eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OlsztynUsługa hotelarsko - restauracyjna dla sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012r.



Ogłoszenie z dnia 2012-09-10

Olsztyn: Usługa hotelarsko - restauracyjna dla sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012r.
Numer ogłoszenia: 339872 - 2012; data zamieszczenia: 10.09.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sąd Okręgowy w Olsztynie, ul. Dąbrowszczaków 44A, 10-001 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 521 60 10, faks 89 521 60 10.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa hotelarsko - restauracyjna dla sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarsko - restauracyjnej na szkolenie dla 67 sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012 r. 2. Zastrzega się możliwość zmiany liczby osób w grupie in plus in minus do 5 osób. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 3.1. Rezerwacja i udostępnienie pokoi, każdy z pełnym węzłem sanitarnym, udostępnionych w dniach 3 października 2012 r. od godz. 1400 do 5 października 2012 r. do godz. 1300. 3.2. Zapewnienie bezpłatnych miejsc parkingowych dla ok. 15 samochodów osobowych na terenie obiektu hotelowego. 3.3. Obiekt hotelowy musi być zaszeregowany do kategorii *** lub wyższej, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów (Dz. U. nr 188, poz. 1945 z późniejszymi zmianami). 3.4. Obiekt musi udostępnić klimatyzowaną salę konferencyjną, dla co najmniej 65 osób, wyposażoną w sprzęt multimedialny z rzutnikami i nagłośnieniem. 3.5. Sala szkoleniowa i restauracyjna oraz pokoje hotelowe powinny znajdować się w jednym budynku, bądź w niedalekiej odległości od budynku głównego. 3.6. Zakwaterowanie osób w pokojach: 6 jednoosobowych 31 dwuosobowych (łóżka pojedyncze).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ANDERSLAND Sp. z o. o., Guzowy Piec 17, 11-036 Gietrzwałd, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32682,93 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 28062,00

  • Oferta z najniższą ceną: 28062,00 / Oferta z najwyższą ceną: 36514,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiotem zamówienia są usługi hotelowo - restauracyjne. Są to usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 (art. 70 Ustawy Pzp z dnia 29.01.2004 r. Dz.U.2010.113.759). Zgodnie z przyjętą, przez orzecznictwo i doktrynę, interpretacją należy uznać, że usługi powszechnie dostępne to takie, które są ogólnie oferowane na rynku i można je uzyskać od szerokiej grupy wykonawców. Powinny być dostępne w każdym czasie i miejscu. Charakter takiej usługi jest powtarzalny i typowy, a nie specyficzny i wymagający indywidualnego podejścia. O tym, że usługi hotelarskie i restauracyjne mają charakter dostępny i posiadają ustalone standardy jakościowe świadczą: - ogólna dostępność tego typu usług na rynku, - możliwość realizacji usług przez większość podmiotów działających w branży, jednolity oraz typowy charakter zamówienia, a także - mały stopień złożoności zamówienia.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.