Ogłoszenie z dnia 2010-02-08
Bydgoszcz: Żywienie żołnierzy polskiego komponentu JFTC, NCSA i Oddziału Zabezpieczenia JFTC
Numer ogłoszenia: 35210 - 2010; data zamieszczenia: 08.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 1189, ul. Powstańców Warszawy 2, 85-915 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 3781640, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Żywienie żołnierzy polskiego komponentu JFTC, NCSA i Oddziału Zabezpieczenia JFTC.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Żywienie żołnierzy polskiego komponentu JFTC, NCSA i Oddziału Zabezpieczenia JFTC w trakcie ćwiczeń..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.22.00 - 55.32.22.00 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.01.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
WASZ STYL CATERING ANNETTA PAWELCZAK
jakie przetargi wygrała firma
WASZ STYL CATERING ANNETTA PAWELCZAK
- Wasz Styl Catering, Toruńska 30, 85-023 Bydgoszcz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 8411,2 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 8160,00
Oferta z najniższą ceną: 8160,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8160,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Podstawa prawna: Art. 5 ustawy prawo zamówień publicznych. Do postępowań o udzielenie zamówienia , którego przedmiotem jest usługa o charakterze niepriorytetowym określona w rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 r. /Dz. U. nr 12, poz. 67/ jako kategoria 17, zamawiający w uzasadnionych przypadkach może wszcząć postępowanie w trybie zamówienia z wolnej ręki bez zastosowania przesłanek wymienionych w art. 67ust. 1ustawy. Stan faktyczny: Centrum Szkolenia Sił Połączonych /JFTC - Joint Force Training Centre/ jako jednostka organizacyjna traktatu NATO z siedzibą w Bydgoszczy przy ul Szubińskiej 2 dokonała wyboru wg standardów NATO polskiego wykonawcy na żywienie pracowników JFTC w 2010 r. W tym celu udostępniła wykonawcy w swoim zamkniętym kompleksie koszarowym stosowne pomieszczenia kuchenne i salę jadalną wraz z wyposażeniem. Zgodnie z harmonogramem umów między stronami w ściśle określonych terminach w ramach wspólnych ćwiczeń wybrany wykonawca żywi polskich żołnierzy bezpośrednio zaangażowanych w ćwiczeniach. Takie działanie jest zgodne z § 5 Rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 11 grudnia 2009 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy. Żywienie przygotowywane jest w jednej stołówce wojskowej , a warunki technologiczno-organizacyjne uniemożliwiają przygotowywanie posiłków przez dwóch różnych wykonawców. Ponadto ze względu na obowiązujące przepisy o ochronie informacji niejawnej nie jest celowe wprowadzenie na zamknięty obiekt kolejnego wykonawcy. W takim stanie rzeczy postanowiono w trybie zamówienia z wolnej ręki zawrzeć umowę z wykonawcą uprzednio wybranym przez JFTC.
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Rozbiórka budynku stodoły - owczarni, położonej na dz. nr 152/17 w miejscowości Kłódka Szlachecka, gmina Rogóźno, powiat grudziądzki.
- Dostawa i uruchomienie pompy wody zasilającej kotły
- WZPiFP-17-25 Przygotowanie i dostarczanie posiłków całodziennych dla osób zatrzymanych w PDOZ w KMP w Toruniu, w KPP w Brodnicy, w KPP w Mogilnie, w KPP w Tucholi oraz w KPP w Sępólnie Krajeńskim
- Odnowa nawierzchni DW Nr 242 na odc. Runowo - granica woj. od km 2+550 do km 8+211 dł. 5,661 km
- Odnowa nawierzchni DW Nr 499 na odc. Ostaszewo - Sławkowo od km 0+000 do km 3+200 dł. 3,200 km
- Dostawy sukcesywne materiałów biurowych, urządzeń wielofunkcyjnych i papieru ksero
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Usługa społeczna polegająca na świadczeniu kompleksowych usług wyżywienia w ramach programu Szkoły Letniej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- 43.2025 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
- Świadczenie usługi żywienia realizowanej na potrzeby Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego Drewnica Sp. z o.o.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.