eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MikołajkiDostawa artykułów żywnościowych do Ewangelickiego Domu Opieki ARKA Parafii Ewangelicko-Augsburskiej im. Św. Trójcy w Mikołajkach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-31

Mikołajki: Dostawa artykułów żywnościowych do Ewangelickiego Domu Opieki ARKA Parafii Ewangelicko-Augsburskiej im. Św. Trójcy w Mikołajkach
Numer ogłoszenia: 33957 - 2011; data zamieszczenia: 31.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ewangelicki Dom Opieki ARKA Parafii Ewangelicko-Augsburskiej im. Św. Trójcy , Plac Kościelny 5A, 11-730 Mikołajki, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 4216-811, faks 87 4215-049.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arka.domyopieki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ewangelicki Dom Opieki.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Ewangelickiego Domu Opieki ARKA Parafii Ewangelicko-Augsburskiej im. Św. Trójcy w Mikołajkach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Ewangelickiego Domu Opieki ARKA Parafii Ewangelicko - Augsburskiej im. Św. Trójcy w Mikołajkach w okresie od 01 marca 2011 do 29 lutego 2012 roku zgodnie z wykazem zamieszczonym w grupach I-VII.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.22.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arka.domyopieki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ewangelicki Dom Opieki ARKA Parafii Ewangelicko - Augsburskiej im. Św. Trójcy 11-730 Mikołajki, Plac Kościelny 5A, pok.1..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2011 godzina 10:30, miejsce: Ewangelicki Dom Opieki ARKA Parafii Ewangelicko - Augsburskiej im. Św. Trójcy 11-730 Mikołajki, Plac Kościelny 5A, pok. 1..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta 500g Bułka drożdżowa 100g Bułka zwykła 85g Eklerki Chleb razowy wieloziarnisty krojony 500g Chleb zwykły krojony 900g Chleb orkiszowy krojony 500g Drożdże 500g Pączki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Arbuz Banany Buraki czerwone Botwina pęczek Cytryny Cebula Czosnek główka Grejpfrut Gruszki Jabłka Kapusta biała Kapusta czerwona Kapusta młoda główka Kapusta kiszona 5 kg Kalafior świeży Kapusta pekińska Kiwi Koper pęczek Marchew Mandarynka Nektarynki Ogórki kiszone Ogórki świeże Ogórek małosolny Papryka świeża Pieczarki Pomidory Pomarańcze Pietruszka natka Por Pietruszka korzeń Rzodkiew biała Rzodkiewka pęczek Seler główka Sałata główka Szczypior pęczek Truskawki Winogrona Ziemniaki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt naturalny 180g Jogobella lub równoważny Jogurt naturalny 150g Augustowski lub równoważny Jogurt owocowy 150g Jogobella lub równoważny Jogurt owocowy 500g Jogobella lub równoważny Margaryna z masłem 500g Delma extra lub równoważna Margaryna Rama 500g lub równoważna Maślanka naturalna Mrągowska lub równoważna 1l Masło extra 200g Serek topiony kremowy 100g Serek Hochland zegarek lub równoważny Serek Lactima zegarek 140g lub równoważny Serek gruboziarnisty typu wiejski 200g Serek Almette 150g lub równoważny Serek Twój Smak 150g lub równoważny Serek Twój Smak 125g lub równoważny Serek Hochland camembert 180g lub równoważny Ser żółty Ser wędzony Serek smakowy Danio 140g waniliowy lub równoważny Serek Pyszny smakowy 140g Śmietana 400g 18% Śmietana Łaciata 30% 500ml lub równoważna Twaróg sernikowy 1kg Twaróg chudy 250g Twaróg półtłusty 250g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kl. M.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron Boczek surowy Boczek wędzony Flaki mrożone krojone Golonka bk tylna Golonka w galarecie Indyk faszerowany Jelita Karkówka bk Kości Kiełbasa jałowcowa lub równoważna Kiełbasa biała parzona Kura w galarecie Kiełbasa szynkowa Kiełbasa swojska Kiełbasa piwna Kiełbasa krakowska Kiełbasa Śląska lub równoważna Kiełbasa ukraińska Kiełbasa żywiecka Kurczak świeży Kurczak sarmacki lub równoważny Kaszanka Mielonka Luncheon Meat lub równoważna Mielonka Gulasz angielski lub równoważny Łopatka bk Mielonka Tyrolska lub równoważna Mortadela Metka cebulowa Metka łososiowa Mięso gulaszowe Nogi wieprzowe Ozory wieprzowe Pasztetowa Parówki Berlinki lub równoważne Pasztet pieczony drobiowy Pierś z indyka wędzona Pieczeń Litewska Pieczeń Rzymska Polędwica miodowa Polędwica kanadyjska Polędwica Sopocka Polędwica drobiowa Polędwica z warzywami Przysmak śniadaniowy Skrzydełka z kurczaka Porcje rosołowe z kurczaka Piersi z kurczaka bez skóry Smalec Salceson Schab bk Schab w majeranku Słonina Salami Serdelki Szynka bk Szynka wędzona wisniowa Szynka drobiowa Szynka konserwowa Szynka z indyka Szynka Bohuna lub równoważna Szynka Staropolska lub równoważna Udziec indyczy Udziec wołowy Udka z kurczaka Żeberka wieprzowe Żołądki drobiowe Wątroba drobiowa.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Majonez kętrzyński 815g lub równoważny Kalafior mrożony 2,5kg Czosnek granulowany 750g Kukurydza konserwowa 400g Mieszanka warzywna mrożona 7-składnikowa 2,5kg Chrzan delikatesowy 260g Cukier kryształ 1kg Brzoskwinia w syropie 820g Ogórki konserwowe słoik 870g Barszcz ukraiński mrożony 2,5kg Zupa Barszcz czerwony 3kg Budyń 720g Cukier puder 500g Szpinak mrożony 2,5kg Cukier waniliowy 32g Cynamon 40g Dżem bez cukru 150g Fasola sucha 5kg Groch suchy 5kg Fasolka czerwona puszka 400g Ciastka wafelki 2,5kg Fasolka konserwowa szparagowa 400g Groszek konserwowy 400g Groszek mrożony 2,5kg Galaretka owocowa 720g Herbata ex a300 Saga lub równoważna Herbata owocowa ex a25 Saga lub równoważna Herbata ex miętowa Kaszka ryżowa 180g Kakao Decomorreno 200g lub równoważne Kakao Puchatek lub równoważne 450g Kasza manna 1kg Kawa naturalna 500g Ketchup łagodny Kotlin lub równoważny 1000g Kisiel 720g Kompot truskawkowy 930ml Kompot cz.porzeczka 930ml Kompot wiśniowy 930ml Koncentrat pomidorowy 800g Makaron kolanka 3kg Makaron nitka 3kg Mieszanka warzywno-konserwowa 460g Musztarda sarepska 190g Truskawki mrożone 2,5 kg Ocet spirytusowy 10% 500ml Papryka mielona 720g Paprykarz szczeciński 330g Pieprz naturalny 720g Proszek do pieczenia 36g Nesquik płatki śniadaniowe lub równoważne 1kg Przyprawa do mięsa Knorr lub równoważna 720g Przyprawa do flaków 25g Appetita lub równoważna Przyprawa do zup w płynie 5l Knorr lub równoważna Przyprawa do zup w płynie 860ml Knorr lub równoważna Ryż długoziarnisty1kg Syrop owocowy 5l Max lub równoważny Sól drobnoziarnista1kg Sok Witaminka 250ml lub równoważny Soda oczyszczona 20g Śmietana w proszku Śnieżka lub równoważna Degusta 5kg lub równoważna Wiórki kokosowe 400g Woda mineralna 1l Żurek 3kg w proszku Olej rzepakowy 1l Dżem niskosłodzony mix 250g Kasza gryczana luz 5kg Ciastka krakersy 200g Mąka ziemniaczana Szprotki w oleju 170g Szprotki w pomidorach 170g Ziele angielskie 1kg Żelatyna.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z morszczuka Filet śledziowy bsk.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.