Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-12-02
Radostowice: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2011 rok.
Numer ogłoszenia: 345973 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach , ul. Dworcowa 56, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 21 52 22, faks 32 212 52 22.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.radostowicesp.edupage.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2011 rok..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2011 rok, tj. od 03.01.2011r. do 31.12.2011r. Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych z podziałem na poszczególne części, wraz z ich rocznym zapotrzebowaniem zawarto w załącznikach do SIWZ. Ustala się 7 części podlegających zamówieniu. Wykonawca może złożyć ofertę na całość zamówienia, poszczególną część lub na wybrane części: 1. Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Część II - Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne 3. Część III - Drób 4. Część IV - Ryby, przetworzone i konserwowe 5. Część V - Warzywa, owoce i przetwory 6. Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja 7. Część VII - Różne produkty spożywcze.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełniania warunku posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia Wykonawca powinien przedłożyć wykaz dostaw - Załącznik nr 4 do SIWZ. Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie powinien wykonać (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych mogą to być również dostawy wykonywane) co najmniej jednej dostawy o wartości powyżej 10 000,00 zł.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu oświadczenie, że osoby które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - Załącznik nr 7 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.radostowicesp.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach
ul. Dworcowa 56
43-262 Radostowice
powiat pszczyński
województwo śląskie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach ul. Dworcowa 56 43-262 Radostowice powiat pszczyński województwo śląskie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły 1000g szt 700 Bułka kanapkowa, wek 300g szt 300 Drożdżówka różne smaki 160g szt 250 Bułka zwykła 90g szt 3700 Rogale zwykłe 100g szt 400 Pączki różne smaki 100g szt 400 Bułka graham 80g szt 100 Bułka tarta kg 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO , WĘDLINY, KONSERWY, WYROBY MIĘSNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół z/k kg 40 Łopatka wp. b/k świeża kg 900 Karczek wp. b/k kg 250 Gulaszowe woł. extra kg 100 Mielonka garmażeryjna kg 250 Schab b/k kg 30 Polędwica drobiowa YANO lub równoważny kg 50 Parówki śląskie kg 350 Kminkowa kg 120 Boczek wędzony kg 120 Franfuterki kg 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka świeży kg 800 Udka z kurczaka świeże kg 450 Pasztet drobiowy Kogucik 160 g lub równoważny kg 180.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z makreli w pomidorach 170g puszki 30 Filet mintaj mrożony kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA , OWOCE I PRZETWORY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki kg 6800 Fasola Piękny Jaś kg 50 Groch łuskany kg 15 Buraczki kg 600 Cebula kg 270 Czosnek kg 7 Kapusta biała kg 650 Kapusta czerwona kg 250 Kapusta kiszona kg 500 Marchew kg 360 Pietruszka świeża kg 25 Seler kg 20 Koperek pęczki zielony pęczek 40 Szczypiorek pęczek 20 Ogórek konserwowy 1L szt 15 Sałatka szwecka 2650 ml Urbanek lub równoważny szt 80 Sok malinowy 3L Super Barman lub równoważny szt 45 Koncentrat pomidorowy 1L Pudliszki 30% lub równoważny szt 70 Koncentrat buraczkowy 300ml Krakus lub równoważny szt 30 Dżem truskawkowy 280g szt 80 Brzoskwinia konserwowa 450g puszka 3 Truskawka mrożona 500g. paczka 8 Kalafior mrożony 450g. paczka 20 Zupa jarzynowa 7 składnik 450g paczka 40 Mrożonki jarzynowe 450g. różne rodzaje paczka 40 Papryka konserwowa 720ml Rolnik lub równoważny szt 20 Musztarda delikatesowa, stołowa 900g szt 20 Ketchap Tortex łagodny 1kg lub równoważny szt 50 Ocet 10% 500ml szt 60 Ogórek kiszony op. 10kg szt 10 Ogórek zielony kg 200 Papryka czerwona świeża kg 5 Pomidor kg 90 Cytryna kg 1,5 Mandarynki kg 250 Banan kg 550 Jabłka kg 150 Soki dla dzieci 200 ml szt 300 Sałata zielona szt 50 Nektarynki szt 60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko Łaciate 3,2% lub równoważny szt 24 Mleko ARO UHT 3,2%lub równoważny L 1200 Śmietana Zaro 18%lub równoważny szt 300 Śmietana zakwaszana 400 ml 18% szt 120 Kefir 400ml szt 100 Serek Monte 4x58, 75 g lub równoważny szt 300 Serek Danio 140g lub równoważny szt 60 Masło exstra 200g kg 900 Margaryna mleczna Bielmar 250g lub równoważny szt 60 Ser żółty Gouda (Mońki) lub równoważny kg 90 Ser topiony kremowy 100g szt 40 Twaróg półtłusty250g szt 180 Olej Kujawski lub równoważny L 600 Jajka świeże szt 10200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY SYPKIE I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól kg 120 Mąka ziemniaczana Superior lub równoważny kg 160 Mąka pszenna, tortowa kg 520 Cukier kg 1200 Kasza jęczmienna, wiejska exstra kg 115 Ryż biały Kupiec lub równoważny kg 140 Makaron świderki 500g Lubella lub równoważny kg 270 Makaron łazanki Lubella 500g lub równoważny kg 60 Makaron domowy 250g Czaniec Nitki lub równoważny paczka 100 Makaron gwiazdeczki 250g Czaniec lub równoważny paczka 65 Makaron literki 250g Czaniec lub równoważny paczka 65 Papryka mielona słodka, sypka 700g Cykoria lub równoważny paczka 4 Pieprz mielony 800g Cykoria lub równoważny paczka 4 Ziele angielskie 500g Cykoria lub równoważny paczka 1 Liść laurowy 100g Cykoria lub równoważny paczka 2 Przyprawa Kucharek 1000g lub równoważny kg 45 Przyprawa do zup i potraw Maga 850ml Hetmar lub równoważny szt 90 Herbata granulki kg 40 Kawa zbożowa 500g Delekta lub równoważny paczka 45 Kwasek cytrynowy 50g paczka 100 Kakao 200g Decommorreno lub równoważny paczka 10 Proszek do pieczenia 30g paczka 20 Cukier waniliowy 30g paczka 25 Cukier puder 400g paczka 35 Budyń śmietankowy Winiary lub równoważny paczka 180 Galaretka owocowa 100g szt 200 Cynamon mielony 15g Prymat lub równoważny paczka 20 Sos grecki paczka 80 Przyprawa Kebab Gyros 30g Prymat lub równoważny paczka 20 Sos do pieczeni ciemny Winiary lub równoważny paczka 20 Panierka do drobiu 90g Kamis lub równoważny paczka 30 Fiksy do spaghetti paczka 20 Prince Polo XXL szt 260 Biszkopt Lajkonik 100g paczka 20 Wafle w czekoladzie 40g szt 220 Kinder czekolada 100g lub równoważny szt 1300 Czekolada mleczna Wedel100g lub równoważny szt 900 Wafle coctailowe 250g paczka 12 Płatki owsiane paczka 12 Kasza manna kg 15 Płatki czekoladowe 250g Unopol lub równoważny paczka 60 Drożdże 100g szt 100 Krem Nutella 630g lub równoważny szt 23 Mąka żurkowa 500g Diecolo lub równoważny kg 20 Majonez dekoracyjny 700ml Winiary lub równoważny szt 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku w 2025 r. z podziałem na 8 części
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 4 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. ŚW. JADWIGI ŚLĄSKIEJ W KRYNICZNIE
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie na 2025r
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 4 im. Pluszowego Misia w Olsztynie na rok 2025.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.