00.00.0 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.10.00 - Pieczywo 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia 1.W zakresie warunków wskazanych w § IV ust. 1 pkt. 1) i § IV ust.1 pkt. 4) ocena spełnienia warunków nastąpi (zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa RM z dnia 16 października 2008 . w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich możne żądać zamawiający od wykonawcy, Dz. U. Nr 188, poz. 1155 ) na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w § V ust. 1 pkt. 1 - pkt. 4) Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3, ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2.Oświadczenie lub zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 3.Oświadczenie lub zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 4.Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) Dokumenty dodatkowe: 1.Oświadczenie, w którym wykonawca potwierdza, że zapoznał się z SIWZ i umową oraz nie wnosi zastrzeżeń. 2.Oświadczenie, w którym Wykonawca potwierdza, że jest związany ofertą przez okres 30 dni od dnia, w którym upływa termin składania ofert. 3.Podpisany przez osoby uprawnione projekt umowy..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp7.elk.edu.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można pobrać bezpłatnie w siedzibie zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku ul. Kilińskiego 48 pokój Kierownika Adm-Gospodarczego ( pawilon D - parter.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2008 godzina 12:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku ul. Kilińskiego 48 ;19-300 Ełk - sekretariat ( pawilon D ; I piętro ).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z EŁKU
- Usługa sprzątania pomieszczeń biurowych w trzech budynkach Starostwa Powiatowego w Ełku
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
- "Świadczenie usług w zakresie przeglądów technicznych i konserwacji sprzętu medycznego na rzecz "Pro-Medica" w Ełku Sp. z o. o."
- "Świadczenie usług w zakresie odbioru, transportu i utylizacji odpadów medycznych z "Pro-Medica" w Ełku Sp. z o. o. "
- "Dostawa opatrunków i materiałów szewnych do Apteki Szpitalnej na potrzeby "Pro-Medica" w Ełku Sp. z o.o.
- ROZBUDOWA ULICY KOSZYKOWEJ W EŁKU
więcej: przetargi w Ełku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku w 2025 r. z podziałem na 8 części
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 4 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. ŚW. JADWIGI ŚLĄSKIEJ W KRYNICZNIE
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie na 2025r
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 4 im. Pluszowego Misia w Olsztynie na rok 2025.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.