Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-11-25
Ogłoszenie nr 352372 - 2016 z dnia 2016-11-25 r.
Poznań: Dostawa mięsa
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Ogród Zoologiczny w Poznaniu, krajowy numer identyfikacyjny
63210005700000, ul.
ul. Browarna
25,
61063
Poznań, woj.
wielkopolskie, państwo
Polska, tel.
618 768 209, e-mail
, faks
618 773 533.
Adres strony internetowej (URL): http://zoo.poznan.pl/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej - Ogród Zoologiczny
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
tak
http://zoo.poznan.pl/
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Pocztą, osobiście, kurierem
Adres:
ul. Browarna 25 61-063 Poznań
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa
Numer referencyjny: SZ/271-15/2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Podział na zadania: Numer zadania rodzaj produktu liczba kg/sztuka 1 mięso końskie chude z kością (bez żeber, goleni i głów) 4150 kg 2 mięso końskie chude bez kości (wyłącznie mięśnie bez powięzi i ścięgien) 4848 kg 3 serca końskie 1994 kg 4 króliki 740 sztuk 5 kury 600 sztuk 6 przepiórki 150-200 gr 5500 sztuk 7 nutrie skórowane (bez jelit, z podrobami) 7000 kg Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści. Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia): o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego), o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii, Wymagania Zamawiającego dla poszczególnych części przedmiotu zamówienia: Część 1-2. ilość: 8998 kg - mięso końskie z kością 4150 kg, mięso końskie bez kości 4848 kg, mięso bez kości w kawałkach po 5-20 kg, dostawa jednorazowa- mięso świeże, odtłuszczone, chude, bez żeber, goleni, głów, mięso końskie 30% mogą stanowić policzki końskie, Część 3: ilość: 1.994 kg - serca końskie, dostawa jednorazowa do 100 kg, mięso mrożone pakowane w kartony po 20 kg, w kawałkach po ok 10 kg, Część 4: ilość: 740 sztuk, króliki skórowane: 2-3 kg/1 szt.,- tuszki całe, świeże, skórowane w całości, bez jelit. Część 5: ilość: 600 sztuk - kury oskubane waga ok. 5 kg - kury całe, wypatroszone, bez piór, mięso świeże, -waga 1 szt.: 1,80- 2 kg - dostawa jednorazowa: kury do 120 kg, pakowane w worki po 5 szt., Część 6: ilość: 5500 sztuk - przepiórki 150-200 g - dostawa jednorazowa do 600 szt. mrożone, pakowane w kartonach po 50 szt., Część 7: ilość: 7000 kg - nutrie skórowane, całe tuszki skórowane, mrożone, bez jelit - dostawa jednorazowa: nutrie do 500 kg - w wyjątkowych wypadkach dopuszcza się odbiór własny. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
II.5) Główny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso
Dodatkowe kody CPV:15111100-0, 15117000-1, 15118100-9, 15114000-0, 15112000-6, 15119100-6
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data zakończenia: 31/12/2017
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej niniejszym postępowaniem, w szczególności jest wpisany do rejestru podmiotów zajmujących się handlem zwierzętami lub produktami wymienionymi w przepisach wskazanych w ustawie z dnia 10 grudnia 2003 r. o kontroli weterynaryjnej w handlu, na zasadach i w trybie określonych w przepisach o wymaganiach dla produktów pochodzenia zwierzęcego, prowadzonego przez powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce wykonywania działalności.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
nie
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
uprawnienia Wykonawcy do wykonywania działalności lub czynności objętej niniejszym postępowaniem, w szczególności jest wpisany do rejestru podmiotów zajmujących się handlem zwierzętami lub produktami wymienionymi w przepisach wskazanych w ustawie z dnia 10 grudnia 2003 r. o kontroli weterynaryjnej w handlu, na zasadach i w trybie określonych w przepisach o wymaganiach dla produktów pochodzenia zwierzęcego, prowadzonego przez powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce wykonywania działalności
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 05/12/2016, godzina: 10:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: mięso końskie chude z kością (bez żeber, goleni i głów)
ilość: 4150 kg
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
Mięso bez kości w kawałkach po 5-20 kg, dostawa jednorazowa- mięso świeże, odtłuszczone, chude, bez żeber, goleni, głów, mięso końskie 30% mogą stanowić policzki końskie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15118100-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 2
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: mięso końskie chude bez kości (wyłącznie mięśnie bez powięzi i ścięgien)
ilość: 4848 kg
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
Mięso bez kości w kawałkach po 5-20 kg, dostawa jednorazowa- mięso świeże, odtłuszczone, chude, bez żeber, goleni, głów, mięso końskie 30% mogą stanowić policzki końskie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15118100-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 3
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: serca końskie
ilość: 1994 kg
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
Dostawa jednorazowa do 100 kg, mięso mrożone pakowane w kartony po 20 kg, w kawałkach po ok 10 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15118100-9,
15114000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 4
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: króliki
ilość: 740 sztuk
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
króliki skórowane: 2-3 kg/1 szt.,- tuszki całe, świeże, skórowane w całości, bez jelit.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15112000-6,
15119100-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 5
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: kury
ilość: 600 sztuk
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
- kury oskubane waga ok. 5 kg
- kury całe, wypatroszone, bez piór, mięso świeże,
- waga 1 szt.: 1,80- 2 kg
- dostawa jednorazowa: kury do 120 kg, pakowane w worki po 5 szt.,
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15112000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 6
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: przepiórki 150-200 gr
ilość: 5500 sztuk
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
- przepiórki 150-200 g
- dostawa jednorazowa do 600 szt. mrożone, pakowane w kartonach po 50 szt.,
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15112000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
Część nr: 7
Nazwa:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rodzaj produktu: nutrie skórowane (bez jelit, z podrobami)
ilość: 7000 kg;
Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wyczerpania do 30% ww. ilości przedmiotu zamówienia dostarczanego sukcesywnie przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenie majątkowe, w tym możliwość dochodzenia od Zamawiającego odszkodowania tytułem utraconych korzyści.
Ogólne wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji (dotyczy wszystkich części przedmiotu zamówienia):
o mięso dostarczane do magazynu przy ul. Browarnej 25 w Poznaniu, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego),
o mięso dostarczane wraz z dokumentami handlowymi, zarejestrowanymi lub zatwierdzonymi u właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii,
- nutrie skórowane, całe tuszki skórowane, mrożone, bez jelit
- dostawa jednorazowa: nutrie do 500 kg
- w wyjątkowych wypadkach dopuszcza się odbiór własny.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15114000-0,
15112000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Zatrudnienie pracowników na umowę o pracę | 40 |
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Zakup i dostawa zestawu do nebulizacji wraz z akcesoriami
- Świadczenie usług przez personel specjalistyczny projektu "3"
- Świadczenie usług pielęgnacji zieleni na terenie zasobu nieruchomości będącego we władaniu Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych sp. z o.o. - koszenie trawy i przycinka żywopłotów
- Dostawa paliwa dla Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Poznaniu
- Wykonanie rozbiórki garaży wraz z montażem ogrodzenia i renowacją muru
- Zakup i dostawa papierowych kuponów żywieniowych na posiłki profilaktyczne dla pracowników Zakładu Robót Drogowych w Poznaniu
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Nr 1 w Głownie na 2025 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Nr 2 w Głownie na 2025 rok
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkół w Przegini w 2025 roku
- Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Tolkmicku
- Sukcesywna dostawa żywności do kuchni Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Nowym Mieście Lubawskim w 2025 roku
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych na terenie Gminy Lipno
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.