eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZłotówDostawa wyrobów mleczarskich 38/ZP/2009

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-08

Złotów: Dostawa wyrobów mleczarskich 38/ZP/2009
Numer ogłoszenia: 351152 - 2009; data zamieszczenia: 08.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Powiatowy im. A. Sokołowskiego , ul. Szpitalna 28, 77-400 Złotów, woj. wielkopolskie, tel. 067 2632233 w. 420, faks 067 2635878.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.zlotow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów mleczarskich 38/ZP/2009.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wyrobów mleczarskich 38/ZP/2009 Pakiet I - możliwść składania ofert na poszczególne pozycje Pakiet II - niepodzielny.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00 - Mleko półtłuste 15.53.00.00 - Masło 15.51.20.00 - Śmietana 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.51.17.00 - Mleko w proszku .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie wymaga sie wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wymagania techniczne i jakościowe W ubieganiu się o udzielenie zamówienia mogą uczestniczyć dostawcy lub wykonawcy, którzy w ofercie przetargowej oświadczą spełnianie poniższych wymagań: 1. Termin płatności akceptowany przez Zamawiającego wynosi 30 dni - forma przelewu. 2. Oświadczenie na temat wdrożenia w zakładzie systemu HCCP. 3. Wyroby mleczarskie powinny być dostarczane do magazynu w siedzibie zamawiającego co drugi dzień w asortymencie zgodnym z zamówieniem. 4. Dostarczane wyroby powinny pochodzić z bieżącej produkcji , zaś ich termin przydatności do spożycia nie może być przekroczony. 5. Oferowane wyroby powinny odpowiadać aktualnym i przepisom dotyczącym produktów żywnościowych . 5. Informacja o warunkach jakie muszą spełniać oferenci W ubieganiu się o udzielenie zamówienia mogą uczestniczyć wykonawcy , którzy: spełniają wszystkie wymagania wynikające z oświadczeń , których listę przedstawiono w punkcie wymagane oświadczenia Spełnią wszystkie wymogi zawarte w punkcie 4. Wymagania techniczne i jakościowe. 6 Wymagane oświadczenia wynikające z art.22 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym , i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawię pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostepnienia potenacjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) znajdują się sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia ; 4) nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5) po zapoznaniu się z warunkami zamówienia akceptuje je bez zastrzeżeń. 6) oświadczenie na dotyczące wdrożenia w zakładzie oferenta systemu HCCP..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Od dostawców lub wykonawców ubiegających się o przyznanie zamówienia wymagane jest, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo Zamówień Publicznych . Zamawiający żąda , w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę , następujących dokumentów : 1. Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej , wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Zaświadczenie z właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających , że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub że uzyskał zgodę na zwolnienie , odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności , wystawionych nie wcześniej niż 6 tygodni przed upływem terminu składania ofert. 3. Dokument potwierdzający posiadanie pozwolenia na produkcję wyrobów mleczarskich do handlu zgodnie z Dyrektywą 92/46..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.zlotow.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul.Szpitalna 28, 77-400 Złotów pokój 110.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2009 godzina 11:00, miejsce: ul.Szpitalna 28, 77-400 Złotów Pokój 105- SEKRETARIAT.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I - poz.1- Mleko 2% - 45 tys.litrów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% - opakowanie folia (opakowanie 1 l ) - 45 tys.litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet I - poz. 2. Masło - 3 tys. kg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% (op.200 g lub 250g) - 3 tys. kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet I - poz.3 -Śmietana 18% - 1 tys. l.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% - (opakowanie folia 0,25 l) - 1 tys. l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet I - poz.4 - Ser topiony zegarek - 3.700 op..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser topiony zegarek (w op. 8 szt. tj. 200g) - 3.700 op..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.50.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet I - poz.5 - Ser żółty - 500 kg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser żółty zawartośc tłuszczu 45% (nadający się do krojenia w krajalnicy)- 500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet I - poz.6 -Twaróg półtłusty - 2 tys. kg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Twaróg półtłusty - 2 tys. kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet I - poz.7 - Kefir nauturalny niskotłuszczowy - 1 tys. l.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kefir nauturalny niskotłuszczowy (op. od 150 g do 200 g)- 1 tys. l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet I - poz.8 - Jogurt owocowy - 200 l.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt owocowy (op. od 150g do 200 g)- 200 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.20-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet II - niepodzielny : poz.1. Mleko w proszku Bebiko 2 lub odpowiednik (pow.szóstego miesiąca życia)- 100 kg poz.2. Mleko w proszku Bebiko 1 lub odpowiednik ( do szóstego miesiąca życia)- 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.