To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-12-22
Płośnica: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA.
Numer ogłoszenia: 342707 - 2011; data zamieszczenia: 22.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 311279 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Lipowa 5, 13-206 Płośnica, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 23 696 80 36, faks 23 696 86 12.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część I: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a) Szkoła Podstawowa w Płośnicy - posiłki dla 80 uczniów dostarczane do godz.1000 b) Szkoła Podstawowa w Niechłoninie - posiłki dla 20 uczniów dostarczane do godz.1100 c) Szkoła Podstawowa w Gródkach - posiłki dla 18 uczniów dostarczane do godz.1015 d) Szkoła Podstawowa w Wielkim Łęcku - posiłki dla 44 uczniów dostarczane do godz.1030 2. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w metalowych opakowaniach utrzymujących ciepłotę posiłku w tzw. geenach z zapewnieniem naczyń jednorazowych styropianowych wraz ze sztućcami (łącznie z odbiorem niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców), do następujących szkół: a) Filialna Szkoła Podstawowa w Jabłonowie - posiłki dla 13 uczniów dostarczane do godz.1015 3. W przypadku gdy posiłki dostarczone w geenach nie będą utrzymywały temperatury, po zgłoszeniu tego faktu przez Zamawiającego, Wykonawca zapewni: a) indywidualne termosy dla każdego posiłku, gdy liczba uczniów dla których dostarczane będą posiłki nie przekroczy 6; b) termosy w przypadku gdy liczba dożywianych uczniów przekroczy 6. 4. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 5. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g + surówka - 100 g; b. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 6. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 7. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 8. Wykonawca przedłoży dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni. 9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część II: 1. Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem miejsca do ich spożywania bez konieczności dowozu uczniów: a) dla 52 uczniów Publicznego Gimnazjum w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; b) dla 18 uczniów Zespołu Szkół w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g; + surówka 100g b. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g; 4. Wykonawca przedstawiał będzie jadłospis na co najmniej 5 dni w tym: a) 1 egzemplarz wywiesi w miejscu realizowania usługi; b) 1 egzemplarz dostarczy dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia. 5. Wykonawca w miejscu wydawania i spożywania przez uczniów posiłków zapewni odpowiednią temperaturę powietrza wynoszącą minimum 18oC. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Płośnicy, Niechłoninie, Gródkach, Wielkim Łęcku, Jabłonowie..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Produkcja Handel Usługi Tomasz Drewnowski, ul. Wiśniowa 10, 78-400 SZCZECINEK, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 68311,57 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 61011,09
Oferta z najniższą ceną: 61011,09 / Oferta z najwyższą ceną: 61011,09
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem stołówki dla uczniów Publicznego Gimnazjum i Zespołu Szkół w Gródkach..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Produkcja Handel Usługi Tomasz Drewnowski, ul. Wiśniowa 10, 78-400 SZCZECINEK, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31080,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 33482,48
Oferta z najniższą ceną: 33482,48 / Oferta z najwyższą ceną: 33482,48
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI PŁOŚNICA
więcej: przetargi PŁOŚNICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Królowej Jadwigi w Jerzykowie
- Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla uczniów szkoły i dzieci oddziału przedszkolnego
- Dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci z Samorządowego w Zielonkach
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do Miejskiego Przedszkola nr 18 w Rudzie Śląskiej przy ul. Kazimierza 4.
- Dostawa wyżywienia dla uczniów i dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. Józefa Piłsudskiego w Woli Zachariaszowskiej, z oddziałem przedszkolnym"
- Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla dzieci z miejskich przedszkoli publicznych w Bolesławcu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.