eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi InowrocławDostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-10

Inowrocław: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 34341 - 2012; data zamieszczenia: 10.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z , ul. Przy Stawku 12, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3552626, faks 052 3552626 w. 339.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przytezni.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na 4 pakiety: Pakiet nr 1 - Warzywa a)warzywa cebulowe, b)warzywa owocowe, c)warzywa liściaste, d)warzywa kapustne, e)warzywa korzeniowe, f)ziemniaki. Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory a)mięso wieprzowe, b)mięso drobiowe, c)wędzonki i wędliny wieprzowe, d)wędzonki i wędliny drobiowe, e)podroby wieprzowe. Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne a)mleko, śmietana, jogurt, maślanka, b)sery: - biały twaróg klasy I półtłusty, - ser żółty pełnotłusty klasy I o zawartości tłuszczu 45%, - ser wędzony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 16 %, - ser topiony o zawartości tłuszczu 60%, - ser śmietankowy. Pakiet nr 4 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności 3.Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowią odpowiednio załączniki 4 - 7. 4.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: Dostarczany asortyment musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie. 5.Warunki dodatkowe: a.dostawy sukcesywne w miarę potrzeb zamawiającego, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 2 dni, b.dostawy do magazynu żywnościowego zamawiającego w godz. 6.00 - 13.00, /mleko i przetwory mleczne w godz. 6.00 - 6.20/ środkiem transportu i na koszt dostawcy..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1.Warunkiem udziału w postępowaniu przetargowym jest wniesienie wadium w wysokości: Pakiet nr 1 - Warzywa: 1.100,00 zł Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory: 2.900,00 zł Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne: 1.000,00 zł Pakiet nr 4 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności: 700,00 zł 2.Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przytezni.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego - Dział Spraw Pracowniczych i Przygotowania Umów.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2012 godzina 08:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego - Dział Spraw Pracowniczych i Przygotowania Umów.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wszystkie zamawiane warzywa biorące udział w przetargu powinny odpowiadać PN. PN-ISO 7563:2004 Świeże owoce i warzywa .Terminologia PN-ISO 9719:2002 Warzywa korzeniowe. Przechowywanie w chłodni i transport chłodniczy. PN-92/A-75112 Owoce, warzywa i ich przetwory. Oznaczenie zawartości azotynów i azotanów. PN-93/R-75200 Owoce i warzywa. Zasady i techniki przechowywania w atmosferze kontrolowanej PN-93/R75201 Owoce i warzywa. Warunki fizyczne w chłodniach. Definicje i pomiary PN-70/R-75350 Warzywa świeże. Podstawowe nazwy i określenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wszystko zamawiane mięsa i jego przetwory biorące udział w przetargu powinny odpowiadać PN. PN-65/A-82000 Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. Wspólne wymagania i badania. PN-A-82001/A2:1996 Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierć tuszach (zmiana A2) PN-A-82014:1997 Mięso i przetwory mięsne. Mięso bez kości do produkcji przetworów z mięsa rozdrobnionego. PN-A-82055-1:1994 Mięso i przetwory mięsne. Badanie mikrobiologiczne. Zakres normy i postanowienia ogólne PN-A-82120:1994 Mięso zwierząt rzeźnych. Transport PN-A-82007:1996 Przetwory mięsne. Wędliny PN-A-82007/A1:1998 Przetwory mięsne. Wędliny (zmiana A1) PN-A-82028:2002 Wędliny. Kiełbasa żywiecka PN-88/A-82062 Przetwory mięsne. Wędliny. Badania organoleptyczne i fizyczne PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie. Wymagania wspólne PN-A-86526/A1:1998 Produkty drobiarskie. Wymagania wspólne (Zmiana A1) PN-A-86526:1995/Az2:2000 Procedury drobiowe. Wymagania wspólne (Zmiana Az2).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PN-A-86003:1996 Mleko i przetwory mleczne. Mleko spożywcze PN-A-86003/A1:1998 Mleko i przetwory mleczne. Mleko spożywcze (Zmiana A1) PN-A-86050:2002 Mleko i przetwory mleczne. Śmietanka i Śmietana PN-68/A-86230 Mleko i przetwory mleczne. Sery podpuszczkowe dojrzewające PN-68/A-86230 Zmiana 13 Mleko i przetwory mleczne. Sery podpuszczkowe dojrzewające (Zmiana) PN-66/A-86233 Mleko i przetwory mleczne. Sery topione. Wspólne wymagania i badania PN-91/A-86300 Mleko i przetwory mleczne. Sery twarogowe PN-A-86034-15:1998 Mleko i przetwory mleczne. Jogurt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość - 40

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: N-A-88108:1998 Wyroby cukiernicze. Galaretki i marmoladki PN-A-88113:1998 Półprodukty cukiernicze. Półprodukty z ziarna kakaowego PN-A-74850:1996 Cukier biały PN-86/A-74860 Cukier. Pakowanie, przechowywanie i transport , PN-A-79010:1996 Koncentraty spożywcze. Pakowanie, przechowywanie i transport PN-86/A-94000 Koncentraty spożywcze. Klasyfikacja, nazwy i określenia PN-A-94012:1998 Koncentraty spożywcze. Koncentraty napojów PN-A-94013:1998/Az1:2001 Koncentraty spożywcze. Ekstrakty kaw zbożowych (Zmiana Az1) PN-A-94017:1998 Koncentraty spożywcze. Proszki do pieczenia PN-A-94051:1996 Koncentraty spożywcze. Koncentraty deserów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.