eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PoznańDostawa drobiu, wędlin i mięsa (Zadania 1-3)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-02

Poznań: Dostawa drobiu, wędlin i mięsa (Zadania 1-3)
Numer ogłoszenia: 345295 - 2008; data zamieszczenia: 02.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opieki Zdrowotnej Poznań-Nowe Miasto , ul. Szwajcarska 3, 61-285 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8779517, faks 061 8779517.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-szwajcarska.poznan.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa drobiu, wędlin i mięsa (Zadania 1-3).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa: drobiu, mięsa i wędlin (Zadania 1-3) 2. Zakres i wielkość zamówienia: ZADANIE NR 1 - DRÓB 1.Udko z kurczaka 2.000,00 kg; 2. Filet z kurczaka - 1.500,00 kg ZADANIE NR 2 - WĘDLINY 1. Wędzonki: Kanapkowa z szynki 700,00 kg; Szynka wieprzowa gotowana 1.000,00 kg; Boczek wędzony bez żeberek 400,00 kg; 2. Kiełbasy trwałe i półtrwałe: Żywiecka 300,00 kg; Kiełbasa piwna 300,00 kg; 3. Kiełbasy nietrwałe: Szynkowa wieprzowa 1.000,00 kg; Szynka sołacka 1.200,00 kg; Szynka delikatesowa 1.200,00 kg; Kiełbasa śląska 600,00 kg; Kiełbasa zwyczajna 200,00 kg; Mielonka wieprzowa 700,00 kg; Kiełbasa biała parzona 300,00 kg; Kiełbasa parówkowa 700,00 kg; Parówki delikatesowe 2.000,00 kg; Kiełbasa golonkowa 800,00 kg; 4. Wyroby z drobiu: Szynka drobiowa 1.400,00 kg; Szynka z indyka wędzona 700,00 kg; 5. Wyroby w blokach parzone: Polędwica drobiowa 1.200,00 kg; Szynka konserwowa wieprzowa 1.200,00 kg; Szynka tyrolska 700,00 kg; 6. Wędliny podrobowe: Kaszanka w bloku 300,00 kg; Pasztetowa 300,00 kg. ZADANIE NR 3 - MIĘSO 1. Mięso wieprzowe: Schab z/k 4.000,00 kg; Szynka b/k 5.000,00 kg; Łopatka z/k bez skóry 2.400,00 kg; 2. Mięso wołowe: Wołowina b/k 1.000,00 kg; Rostbef 500,00 kg; 3. Podroby wieprzowe: Wątroba wieprzowa 700,00 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załącznikach nr 4 i 5 do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.12.11.30 - 15.12.11.30 15.11.00.00 - Mięso .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, w szczególności: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, 1.5. złożą formularz ofertowy wraz z wymaganymi dokumentami, oświadczeniami, załącznikami oraz zaświadczeniami wymaganymi treścią SIWZ, 1.6. spełniają określone ustawą Prawo zamówień publicznych oraz niniejszą specyfikacją wymagania, 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty określone w pkt. VI niniejszej specyfikacji Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia niespełna..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy: 1.1.aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.2.oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ 1.3.pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile wynika to z innych dokumentów załączonych do oferty. 2.W celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 2.1.oświadczenie, że Wykonawca posiada zdolność ekonomiczną i finansową zapewniającą wykonanie zamówienia - na załączniku nr 2 do SIWZ 3.W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiającego warunku posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 3.1.oświadczenie, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - na załączniku nr 2 do SIWZ 4.W celu potwierdzenia, że oferowana dostawa odpowiada wymaganiom określonym przez Zamawiającego, do oferty należy dołączyć: 4.1. podpisane załączniki nr 5 - Wymagania szczegółowe związane z przedmiotem zamówienia 5.Pozostałe dokumenty wymagane przez Zamawiającego, które należy dołączyć do oferty. 5.1.Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ. 5.2.Wypełnione i podpisane Formularze cenowe z wykorzystaniem wzoru - załączniki nr 4 do SIWZ. 5.3.Protokół z ostatniej kontroli sanitarno - weterynaryjnej (nie starszy niż z 2007roku). 5.4.Zaświadczenie o stałym nadzorze kontroli weterynaryjnej..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-szwajcarska.poznan.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZOZ Poznań - Nowe Miasto, ul. Szwajcarska 3, 61-285 Poznań, II piętro pokój nr 210 - Sekcja Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2008 godzina 09:45, miejsce: ZOZ Poznań - Nowe Miasto, ul. Szwajcarska 3, 61-285 Poznań, II piętro pokój nr 219 - sekretariat..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Udko z kurczaka 2.000,00 kg; Filet z kurczaka 1.500,00 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wędzonki: Kanapkowa z szynki 700,00 kg; Szynka wieprzowa gotowana 1.000,00 kg; Boczek wędzony bez żeberek 400,00 kg; 2. Kiełbasy trwałe i półtrwałe: Żywiecka 300,00 kg; Kiełbasa piwna 300,00 kg; 3. Kiełbasy nietrwałe: Szynkowa wieprzowa 1.000,00 kg; Szynka sołacka 1.200,00 kg; Szynka delikatesowa 1.200,00 kg; Kiełbasa śląska 600,00 kg; Kiełbasa zwyczajna 200,00 kg; Mielonka wieprzowa 700,00 kg; Kiełbasa biała parzona 300,00 kg; Kiełbasa parówkowa 700,00 kg; Parówki delikatesowe 2.000,00 kg; Kiełbasa golonkowa 800,00 kg; 4. Wyroby z drobiu: Szynka drobiowa 1.400,00 kg; Szynka z indyka wędzona 700,00 kg; 5. Wyroby w blokach parzone: Polędwica drobiowa 1.200,00 kg; Szynka konserwowa wieprzowa 1.200,00 kg; Szynka tyrolska 700,00 kg; 6. Wędliny podrobowe: Kaszanka w bloku 300,00 kg; Pasztetowa 300,00 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.12.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MIĘSO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe: Schab z/k 4.000,00 kg; Szynka b/k 5.000,00 kg; Łopatka z/k bez skóry 2.400,00 kg; 2. Mięso wołowe: Wołowina b/k 1.000,00 kg; Rostbef 500,00 kg; 3. Podroby wieprzowe: Wątroba wieprzowa 700,00 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.