Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-11-28
Gdańsk: dostawy mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
Numer ogłoszenia: 340239 - 2008; data zamieszczenia: 28.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka , ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 - Mięso wołowe i wieprzowe : mięso wołowo-gulaszowe bez błon i tłuszczu - w ilości 3500 kg wątroba wieprzowa płaty - w ilości 2100 kg serce wieprzowe - w ilości 2200 kg karkówka wieprzowa bez kości - w ilości 700 kg łopatka wieprzowa bez kości - w ilości 500 kg szynka surowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 300 kg gulaszowe wieprzowe bez błon i tłuszczu - w ilości 2100 kg schab wieprzowy bez kości - w ilości 100 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny - w ilości 5400kg Zadanie 2 - Wędliny wieprzowe: parówki cienkie wieprzowe - w ilości 1500 kg kiełbasa parówkowa - w ilości 1500 kg mortadela wieprzowa - w ilości 1600 kg pasztetowa wieprzowa podwędzana - w ilości 500 kg kaszanka jęczmienna - w ilości 3100 kg salceson czarny podrobowy - w ilości 1400 kg mielonka wieprzowa - w ilości 1600 kg przysmak śniadaniowy - w ilości 1600 kg metka cebulowa - w ilości 1400 kg kiełbasa kanapkowa - w ilości 1700 kg kiełbasa śląska - w ilości 1100 kg kiełbasa szynkowa wieprzowa - w ilości 60 kg kiełbasa krakowska parzona - w ilości 90 kg kiełbasa toruńska - w ilości 1000 kg kiełbasa golonkowa extra - w ilości 90 kg kiełbasa biała parzona - w ilości 200 kg kiełbasa zwyczajna - w ilości 4200 kg kiełbasa podwawelska - w ilości 1300 kg Zadanie 3 - wędliny drobiowe: kiełbasa tyrolska z drobiu - w ilości 900 kg kiełbasa śniadaniowa - w ilości 1700 kg serdelki drobiowe - w ilości 2300 kg salceson drobiowy - w ilości 200 kg pieczeń drobiowa - w ilości 400 kg pasztetowa z drobiu - w ilości 1900 kg kiełbasa griilowa z drobiu - w ilości 1700 kg parówka cienka z drobiu - w ilości 2200 kg polędwica prasowana z drobiu - w ilości 200 kg pasztet zapiekany z drobiu - w ilości 1400 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.11.90.00 - Mięsa różne 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 13.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 i nie podlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2)dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych; 3)oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 prawa zamówień publicznych; 4)decyzja organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi zgodnie z ustawą z 16.12.2005 r. O produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. Z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.; ustawą z 25.08.2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171, poz. 1225; 5)aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul.Siennicka 23
80-758 Gdańsk - Przeróbka.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny ul.Siennicka 23 80-758 Gdańsk - Przeróbka sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso wołowe i wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso wołowo-gulaszowe bez błon i tłuszczu - w ilości 3500 kg wątroba wieprzowa płaty - w ilości 2100 kg serce wieprzowe - w ilości 2200 kg karkówka wieprzowa bez kości - w ilości 700 kg łopatka wieprzowa bez kości - w ilości 500 kg szynka surowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 300 kg gulaszowe wieprzowe bez błon i tłuszczu - w ilości 2100 kg schab wieprzowy bez kości - w ilości 100 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny - w ilości 5400kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.11.90.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 13.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: parówki cienkie wieprzowe - w ilości 1500 kg kiełbasa parówkowa - w ilości 1500 kg mortadela wieprzowa - w ilości 1600 kg pasztetowa wieprzowa podwędzana - w ilości 500 kg kaszanka jęczmienna - w ilości 3100 kg salceson czarny podrobowy - w ilości 1400 kg mielonka wieprzowa - w ilości 1600 kg przysmak śniadaniowy - w ilości 1600 kg metka cebulowa - w ilości 1400 kg kiełbasa kanapkowa - w ilości 1700 kg kiełbasa śląska - w ilości 1100 kg kiełbasa szynkowa wieprzowa - w ilości 60 kg kiełbasa krakowska parzona - w ilości 90 kg kiełbasa toruńska - w ilości 1000 kg kiełbasa golonkowa extra - w ilości 90 kg kiełbasa biała parzona - w ilości 200 kg kiełbasa zwyczajna - w ilości 4200 kg kiełbasa podwawelska - w ilości 1300 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.14.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 13.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wędliny drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kiełbasa tyrolska z drobiu - w ilości 900 kg kiełbasa śniadaniowa - w ilości 1700 kg serdelki drobiowe - w ilości 2300 kg salceson drobiowy - w ilości 200 kg pieczeń drobiowa - w ilości 400 kg pasztetowa z drobiu - w ilości 1900 kg kiełbasa griilowa z drobiu - w ilości 1700 kg parówka cienka z drobiu - w ilości 2200 kg polędwica prasowana z drobiu - w ilości 200 kg pasztet zapiekany z drobiu - w ilości 1400 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 13.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Wykonanie usługi digitalizacji dokumentacji pracowniczej (umowa o pracę), tj. akt osobowych pracownika oraz dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy (eTeczka).
- Wykonanie i utrzymanie Systemu Informacji Miejskiej i tablic ulicowych na terenie Miasta Gdańska
- Sukcesywna dostawa dichlorku radu 223-Ra dla UCK
- Dostawa sprzętu multimedialnego wraz z montażem elektrycznego ekranu projekcyjnego na potrzeby Wydziału Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej Politechniku Gdańskiej
- Realizacja robót budowlanych dla zadania pn. "Jasne i Bezpieczne Parki! Oświetlenie parku Chirona" w ramach zadań Budżetu Obywatelskiego 2025 - etap I
- Usunięcie wad odbiorowych i gwarancyjnych wykonanych robót budowlanych dot. termomodernizacji Szkoły Podstawowej nr 1 przy ul. Gojawiczyńskiej 10 w Gdańsku - (Część nr 2)
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie 2025/2026
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
- Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Beskidzkiego Zespołu Leczniczo - Rehabilitacyjnego Szpital Opieki Długoterminowej w Jaworzu z podziałem na 3 części:
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.