To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2012-09-11
Z³otoryja: Przetarg Nieograniczony na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gor±cego posi³ku w sto³ówce Szko³y Podstawowej nr 1 w Z³otoryi
Numer og³oszenia: 342496 - 2012; data zamieszczenia: 11.09.2012
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 305400 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a Podstawowa nr 1 im. Marii Konopnickiej w Z³otoryi, pl. Niepodleg³o¶ci 7, 59-500 Z³otoryja, woj. dolno¶l±skie, tel. 076 87 83 108, faks 076 87 83 004.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Przetarg Nieograniczony na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gor±cego posi³ku w sto³ówce Szko³y Podstawowej nr 1 w Z³otoryi.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na przygotowaniu, dostarczeniu i podawaniu - na potrzeby sto³ówki szkolnej - gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego z kompotem. Zamawiaj±cy planuje, ¿e: - dziennie nale¿y dostarczyæ 90 obiadów, - w okresie 04.09.2012 r. do 28.06.2013 r. ³±cznie dostarczyæ oko³o 16 920 obiadów, tj. 90 obiadów x 188 dni. Planowane wielko¶ci dziennych dostaw maj± charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyæ bêd± faktycznie dostarczonych ilo¶ci obiadów. Zamawiaj±cy powiadomi Wykonawcê o ostatecznej ilo¶ci posi³ków najpó¼niej do godziny 9 30 danego dnia sk³adaj±c stosowane zamówienie telefonicznie lub mailem. Dostawa obiadów bêdzie odbywaæ siê pocz±wszy od dnia 04.09.2012 r., od poniedzia³ku do pi±tku z wy³±czeniem okresu przerw ¶wi±tecznych, ferii szkolnych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki - o godzinie 12 00. W wyj±tkowej sytuacji zwi±zanej ze zmian± organizacji dnia pracy szko³y, dostawa obiadu odbêdzie siê o innej godzinie po wcze¶niejszym uzgodnieniu z Wykonawc±. Wykonawca dostarcza³ bêdzie w pierwszy dzieñ tygodnia dekadowy jad³ospis z podaniem sk³adników wagowych (gramatury) potraw do wiadomo¶ci Zamawiaj±cego. Wykonawca zobowi±zany jest do zachowania jako¶ci obiadów zgodnie z przedstawionym jad³ospisem. Wszystkie posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z obowi±zuj±cymi normami i przepisami prawa. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki zgodnie z zasadami okre¶lonymi w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2010r. nr 136, poz 914 z pó¼ñ. zm.) ³±cznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzglêdnie nale¿y przestrzegaæ norm na sk³adniki pokarmowe i produkty spo¿ywcze okre¶lone przez Instytut ¯ywienia i ¯ywno¶ci. Posi³ki maj± byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia dzieci i m³odzie¿y. Obiad musi spe³niaæ nastêpuj±ce warunki ilo¶ciowe: - zupa: gramatura nie mniej ni¿ ok.250 ml i kaloryczno¶æ ok. 200 kcal, - drugie danie: gramatura nie mniej ni¿ ok. 500 gram i kaloryczno¶æ ok. 600 kcal z surówk±, - kompot: gramatura ok. 200 ml. Posi³ki musz± spe³niaæ nastêpuj±ce warunki jako¶ciowe: - jad³ospis powinien byæ urozmaicony; rodzaj potrawy nie mo¿e powtarzaæ siê w tym samym tygodniu, - w tygodniu powinien byæ dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem miêsnym lub rybnym, - potrawy powinny byæ lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jako¶ci, ¶wie¿ych, naturalnych, ma³o przetworzonych, z ograniczon± ilo¶ci± substancji dodatkowych - konserwuj±cych, zagêszczaj±cych, barwi±cych lub sztucznie aromatyzowanych, - w jad³ospisie powinny przewa¿aæ potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie sma¿one, - do przygotowania posi³ku zalecane jest: stosowanie t³uszczów ro¶linnych (ograniczone stosowanie t³uszczów zwierzêcych), stosowanie du¿ej ilo¶ci warzyw i owoców, w tym tak¿e nasion ro¶lin str±czkowych, ró¿nego rodzaju kasz, - wa¿na jest estetyka potraw i posi³ków. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i dostarcza³ posi³ki zachowuj±c wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz we¼mie odpowiedzialno¶æ za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i bezpieczeñstwem zgodnie z normami HACCP. Obowi±zkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posi³ków, ka¿dego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawarto¶ci próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcê przepisów dotycz±cych technologii produkcji i jako¶ci wykonywanych us³ug. Transport posi³ków powinien odbywaæ siê w termosach zapewniaj±cych w³a¶ciw± ochronê i temperaturê oraz jako¶æ przewo¿onych potraw ¶rodkami transportu przystosowanymi do przewozu ¿ywno¶ci. Dostarczenie posi³ków z miejsca produkcji do pomieszczeñ dystrybucji w szkole realizowane bêdzie przez Wykonawcê na jego koszt. Zamawiaj±cy nie posiada w³asnych naczyñ (talerze, sztuæce). Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne zwi±zane z bezpo¶rednim wydawaniem posi³ków dzieciom korzystaj±cym z us³ug sto³ówki szkolnej. Koszty zwi±zane z wydawaniem obiadów, myciem naczyñ i termosów, sprz±taniem, malowaniem i remontem bie¿±cym sto³ówki wraz z zapleczem do wydawania obiadów ponosiæ bêdzie Wykonawca - nale¿y te koszty uj±æ w kalkulacji ceny obiadu..
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.09.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.P.H.U. JOL - MARK Marek Krzysiak, Wêgierska Górka ul. Kamienna 7, 34-350 Wêgierska Górka, kraj/woj. ¶l±skie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 64224,66 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 74955,60
Oferta z najni¿sz± cen±: 74955,60 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 87138,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z Z£OTORYI
wiêcej: przetargi w Z³otoryi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³ugê cateringu - przygotowanie i dostawê gotowych posi³ków do Szko³y Podstawowej nr 3 z Oddzia³ami Integracyjnymi im. Jana Paw³a II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków dla uczniów Szko³y Podstawowej w Ma³kowicach w 2025 r.
- Us³uga cateringu- przygotowanie i dowóz posi³ków do Zespo³u Szkó³ Centrum Kszta³cenia Rolniczego w Bo¿kowie
- Zakup i dostawa wy¿ywienia w formie cateringu dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szko³y Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wy¿ywienia w formie cateringu dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szko³y Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wy¿ywienia w formie cateringu dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szko³y Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.