eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce OpolskieSukcesywna dostawa warzyw przetworzonych i soi do Oddziału Zewnętrznego w Przywarach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-10-25

Strzelce Opolskie: Sukcesywna dostawa warzyw przetworzonych i soi do Oddziału Zewnętrznego w Przywarach
Numer ogłoszenia: 343890 - 2010; data zamieszczenia: 25.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4400420-25.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa warzyw przetworzonych i soi do Oddziału Zewnętrznego w Przywarach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. leczo pieczarkowe, opakowanie puszka max. do 4,00kg, w ilości 1 450kg - dostawy sukcesywne po około 120kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 2. ogórek konserwowy, opakowanie max. do 2,00kg, w ilości 1 800kg, szacunkowe - dostawy sukcesywne po około 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 3. papryka konserwowa krojona w dużych kawałkach, opakowanie max do 2,00kg w ilości 1 500kg - dostawy sukcesywne po około 125kg, termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 4. koncentrat szczawiowy, opakowanie max. do 1,00kg w ilości 800kg - dostawy sukcesywne po około 65kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 5. koncentrat pomidorowy opakowanie max. do 1,00kg w ilości 2 200kg, szacunkowe dostawy sukcesywne po około 180kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 6. ogórek kiszony opakowanie beczki do 130,00kg w ilości 4 500kg - dostawy sukcesywne po około 360kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 7. kapusta kiszona opakowanie beczki do 130,00kg w ilości 5 800kg, szacunkowe - dostawy sukcesywne po około 480kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 8. groszek konserwowy opakowanie max. 0,600kg w ilości 600kg - dostawy sukcesywne po około 50kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 9. fasolka konserwowa szparagowa opakowanie max. 0,600kg w ilości 600kg - dostawy sukcesywne po około 50kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 10. granulat sojowy w ilości 300kg - dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 11. kostka sojowa w ilości 360kg - dostawy sukcesywne po około 30kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 12. krajanka sojowa w ilości 360kg - dostawy sukcesywne po około 30kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 13. koper susz w ilości 30kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 2,5kg - dostawy sukcesywne po około 2,5kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. Cenę oferty należy podać za masę netto w opakowaniu. Jakość w/w art. żywnościowych nie może odbiegać od Polskich Norm..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.11.42-4, 15.33.14.27-6, 15.89.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian: 1. Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian na podstawie art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Zmiany w umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie urzędowej zmiany stawki VAT, która ma być wprowadzona od 1 stycznia 2011r. . W przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT, ceny jednostkowe brutto dla każdego z produktów ulegną zmianie przy czym ceny netto pozostaną bez zmian. W związku ze zmianą cen jednostkowych brutto, cena stanowiąca wartość całości zamówienia również ulegnie zmianie proporcjonalnie do zmiany stawki opodatkowania.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Karola Miarki 1 47-100 Strzelce Opolskie pok. 42.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.11.2010 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Karola Miarki 1 47-100 Strzelce Opolskie sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: leczo pieczarkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: leczo pieczarkowe, opakowanie puszka max. do 4,00kg, w ilości 1 450kg - dostawy sukcesywne po około 120kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ogórek konserwowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ogórek konserwowy, opakowanie max. do 2,00kg, w ilości 1 800kg, szacunkowe - dostawy sukcesywne po około 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: papryka konserwowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: papryka konserwowa krojona w dużych kawałkach, opakowanie max do 2,00kg w ilości 1 500kg - dostawy sukcesywne po około 125kg, termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: koncentrat szczawiowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koncentrat szczawiowy, opakowanie max. do 1,00kg w ilości 800kg - dostawy sukcesywne po około 65kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: koncentrat pomidorowy opakowanie max. do 1,00kg w ilości 2 200kg, szacunkowe dostawy sukcesywne po około 180kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koncentrat pomidorowy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.27-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ogórek kiszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ogórek kiszony opakowanie beczki do 130,00kg w ilości 4 500kg - dostawy sukcesywne po około 360kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: kapuszta kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kapusta kiszona opakowanie beczki do 130,00kg w ilości 5 800kg, szacunkowe - dostawy sukcesywne po około 480kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: groszek konserwowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: groszek konserwowy opakowanie max. 0,600kg w ilości 600kg - dostawy sukcesywne po około 50kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: fasolka konserwowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasolka konserwowa szparagowa opakowanie max. 0,600kg w ilości 600kg - dostawy sukcesywne po około 50kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: granulat sojowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: granulat sojowy w ilości 300kg - dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: kostka sojowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kostka sojowa w ilości 360kg - dostawy sukcesywne po około 30kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: krajanka sojowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: krajanka sojowa w ilości 360kg - dostawy sukcesywne po około 30kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: koper susz.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koper susz w ilości 30kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 2,5kg - dostawy sukcesywne po około 2,5kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.