Og³oszenie z dnia 2016-01-05
Warszawa: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w 2016 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer og³oszenia: 3494 - 2016; data zamieszczenia: 05.01.2016
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w 2016 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie w 2016 roku us³ug cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez ¶wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczania i podawania posi³ków z wykorzystaniem przez Wykonawcê w³asnych urz±dzeñ, sprzêtu, naczyñ, produktów w czasie spotkañ organizowanych przez Prokuraturê Generaln± w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30 oraz przy ul. Krasiñskiego 65, a tak¿e w innych miejscach wskazanych przez Zamawiaj±cego, znajduj±cych siê na terenie miasta Warszawy - zgodnie z wymaganiami okre¶lonymi w Za³±czniku nr 1 do SIWZ.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.31.10.00 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenê
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Enterprise Spó³ka Cywilna Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 129629,62 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 134495,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 134495,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 270937,50
Waluta: PLN .
ZA£¡CZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê
1. Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenê na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, Zamawiaj±cy mo¿e udzieliæ zamówienia w trybie zapytania o cenê, je¿eli przedmiotem zamówienia s± dostawy lub us³ugi powszechnie dostêpne o ustalonych standardach jako¶ciowych, a warto¶æ zamówienia jest mniejsza ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 pzp. Przygotowany opis przedmiotu zamówienia jest precyzyjny, nie zawê¿a krêgu podmiotów, które mog± wykonaæ zamówienie na us³ugi cateringowe. Zamawiane us³ugi cateringowe mo¿e wykonaæ ka¿dy Wykonawca posiadaj±cy uprawnienia do prowadzenia przedmiotowych us³ug, s± to us³ugi powszechnie dostêpne o ustalonych standardach jako¶ciowych, oferowane przez szeroki kr±g podmiotów. Zakup us³ug cateringowych mo¿e byæ dokonany w trybie zapytania o cenê
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Modernizacja suwnicy o ud¼wigu Q=4,5 T
- Prowadzenie ochrony mostu na rz. Wis³a w m. Warszawa w ci±gu drogi ekspresowej S2
- "Rozbudowa DW 805 polegaj±ca na rozbiórce istniej±cego przepustu w miejscowo¶ci Pogorzel w km 8+641 i budowie nowego obiektu przepustu wraz z dojazdami w niezbêdnym zakresie" - nr postêpowania 279/24
- Wykonanie robót drogowych w zakresie remontów uszkodzonych nawierzchni wewnêtrznych ci±gów komunikacyjnych i ich oznakowania oraz wykonanie nowych obiektów drogowych i utwardzeñ (...)
- Us³uga prania bielizny po¶cielowej, rêczników, ¶cierek, obrusów, narzut, koców, ko³der, poduszek, dywaników, pokrowców w Domu Studenta Nr 7 Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Sulimy 4 w Warszawie
- Us³uga dzier¿awy dystrybutorów wody dla Szko³y G³ównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przez okres 24-ch miesiêcy.
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzysz±ce) dla uczestników projektu Centrum Us³ug ¦rodowiskowych "WISIENKA 4",
- ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w zakresie zapewnienia posi³ków dla placówek o¶wiatowych na terenie Gminy Zbuczyn
- ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w zakresie zapewnienia posi³ków dla placówek o¶wiatowych oraz Dziennego Domu Senior+ w Zbuczynie
- Kompleksowa organizacja i obs³uga czterech 2-dniowych spotkañ stacjonarnych w ramach projektu "Sieæ dostêpno¶ci cyfrowej wsparcie systemowego wdra¿ania dostêpno¶ci cyfrowej w podmiotach publicznych"
- Catering dla pacjentów WOTUiW w Toruniu
- Us³uga cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespo³u Opieki Zdrowotnej w Tomaszowie Lubelskim, realizowana w oparciu o program Ministerstwa Zdrowia ,,Dobry posi³ek w szpitalu"
wiêcej: Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.