eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwidwinDostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-08-27

Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 345944 - 2013; data zamieszczenia: 27.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE: Kurczak świeży kg 250 Porcie rosołowe kg 450 Piersi z kurczaka kg 200 Wątroba drobiowakg 160 Ćwiartka tylna kg 250 Pieczeń drobiowa kg 150 Pasztet drobiowy kg 150 Pasztetowa kg 120 Blok drobiowy kg 90 Mielonki drobiowe kg 60 Mozaika drobiowa kg 70 Rolada Drobiowa kg 50 Szynka drobiowa kg 80 Schab drobiowy kg 40 Parówka drobiowa kg 170 MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY: Łopatka z/k /w/ kg 700 Łopatka b/k /w/ kg 150 Schab z/k /w/ kg 240 Schab b/k /w/ kg 80 Karkówka z/k /w/ kg 250 Karkówka b/k /w/ kg 100 Żeberka /w/ kg 200 Wątroba / w/ kg 70 Boczek świeży /w/ kg 130 Wołowina zrazowa b/k kg 80 Parówka /w/ kg 100 Polędwica /w/ kg 60 Pasztetowa * kg 150 Pieczeń wieprzowa * kg 90 Blok wieprzowy * kg 140 Wędzonka wieprzowa* kg 40 Salceson wieprz.* kg 120 Szynka wieprzowa wędzona * kg 130 Szynka wieprzowa prasowana *kg 40 Kiełbasa biała wieprzowa * kg 80 Kiełbasa szynkowa * kg 140 Kiełbasa krakowska parzona * kg 150 Kiełbasa żywiecka * kg 150 Kiełbasa jarmarczna* kg 300 Kiełbasa kanapkowa * kg 80 Kiełbasa podwawelska * kg 70 Kiełbasa piwna * kg 140 Kiełbasa wczasowa * kg 150 Kiełbasa tatrzańska * kg 100 Kaszanka * kg 180 PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE: Cukier biały kg 2000 Mąki zbożowe * kg 400 Mąka kukurydziana * kg 100 Kasze * kg 300 Ryż * kg 250 Sól kg 150 Bułka tarta kg 50 Makarony * kg 450 Mąka ziemniaczana kg 100 Pieprz mielony* kg 10 Majeranek/250g/ szt 300 Liść laurowy/12g/ szt. 300 Ziele angielskie/20g/ szt. 350 Groszek konserwowy kg 250 Koncentrat pomidorowy* kg 150 Majonez * kg 120 Musztarda * kg 150 Herbata* kg 100 Ketchup kg 150 Dżemy * kg 450 Olej* litr 230 Cukier puder kg 120 Płatki owsiane kg 60 Płatki kukurydziane kg 100 Płatki ryżowe kg 50 Kawa zbożowa kg 130 Kompot wiśniowy kg 300 Kompot czarna porzeczka kg 150 Kompot wieloowocowy kg 250 Kompot truskawka kg 300 Kompot śliwka kg 200 Syrop owocowy * kg 250 Soki owocowe i warzywne litr 950 * dotyczy wszystkich rodzajów danego produktu o różnych nazwach handlowych..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających, o których mowa w art.67 ust.1 pkt.7 ustawy Prawo zamówień publicznych

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.12.20-8, 15.13.11.33-6, 15.83.12.00-4, 15.61.22.00-3, 15.33.21.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstąpił od wniesienia przez Wykonawców wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik Nr 4 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Modrzewiec 8 78 - 331 Rąbino.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej - Sekretariat Modrzewiec 8 78 - 331 Rąbino.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży 15112000-6 kg 250 Porcie rosołowe 151112200-8 kg 450 Piersi z kurczaka 151112200-8 kg 200 Wątroba drobiowa 15112300-9 kg 160 Ćwiartka tylna 15112210-1 kg 250 Pieczeń drobiowa * 15131500-0 kg 150 Pasztet drobiowy * 15131500-0 kg 150 Pasztetowa * 15131500-0 kg 120 Blok drobiowy * 15131500-0 kg 90 Mielonki drobiowe * 15131500-0 kg 60 Mozaika drobiowa* 15131500-0 kg 70 Rolada Drobiowa * 151131500-0 kg 50 Szynka drobiowa * 151131500-0 kg 80 Schab drobiowy * 151131500-0 kg 40 Parówka drobiowa* 151131500-0 kg 170.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka z/k /w/ 15131400-9 kg 700 Łopatka b/k /w/ 15131400-9 kg 150 Schab z/k /w/ 15131400-9 kg 240 Schab b/k /w/ 15131400-9 kg 80 Karkówka z/k /w/ 15131400-9 kg 250 Karkówka b/k /w/ 15131400-9 kg 100 Żeberka /w/ 15131400-9 kg 200 Wątroba / w/ 15131400-9 kg 70 Boczek świeży /w/ 15131400-9 kg 130 Wołowina zrazowa b/k 15111000-9 kg 80 Parówka /w/ 15131133-6 kg 100 Polędwica /w/ 15131133-6 kg 60 Pasztetowa * 15131100-9 kg 150 Pieczeń wieprzowa * 15131100-6 kg 90 Blok wieprzowy * 15131100-6 kg 140 Wędzonka wieprzowa * 15131100-6 kg 40 Salceson wieprz.* 15131100-6 kg 120 Szynka wieprzowa wędzona * 15131100-6 kg 130 Szynka wieprzowa prasowana * 15131100-6 kg 40 Kiełbasa biała wieprzowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa szynkowa * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa krakowska parzona * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa żywiecka * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa jarmarczna* 15131100-6 kg 300 Kiełbasa kanapkowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa podwawelska * 15131100-6 kg 70 Kiełbasa piwna * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa wczasowa * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa tatrzańska * 15131100-6 kg 100 Kaszanka * 15131100-6 kg 180.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały 15831200-4 kg 2000 Mąki zbożowe * 15612200-3 kg 400 Mąka kukurydziana * 15612210-6 kg 100 Kasze * 15613100-9 kg 300 Ryż * 156141006 kg 250 Sól 15872400-5 kg 150 Bułka tarta 15821000-9 kg 50 Makarony * 15851110-2 kg 450 Mąka ziemniaczana 15612300-4 kg 100 Pieprz mielony* 15871000-4 kg 10 Majeranek/250g/ 15872300-4 szt 300 Liść laurowy/12g/ 15872000-1 szt. 300 Ziele angielskie/20g/ 15872300-4 szt. 350 Groszek konserwowy 153311460- kg 250 Koncentrat pomidorowy* 15331425-2 kg 150 Majonez * 15871273-8 kg 120 Musztarda * 15871273-8 kg 150 Herbata* 15863000-5 kg 100 Ketchup 15871239-5 kg 150 Dżemy * 15332290-3 kg 450 Olej* 15411100-3 litr 230 Cukier puder 15830000-5 kg 120 Płatki owsiane 15613380-5 kg 60 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 100 Płatki ryżowe 15613311-1 kg 50 Kawa zbożowa 15860000-4 kg 130 Kompot wiśniowy 15332100-5 kg 300 Kompot czarna porzeczka 15332411-8 kg 150 Kompot wieloowocowy 15332100-5 kg 250 Kompot truskawka 15332100-5 kg 300 Kompot śliwka 15332100-5 kg 200 Syrop owocowy * 15321000-1 kg 250 Soki owocowe i warzywne 15320000-7 litr 950.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.61.31.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.