eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mieroszów SokołowskoDostawa mięsa i przetworów mięsnych do Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o..

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-06

Mieroszów Sokołowsko: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych do Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o..
Numer ogłoszenia: 348412 - 2009; data zamieszczenia: 06.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o. , ul. Parkowa 3, 58-350 Mieroszów Sokołowsko, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8458391, faks 0-74 8458237.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych do Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o...

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 3 do siwz Zadanie 1 L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis przewidywana ilość kg.rok 1 Baleron drobiowy prasowany 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 80 2 Filet z indyka 15112220-4 PN-92.A.86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 180 3 Filety z kurczaka 15112200-8 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1 120 4 Kurczak świeży 15112130-6 PN-A-86526 Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4 ,czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3 490 5 Polędwica drobiowa.szynkówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 977 6 Porcja rosołowa Korpusy 15113 200-8 PN-A-86526 Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1 870 7 Udko z kurczaka. Świeże 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 750 8 Żołądki drobiowe 15113000-3 PN-A-86523 schłodzone zgodne z normą 50 9 Mięso gulaszowe z indyka 15112220-4 PN-92.A.86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 260 10 Serca drobiowe 15114000-0 PN-A-86523 Serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury +4 80 Zadanie 2 L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis przewidywana ilość kg.rok 11 Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82007;1996 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 180 12 Boczek wędz.parzony 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy wędzony parzony bez widocznych załogów solanki 140 13 Flaki woł. krojone luz 15114000-0 PN 86.A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikow. atmosferze ) 240 14 Karkówka b.k 15113000-3 PN 86.A82002 Element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony 865 15 Łopatka b.k bez skóry 15113000-3 PN 86.A82002 Mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 1 170 16 Mieso mielone wieprzowe 15110000-2 PN-65.A-82000 Zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, zawartośc kolagenu w stosunku do zawartości białka nie więcej niż 18% 180 17 Mięso gulaszowe wieprzowe 15113300-6 PN-A 82011 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 2 900 18 Polęd. sopocka wieprz 15131133-6 PN-A-82007;1996 Wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% 84 19 Schab b.k 15113000-3 PN 86.A82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 810 20 Schab z kością 15113100-4 PN 86.A82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 360 21 Słonina PN-86.A-82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 750 22 Smalec 15412100-0 PN-90.A-85802 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 465 23 Wątroba wieprzowa 15112300-0 PN-86.A-82004 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 640 24 Żeberka, mostki wieprzowe 15113000-3 PN-A-82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 65 Zadanie 3 L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis przewidywana ilość kg.rok 25 Blok Tyrolski 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniony wieprzowo (80%)- wołowa (20%), parzona , w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 335 26 Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 500 27 Kiełbasa biała parzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona surowa; wieprzowo (90%)- wołowa (10%) , w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30% ,wody nie więcej niż 66% 95 28 Kiełbasa podwawelska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona , w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% 150 29 Kiełbasa sucha krakowska 15131133-6 PN-A-82028;2002 Grubo rozdrobniona; czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca , zawartość białka nie mniej niż 18% , tłuszczu nie więcej niż 30% 25 30 Kiełbasa szynkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Grubo rozdrobniona; czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% 725 31 Kiełbasa szynkowa drob. 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona; czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% 120 32 Kiełbasa śląska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy zawartość białka nie mniej niż 13% ,tłuszczu nie więcej niż 35% 250 33 Kiełbasa śląska drob. 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona; czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona ,parzona, podsuszana zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 60 34 Kiełbasa żywiecka drob. 15131133-6 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona; czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona ,parzona, podsuszana zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 170 35 Kiełbasa krakowska parzona 15131133-6 PN-A-82007:1996 Zgodnie z normą 993 36 Kiełbasa typu Dobra 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa średnio rozdrobniona wysokowydajna z mięsa wieprzowego i wołowego. Produkowana w pętach, pakowana w paczce MAP. 320 37 Kiełbasa zwyczajna extra 15131130-5 PN-A82007 Zgodnie z normą 830 38 Mielonka tyrolski 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona , w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 320 39 Mielonka z indyka 15131135-0 PN-A- 86526 blok 200 40 Mortadela 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%)- wołowa (10%), parzona wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 730 41 Parówka cieńka 15131133-6 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona ,parzona, zawartość białka nie mniej niż10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1 380 42 Parówka cieńka drob. 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej 460 43 Pasztetowa delikates. 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 523 44 Pasztet podwędz..pieczony 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprz. Lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny,10% kaszy manny 170 45 Pieczeń śląska 15131133-6 PN-A 82007 Zgodnie z normą 180 46 Salceson w bloku 15131133-6 PN-A-82007;1996 Salceson gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% 80 47 Salceson drob. 15131135-0 PN-A-86526;1996 Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% 510 48 Serdelki 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona ,parzona, zawartość białka nie mniej niż10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 945 49 Szynka b.k bez skóry 15113000-3 PN 86.A82002 Mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 420 50 Szynka gotowana wędzona.ogonówka 15131133-6 PN-A-82007 Zgodnie z normą 835 51 Szynka konserwowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl.I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 853 52 Szynka mini 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 250 53 Szynka tyrolska 15131410-2 PN-A 82007 wieprzowa drobnorozdrobniona blok 200 54 Szynka wileńska.miodowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl.I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 320 55 Szynka z indyka.pasowana 15131135-0 PN-A-86526;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 490 Wymagania dla wszystkich zadań Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać, na swój koszt oraz ryzyko zamówione artykuły do wskazanych przez Zamawiającego spośród niżej wymienionych miejsc dostawy: 1) Specjalistyczny Szpital Chorób Płuc Biały Orzeł Sokołowsko ul. Parkowa, 58-350 Mieroszów; 2) Specjalistyczny Szpital Chorób Płuc, Rościszów 11, 58-250 Pieszyce; 3) Szpital Rehabilitacyjny Hematologiczny dla Dzieci Orlik, Bukowina 1, 57-350 Kudowa Zdrój 4) Sanatorium Uzdrowiskowe Azalia ul. Ofiar Katynia 3-5, 58-310 Szczawno Zdrój 5) Sanatorium Uzdrowiskowe Zimowit ul. Chopina 3, 57-340 Duszniki Zdrój Wymagania dla produktów określonych w zadaniu 1 mięso drobiowe w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek upierzenia. Cechy Wymagania Mięso drobiowe w elementach z kością Mięso drobiowe w elementach bez kości Wygląd Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca Barwa Charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła Naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych Zapach Naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Wymagania dla produktów określonych w zadaniu 2 1. czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; 2. konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; 3. smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; 4. barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; 5. mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; 6. mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); 7. mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; 8. opakowanie; pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wymagania dla produktów określonych w zadaniu 3 1. klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; 2. opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu...

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 3.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy na-kładają obowiązek posiadania takich uprawnień, tj.; - przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapi-sów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; - wdraża lub stosuje system HACCP; - spełnienia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów b. Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d. Niepodlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. a. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się Wykonawców, o których mo-wa w art. 24 ustawy Prawo Zamówień publicznych. b. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach wyszczególnionych w pkt. X niniejszej SIWZ. c. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił. Niespełnienie chociażby jednego z opisanych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania...
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiada-nych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmiotem zamówienia - zgodnie z pkt IX 1a - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności-gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji dzia-łalnści gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605)) - Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowa-nie systemu HACCP - Decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdza-jącej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych środków spożywczych B. Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiada-nie zbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dyspo-nuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zgodnie z pkt IX 1b - oświadczenie C. Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia zgodnie z pkt IX 1c: - Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od od-powiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej lub ubezpieczył się od odpowiedzialności kontraktowej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200.000,00 zł. Doku-ment należy złożyć przed podpisaniem umowy. Brak ubezpieczenia spowoduje odrzucenie oferty D. Inne dokumenty niezbędne w toku oceny i badania ofert: - Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy nie jest to osoba upoważ-niona do reprezentowania Wykonawcy z mocy prawa. - W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówie-nia albo do reprezentowania w zawarciu umowy (art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych)...

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanatoria-dolnoslaskie.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, Sokołowsko, 58-350 Mieroszów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2009 godzina 10:00, miejsce: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, Sokołowsko, 58-350 Mieroszów, sekretaiat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.