eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Janowice WielkieDostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-08-27

Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 344478 - 2013; data zamieszczenia: 27.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie podzielone jest na 13 pakietów : Pakiet Nr 1 : mięso, produkty mięsne, wędliny - 15 110000-2; 15131131-2 ; Pakiet Nr 2 : warzywa, owoce i ziemniaki - 15 300000-1 ;15 310000-4 Pakiet Nr 3 : -15 412000-9 ;15 511700-0; Pakiet Nr 4 : produkty zbożowe i odżywki - 15 613300-1 Pakiet Nr 5 : herbata ,kawa - 15 860000-4 Pakiet Nr 6 : woda mineralna - 15 981000-8 : 15 512100-1 ; 15 540000-5 Pakiet Nr 7 :przyprawy kuchenne, warzywa suszone - 15 871000-4 Pakiet Nr 8 :owoce suszone -15 332410-1 Pakiet Nr 9 : ryby i przetwory rybne -15 222000-0 ;15 240000-2 Pakiet Nr 10 : warzywa mrożone - 15331170-9 Pakiet Nr 11 : dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe -15 331400-1; 15 332290-3 Pakiet Nr 12 : cukier - 15 831000-2 Pakiet Nr 13 : wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości -15 820000-2 Szczegółowy opis artykułów żywnościowych i ilości zamieszczony jest w załącznikach pakietowych do oferty..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1, 15.22.20.00-0, 15.41.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.61.33.00-1, 15.83.10.00-2, 15.85.10.00-8, 15.86.30.00-0, 15.87.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.14.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z art.22 ust.1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: posiadają transport dostosowany do przewozu art.spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości i złożą stosowne oświadczenie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże : a) dysponowanie środkami finansowymi lub posiada zdolność kredytowa w wysokości co najmniej 50 000 PLN;b) że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności działalności oraz złoży stosowne oświadczenie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpir.sisco.pl ; zakładka - informacje - przetargi 2013r.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -S.P. Z.O.Z., ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -S.P. Z.O.Z., ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie - administracja - sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży - 1400 kg;karczek z /k - 1300 kg;mięso mielone - 770 kg.; Schab z/k - 30 kg.; kiełbasa jarmarczna -100 kg.; kiełbasa szynkowa -140 kg; kiełbasa podwawelska -600 kg.; kiełbasa żywiecka -140 kg.;kiełbasa biała - 50 kg.; mortadela -100kg.; pieczeń rzymska -240 kg.; szynka wieprzowa - 140 kg.; parówka śląska -600 kg.;pasztetowa- 170 kg.; salceson -340 kg.;szynka indycza-140kg.; wątroba wieprzowa - 150 kg.; pasztet z drobiu-1300 szt.słonina -400kg.; boczek wędzony - 10 kg.; udka z kurczaka -30 kg.; szynka tyrolska -100kg.; blok mięsny -140 kg.; szynka konserwowa -140kg.; pasztet zapiekany- 170kg.; kości wędzone -20kg.; porcja rosołowa -300kg.; szynka wieprzowa gotowana- 200kg.; mortadela z warzywami-100kg.; kiełbasa myśliwska -30 kg.; piersi z kurczaka-200kg.;żeberka-100kg.; kiełbasa śląska-100kg.; łopatka-80 kg.; schab po cygańsku -80 kg.;baleron - 60 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa, owoce i ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: buraki czerwone - 1600kg;cebula - 400kg;marchew - 2100kg;pietruszka korzeń - 100kg;seler korzeń - 100kg; kapusta biała - 960kg; kapusta czerwona - 570kg; kapusta pekińska - 50kg; pory - 20kg; fasola ziarno - 380kg;groch ziarno - 53kg;ogórki świeże zielone - 500kg;pomidory - 300kg;pietruszka zielona - 450 p;sałata - 1000 szt.; koper zielony - 500 p.; szczypiorek - 450 p; rzodkiewka - 600 p.;jabłka - 400 kg; banany - 100kg; pomarańcze - 50kg; kapusta kiszona - 720kg; ogórki kiszone - 820kg; ziemniaki - 19000kg; papryka czerwona - 20kg; pieczarki - 20kg; botwina - 40 p.; kalafior - 100 szt.; fasola szparagowa - 20 kg; brokuły - 20 szt.; cytryna -10kg; szpinak - 10kg; czarna rzepa - 100kg; biała rzodkiew - 100kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.14.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko w proszku - 430kg; śmietana - 500l.;masło MIX - 900kg;jogurt - 100 szt.;ser topiony - 330kg;ser twardy - 480kg;ser biały - 380kg;serki smakowe - 100 kg;margaryna - 100kg;ser wędzony - 50kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-1, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka pszenna luksusowa - 1000kg;kasza jęczmienna - 500kg;kasza manna - 250kg;ryż - 620kg;płatki kukurydziane - 250kg;płatki owsiane górskie - 250kg;makarony - 650kg; makaron zacierka - 50kg; kleik ryżowy - 5kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.85.10.10-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata, kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: herbata - 37kg; kawa zbożowa - 10kg; kawa rozpuszczalna - 2kg;kawa mielona - 2kg; herbata ekspresowa - 4 szt;mleko zagęszczone niesłodzone - 10szt; kakao - 10szt; herbata owocowa - 3kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: woda mineralna niegazowana - 600szt; woda mineralna gazowana - 600 szt; soki owocowe - 20 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne,warzywa suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha - 10 kg;koperek suchy - 4 kg;szczypiorek suchy - 1 kg; czosnek granulowany - 2 kg; musztarda - 240 kg; majeranek - 2 kg; przyprawa do zup w płynie - 8 kg; papryka mielona słodka - 2 kg; pieprz naturalny mielony - 8 kg; pieprz ziołowy - 8 kg; sól kuchenna - 400 kg; liść laurowy - 4 kg; ziele angielskie - 4 kg; kwasek cytrynowy - 6 kg; jarzynka - 80 kg; majonez-50 kg;kminek - 2 kg; cukier waniliowy - 10 szt; cukier waniliowy - 10 szt; proszek do pieczenia - 10 szt.; żelatyna wieprzowa - 2 kg; aromaty - 10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: owoce suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: rodzynki - 2 kg; sliwki suszone - 1kg; mieszanka owocowa - 1kg; mak - 6kg; grzyby suszone - 5 kg; mieszanka bakaliowa - 1 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryba mrożona - 300 kg; śledź - 20 kg; ryba wędzona - 40kg; paprykarz szczeciński - 100 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.23.40.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mieszanka warzywna - 20 kg; kalafior - 20 kg; fasola szparagowa - 20 kg; brokuły - 20 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem wysokosłodzony - 150 kg; dżem niskosłodzony - 100 kg; kompot - 750 kg;ketchup - 330 kg; koncentrat pomidorowy - 110 kg; ogórek konserwowy - 500 kg; groszek konserwowy - 100 kg; kukurydza konserwowa - 100 kg; chrzan tarty biały - 300 kg; olej rzepakowy - 600 l; ocet - 500 l.; sałatka szwedzka - 20 kg; sałatka babuni 20 kg; sałatka z czerw. kapusty - 20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier - 1500 kg; cukier puder - 2 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suchary zwykłe - 8 kg; herbatniki - 50 szt., wafle - 100 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.