To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-10-15
Świecie: Zorganizowanie i przeprowadzenie zajęć z zakresu sztuki barmańskiej, kelnerstwa, baristyki i carvingu dla uczennic i uczniów biorących udział w projekcie Dobre kształcenie - lepszy start zawodowy V
Numer ogłoszenia: 343012 - 2014; data zamieszczenia: 15.10.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 184901 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świecki, ul. Gen. Józefa Hallera 9, 86-100 Świecie, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 56 83 100, faks 52 56 83 102.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie zajęć z zakresu sztuki barmańskiej, kelnerstwa, baristyki i carvingu dla uczennic i uczniów biorących udział w projekcie Dobre kształcenie - lepszy start zawodowy V.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie zajęć z zakresu: 1) sztuki barmańskiej dla 22 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu, ul. Kościuszki 6A, 86 - 100 Świecie; 2) kelnerstwa dla 15 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu, ul. Kościuszki 6A, 86 - 100 Świecie; 3) baristyki dla 15 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu, ul. Kościuszki 6A, 86 - 100 Świecie; 4) carvingu dla 5 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Specjalnych nr 1 w Świeciu, ul. Paderewskiego 5A, 86 - 105 Świecie oraz dla 15 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu, ul. Kościuszki 6A, 86 - 100 Świecie. 2. Szczegółowe wymagania Zamawiającego wobec Wykonawcy w ramach realizacji przedmiotu zamówienia: Część Pierwsza - Zajęcia z zakresu sztuki barmańskiej: 1) Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania i przeprowadzenia zajęć z zakresu sztuki barmańskiej, których celem jest nabycie przez uczestniczki i uczestników teoretycznych i praktycznych umiejętności z zakresu sztuki barmańskiej; 2) Program zajęć musi obejmować w szczególności następujące zagadnienia: a) najnowsze trendy w miksologii w Polsce i na świecie, b) technologia napojów alkoholowych, towaroznawstwo alkoholowe, charakterystyka, klasyfikacje i znane marki poszczególnych rodzajów alkoholi, c) charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych d) prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe e) sporządzanie oraz techniki i metody serwowania coctaili (coctaile na bazie: wódki, whisky, ginu, rumu), f) sporządzanie oraz techniki i metody serwowania napojów gorących (typu: grog, krupnik, punch, mull, sangaree), g) sporządzanie napojów zimnych na bazie wódki, whisky, ginu, rumu przy użyciu sprzętu wykorzystywanego do mieszania (shakery, blendery, szklanice barmańskie), h) sztuka przyozdabiania coctaili i drinków, i) drinki efektowne, płonące, rainbow shots, j) barmaństwo molekularne/zastosowanie ciekłego azotu w miksologii, k) podstawy wiedzy na temat win, l) zasady podawania napojów alkoholowych, m) obsługa gości przy barze i stoliku; 3) zajęcia muszą obejmować 22 godziny zajęć z czego: a) co najmniej 20 godzin zajęć, z czego 5 godzin zajęć teoretycznych i 15 godzin praktycznych, b) 2 dodatkowe godziny zajęć obejmujące: 1 godz. na przeprowadzenie rozmowy sterowanej na temat równości płci oraz 1 godz. na przeprowadzenie testów mierzących poziom wiedzy uczestniczek i uczestników zajęć, tj.: 0,5 godz. na początku zajęć i 0,5 godz. na zakończenie zajęć, c) godzina zajęć obejmuje zajęcia liczące 45 minut - długość przerw ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę; Część Druga - Zajęcia z zakresu kelnerstwa: 1) Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania i przeprowadzenia zajęć z zakresu kelnerstwa, których celem jest nabycie przez uczestniczki i uczestników teoretycznych i praktycznych umiejętności z zakresu kelnerstwa; 2) Program zajęć musi obejmować w szczególności następujące zagadnienia: a) system pracy i obsługi kelnerskiej (system indywidualny, rewirowy, praca zespołowa, procedury gastronomiczne), b) organizacja i techniki pracy kelnera (czystość i porządek w pracy kelnera, współpraca interpersonalna), c) wyposażenie sali restauracyjnej i wyposażenie techniczne restauracji (zastawy stołowe, szkło, sztućce, przybory i urządzenia pomocnicze), d) przygotowanie sali na przyjęcie gości (nakrywanie stołów); e) dekoracja - sposoby aranżacji przestrzeni w sali restauracyjnej (co utrudnia, a co ułatwia pracę kelnerom), f) techniki składania obrusów i serwetek, g) prezentacja elementów zastawy stołowej i szkła oraz platerów, h) przyjmowanie rezerwacji, witanie gości i przyjmowanie zamówień, i) technika obsługi gości przy stoliku, j) zasady serwowania dań w lokalach gastronomicznych (flambirowanie, techniki podawania potraw, przedstawianie potraw), k) technika podawania napojów alkoholowych, l) noszenie naczyń, szkła i tac, m) sprzątanie ze stołu po posiłkach, n) zasady organizacji i obsługa przyjęć okolicznościowych i ich obsługa (przyjęcia z protokołem dyplomatycznym/ zasady savoir vivre), o) psychologia sprzedaży - obsługi przy stole (podnoszenie sprzedaży, kategorie klientów, zachowanie w sytuacjach problematycznych, np.: skargi klientów, trudni goście i ich obsługa); 3) zajęcia muszą obejmować 22 godziny zajęć z czego: a) co najmniej 20 godzin zajęć, z czego 5 godzin zajęć teoretycznych i 15 godzin praktycznych, b) 2 dodatkowe godziny zajęć obejmujące: 1 godz. na przeprowadzenie rozmowy sterowanej na temat równości płci oraz 1 godz. na przeprowadzenie testów mierzących poziom wiedzy uczestniczek i uczestników zajęć, tj.: 0,5 godz. na początku zajęć i 0,5 godz. na zakończenie zajęć, c) godzina zajęć obejmuje zajęcia liczące 45 minut - długość przerw ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę; Część Trzecia - Zajęcia z zakresu baristyki: 1) Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania i przeprowadzenia zajęć z zakresu baristyki, których celem jest nabycie przez uczestniczki i uczestników teoretycznych i praktycznych umiejętności z zakresu baristyki; 2) Program zajęć musi obejmować w szczególności następujące zagadnienia: a) użytkowe gatunki kawy, b) zasada 4M, c) cechy idealnego espresso, d) techniki przygotowania i parzenia kawy, e) rodzaje i techniki spieniania mleka, f) obsługa wszelkiego sprzętu baristycznego (profesjonalny ekspres ciśnieniowy, młynek do mielenia, dzbanki, tampery itp.), g) przygotowywanie wszystkich rodzajów kaw (espresso, latte, cappuccino, americano, latte machiato, espresso doppio, espresso lungo, café au lait, irish coffee, frappe, latte art); 3) zajęcia muszą obejmować 10 godziny zajęć z czego: a) co najmniej 8 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych, b) 2 dodatkowe godziny zajęć obejmujące: 1 godz. na przeprowadzenie rozmowy sterowanej na temat równości płci oraz 1 godz. na przeprowadzenie testów mierzących poziom wiedzy uczestniczek i uczestników zajęć, tj.: 0,5 godz. na początku zajęć i 0,5 godz. na zakończenie zajęć, c) godzina zajęć obejmuje zajęcia liczące 45 minut - długość przerw ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę; Część Czwarta - Zajęcia z zakresu carvingu: 1) Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania i przeprowadzenia zajęć z zakresu carvingu, których celem jest nabycie przez uczestniczki i uczestników teoretycznych i praktycznych umiejętności z zakresu carvigu; 2) Program zajęć musi obejmować w szczególności następujące zagadnienia: a) historia sztuki carvingu, b) narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, c) sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, d) rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, ogórek, cukinia, marchew i inne, e) tworzenie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb (tworzenie kompozycji przestrzennej); 3) zajęcia muszą obejmować 10 godziny zajęć z czego: a) co najmniej 8 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych, b) 2 dodatkowe godziny zajęć obejmujące: 1 godz. na przeprowadzenie rozmowy sterowanej na temat równości płci oraz 1 godz. na przeprowadzenie testów mierzących poziom wiedzy uczestniczek i uczestników zajęć, tj.: 0,5 godz. na początku zajęć i 0,5 godz. na zakończenie zajęć, c) godzina zajęć obejmuje zajęcia liczące 45 minut - długość przerw ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projektu Dobre kształcenie - lepszy start zawodowy V, Nr Projektu WND-POKL.09.02.00-04-010/13 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Zajęcia z zakresu sztuki barmańskiej
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Ryszard Matusiak TRÓJMIEJSKA SZKOŁA BARMANÓW
jakie przetargi wygrała firma
Ryszard Matusiak TRÓJMIEJSKA SZKOŁA BARMANÓW
- Ryszard Matusiak Trójmiejska Szkoła Barmanów, ul. Rdestowa 146/A/3, 81-577 Gdynia, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13200,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4356,00
Oferta z najniższą ceną: 4356,00 / Oferta z najwyższą ceną: 17600,00
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Zajęcia z zakresu kelnerstwa
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Elbląski Uniwersytet Robotniczy Sp. z o.o., ul. 11- Listopada 28/3, 82-500 Kwidzyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4807,50
Oferta z najniższą ceną: 4807,50 / Oferta z najwyższą ceną: 13530,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Zajęcia z zakresu baristyki
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Elbląski Uniwersytet Robotniczy Sp. z o.o., ul. 11- Listopada 28/3, 82-500 Kwidzyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2520,00
Oferta z najniższą ceną: 2520,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9000,00
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: Zajęcia z zakresu carvingu
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Elbląski Uniwersytet Robotniczy Sp. z o.o., ul. 11- Listopada 28/3, 82-500 Kwidzyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3600,00
Oferta z najniższą ceną: 3600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 12000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ŚWIECIA
- ZAKUP I DOSTAWA SZCZEPIONEK
- Awaryjna naprawa przełomów na drogach powiatowych administrowanych przez PZD Świecie w 2025 roku
- Dzierżawa analizatora immunochemicznego wraz z dostawą odczynników, materiałów kontrolnych oraz eksploatacyjnych
więcej: przetargi w Świeciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług szkoleniowych dedykowanych uczniom i nauczycielom w ramach projektu współfinansowanego ze środków UE pn. Nowoczesny zawodowiec-szansą na przyszłość realizowanego przez ZSE w Dębicy
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia kursów/warsztatów prowadzących do uzyskania dodatkowych umiejętności lub kwalifikacji zawodowych, w tym kursu na prawo jazdy kat. B i T
- Organizacja i przeprowadzenie kursu stylizacji paznokci
- Organizacja i przeprowadzenie kursu prawa jazdy kat. b z egzaminem dla uczniów Zespołu Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej
- ORGANIZACJA I PROWADZENIE KURSÓW ZAWODOWYCH DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "DOBRY ZAWÓD - LEPSZA PRZYSZŁOŚĆ 2"
- Szkolenia dla nauczycieli w ramach projektu Młodzi Profesjonaliści
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.