Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-12-02
Wrocław: Dostawa Różnych Produktów Spożywczych
Numer ogłoszenia: 344829 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 , ul. Kleczkowska 35, 50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3272600.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Różnych Produktów Spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I przyprawy Liść laurowy - 40 kg Majeranek - 130 kg Papryka słodka mielona - 250 kg Papryka ostra mielona - 100 kg Pieprz ziołowy - 400 kg Koperek zielony suszony - 200 kg Cynamon mielony - 40 kg Czosnek suszony mielony - 45 kg Natka pietruszki suszona - 60 kg Grupa II zupy ,sosy,buliony Jarzynka - 1 200 kg Przyprawa do zup - 3 000 l Sos biały - 250 kg Sos boloński - 250 kg Sos cygański - 300 kg Sos do gulaszu - 500 kg Sos myśliwski - 300 kg Sos pieczarkowy - 250 kg Sos pieczeniowy - 300 kg Sos węgierski - 400 kg Sos z zielonym pieprzem - 300 kg Zupa kalafiorowa - 400 kg Zupa ogonowa - 300 kg Zupa pieczarkowa - 400 kg Zupa selerowa - 300 kg Zupa szparagowa - 300 kg Zupa porowa - 250 kg Żurek - 500 kg Grupa III różne produkty spożywcze Kawa zbożowa - 2 700 kg Herbata - 120 kg Ketchup pikantny - 3 400 kg Musztarda - 2 800 kg Majonez - 200 kg Ocet spirytusowy 10% - 1 300 l Żelatyna - 90 kg grupa IV - mrożonki Kluski śląskie - 9 800 kg Knedle z truskawkami - 1 000 kg grupa V - makaron Makaron wyborowy - 13 000 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania wiedzy i doświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania potencjału technicznego
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej realizację zamówienia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 Wrocław
ul. Kleczkowska 35
50-211 Wrocław.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 Wrocław ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa I - przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Liść laurowy 40 kg Majeranek 130 kg Papryka słodka mielona 250 kg Papryka ostra mielona - 100 kg Pieprz ziołowy - 400 kg Koperek zielony suszony - 200 kg Cynamon mielony - 40 kg Czosnek suszony mielony - 45 kg Natka pietruszki suszona - 60 kg Przyprawy w pierwszym gatunku , o swoistym zapachu i wyglądzie charakterystycznym dla danej przyprawy. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. Niedopuszczalne zwietrzałe przyprawy lub z obcym zapachem..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa II - zupy ,sosy,buliony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jarzynka Uniwersalna kompozycja warzyw ziół i przypraw w postaci proszku - 1 200 kg Przyprawa do zup - w płynie o barwie ciemnobrunatnej , silnie słona ,o smaku i zapachu przypominającym bulion mięsny - 3 000 l Sos biały Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - ilość 250 kg Sos boloński Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 250 kg Sos cygański Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 300 kg Sos do gulaszu - Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 500 kg Sos myśliwski - Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 300 kg Sos pieczarkowy Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 250 kg Sos pieczeniowy Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 300 kg Sos węgierski Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 400 kg Sos z zielonym pieprzem - Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - Zupa kalafiorowa - 400 kg Zupa ogonowa - 300 kg Zupa pieczarkowa - 400 kg Zupa selerowa - 300 kg Zupa szparagowa - 300 kg Zupa porowa - 250 kg Żurek - 500 kg Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. Sosy powinny mieć smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników z wy- raźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo -zapachowym. Niedopuszczalne są : smak i zapach gorzki,zjełczały,stęchły lub inne obce zanieczyszczenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa III - różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kawa zbożowa - Kawa zbożowa o konsystencji sypkiej , drobnoziarnista , barwy brązowej - 2700 kg Herbata - Herbata czarna granulowana - 120 kg Ketchup pikantny - Pikantny sos pomidorowy w pierwszym gatunku w słoikach szklanych lub plastikowych opakowaniach z dozownikiem. Waga opakowania do 1,00 kg - 3400 kg Musztarda - O ostrym smaku , w pierwszym gatunku, pakowana w słoiki szklane lub plastiko wych opakowaniach z dozownikiem. Waga opakowania do 1,00 kg - 2800 kg Majonez - W pierwszym gatunku o łagodnym smaku, przeznaczony do sałatek . Pakowany w słoiki o wadze od 0,40kg do 1,00 kg - 200 kg Ocet spirytusowy 10% - Ocet spirytusowy 10% w pierwszym gatunku , rozlewany w butelki szklane o pojemności 0,50 litra - 1300 l Żelatyna - Żelatyna spożywcza wysokiej jakości w opakowaniach do 1 kg - 90 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.10.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa IV - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kluski śląskie - Kluski śląski mrożone - 9 800 kg Knedle z truskawkami - Knedle z truskawkami mrożone 1 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa V - makaron.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron wyborowy - Makaron o konsystencji twardej, sprężystej i po ugotowaniu nie powinien sklejać się, ciemnieć i tracić nadanego kształtu. Makaron różne formy; świderki, kolanka duże , kolanko z falbanką ,falbanka. 13 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- Dostawa drobnego sprzętu laboratoryjnego
- Przebudowa i zmiana sposobu użytkowania budynku znajdującego się przy ul. Wyspiańskiego 2N w Kłodzku na potrzeby siedziby Okręgowego Inspektoratu Pracy we Wrocławiu Oddział w Kłodzku.
- Świadczenie usług pocztowych dla Powiatowego Urzędu Pracy we Wrocławiu
- Dostawa podstawowych materiałów zużywalnych dla Grupy Badawczej Syntezy Zaawansowanych Materiałów z podziałem na 5 części
- Obsługa laboratoryjna robót budowlanych na obiektach drogowych, mostowych, kubaturowych i torowiskach dla potrzeb realizacji zadań inwestycyjnych
- Remont budynku przy ul. Jordanowskiej 22 we Wrocławiu w zakresie zamiany systemu ogrzewania.
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa warzyw, owoców, mrożonek, jajek, artykułów spożywczych, mleka, mięsa i pieczywa
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.