Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-08-27
Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 344478 - 2013; data zamieszczenia: 27.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie podzielone jest na 13 pakietów : Pakiet Nr 1 : mięso, produkty mięsne, wędliny - 15 110000-2; 15131131-2 ; Pakiet Nr 2 : warzywa, owoce i ziemniaki - 15 300000-1 ;15 310000-4 Pakiet Nr 3 : -15 412000-9 ;15 511700-0; Pakiet Nr 4 : produkty zbożowe i odżywki - 15 613300-1 Pakiet Nr 5 : herbata ,kawa - 15 860000-4 Pakiet Nr 6 : woda mineralna - 15 981000-8 : 15 512100-1 ; 15 540000-5 Pakiet Nr 7 :przyprawy kuchenne, warzywa suszone - 15 871000-4 Pakiet Nr 8 :owoce suszone -15 332410-1 Pakiet Nr 9 : ryby i przetwory rybne -15 222000-0 ;15 240000-2 Pakiet Nr 10 : warzywa mrożone - 15331170-9 Pakiet Nr 11 : dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe -15 331400-1; 15 332290-3 Pakiet Nr 12 : cukier - 15 831000-2 Pakiet Nr 13 : wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości -15 820000-2 Szczegółowy opis artykułów żywnościowych i ilości zamieszczony jest w załącznikach pakietowych do oferty..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1, 15.22.20.00-0, 15.41.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.61.33.00-1, 15.83.10.00-2, 15.85.10.00-8, 15.86.30.00-0, 15.87.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.14.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zgodnie z art.22 ust.1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: posiadają transport dostosowany do przewozu art.spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości i złożą stosowne oświadczenie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art.22 ust 1 ustawy Pzp i złożą oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże : a) dysponowanie środkami finansowymi lub posiada zdolność kredytowa w wysokości co najmniej 50 000 PLN;b) że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności działalności oraz złoży stosowne oświadczenie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpir.sisco.pl ; zakładka - informacje - przetargi 2013r.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -S.P. Z.O.Z., ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -S.P. Z.O.Z., ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie - administracja - sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży - 1400 kg;karczek z /k - 1300 kg;mięso mielone - 770 kg.; Schab z/k - 30 kg.; kiełbasa jarmarczna -100 kg.; kiełbasa szynkowa -140 kg; kiełbasa podwawelska -600 kg.; kiełbasa żywiecka -140 kg.;kiełbasa biała - 50 kg.; mortadela -100kg.; pieczeń rzymska -240 kg.; szynka wieprzowa - 140 kg.; parówka śląska -600 kg.;pasztetowa- 170 kg.; salceson -340 kg.;szynka indycza-140kg.; wątroba wieprzowa - 150 kg.; pasztet z drobiu-1300 szt.słonina -400kg.; boczek wędzony - 10 kg.; udka z kurczaka -30 kg.; szynka tyrolska -100kg.; blok mięsny -140 kg.; szynka konserwowa -140kg.; pasztet zapiekany- 170kg.; kości wędzone -20kg.; porcja rosołowa -300kg.; szynka wieprzowa gotowana- 200kg.; mortadela z warzywami-100kg.; kiełbasa myśliwska -30 kg.; piersi z kurczaka-200kg.;żeberka-100kg.; kiełbasa śląska-100kg.; łopatka-80 kg.; schab po cygańsku -80 kg.;baleron - 60 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa, owoce i ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: buraki czerwone - 1600kg;cebula - 400kg;marchew - 2100kg;pietruszka korzeń - 100kg;seler korzeń - 100kg; kapusta biała - 960kg; kapusta czerwona - 570kg; kapusta pekińska - 50kg; pory - 20kg; fasola ziarno - 380kg;groch ziarno - 53kg;ogórki świeże zielone - 500kg;pomidory - 300kg;pietruszka zielona - 450 p;sałata - 1000 szt.; koper zielony - 500 p.; szczypiorek - 450 p; rzodkiewka - 600 p.;jabłka - 400 kg; banany - 100kg; pomarańcze - 50kg; kapusta kiszona - 720kg; ogórki kiszone - 820kg; ziemniaki - 19000kg; papryka czerwona - 20kg; pieczarki - 20kg; botwina - 40 p.; kalafior - 100 szt.; fasola szparagowa - 20 kg; brokuły - 20 szt.; cytryna -10kg; szpinak - 10kg; czarna rzepa - 100kg; biała rzodkiew - 100kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.14.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko w proszku - 430kg; śmietana - 500l.;masło MIX - 900kg;jogurt - 100 szt.;ser topiony - 330kg;ser twardy - 480kg;ser biały - 380kg;serki smakowe - 100 kg;margaryna - 100kg;ser wędzony - 50kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-1, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka pszenna luksusowa - 1000kg;kasza jęczmienna - 500kg;kasza manna - 250kg;ryż - 620kg;płatki kukurydziane - 250kg;płatki owsiane górskie - 250kg;makarony - 650kg; makaron zacierka - 50kg; kleik ryżowy - 5kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.85.10.10-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata, kawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: herbata - 37kg; kawa zbożowa - 10kg; kawa rozpuszczalna - 2kg;kawa mielona - 2kg; herbata ekspresowa - 4 szt;mleko zagęszczone niesłodzone - 10szt; kakao - 10szt; herbata owocowa - 3kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: woda mineralna niegazowana - 600szt; woda mineralna gazowana - 600 szt; soki owocowe - 20 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne,warzywa suszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha - 10 kg;koperek suchy - 4 kg;szczypiorek suchy - 1 kg; czosnek granulowany - 2 kg; musztarda - 240 kg; majeranek - 2 kg; przyprawa do zup w płynie - 8 kg; papryka mielona słodka - 2 kg; pieprz naturalny mielony - 8 kg; pieprz ziołowy - 8 kg; sól kuchenna - 400 kg; liść laurowy - 4 kg; ziele angielskie - 4 kg; kwasek cytrynowy - 6 kg; jarzynka - 80 kg; majonez-50 kg;kminek - 2 kg; cukier waniliowy - 10 szt; cukier waniliowy - 10 szt; proszek do pieczenia - 10 szt.; żelatyna wieprzowa - 2 kg; aromaty - 10 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: owoce suszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: rodzynki - 2 kg; sliwki suszone - 1kg; mieszanka owocowa - 1kg; mak - 6kg; grzyby suszone - 5 kg; mieszanka bakaliowa - 1 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryba mrożona - 300 kg; śledź - 20 kg; ryba wędzona - 40kg; paprykarz szczeciński - 100 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.23.40.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mieszanka warzywna - 20 kg; kalafior - 20 kg; fasola szparagowa - 20 kg; brokuły - 20 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem wysokosłodzony - 150 kg; dżem niskosłodzony - 100 kg; kompot - 750 kg;ketchup - 330 kg; koncentrat pomidorowy - 110 kg; ogórek konserwowy - 500 kg; groszek konserwowy - 100 kg; kukurydza konserwowa - 100 kg; chrzan tarty biały - 300 kg; olej rzepakowy - 600 l; ocet - 500 l.; sałatka szwedzka - 20 kg; sałatka babuni 20 kg; sałatka z czerw. kapusty - 20 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier - 1500 kg; cukier puder - 2 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suchary zwykłe - 8 kg; herbatniki - 50 szt., wafle - 100 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.