To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-11-02
Sosnowiec: Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu
Numer ogłoszenia: 352872 - 2010; data zamieszczenia: 02.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 314808 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego, ul. Kościelna 13, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2660885, faks 032 2661124.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytut Badawczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Instytutu Medycyny Pracy w Sosnowcu Dieta: 1. ogólna - podstawowa -70% 2. wątrobowa- 10 % 3. cukrzycowa- 8 % 4. wrzodowa- 4% 5. płynna- 4% 6. marchwiana- 4% Zalecane normy kalorii i składników pokarmowych obliczone na osobodzień: Nazwa składnika Zalecane ilości Kalorie ok. 2200 - 2400 Węglowodany ok. 300 g Białko ogółem ok. 70 g w tym białko zwierzęce ok. 20-30 g Tłuszcz ok. 70 g 1.Białko powinno pokrywać od 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany. Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość, święta. Całodobowe wyżywienie powinno składać się z trzech posiłków: śniadanie, obiad, kolacja. Śniadanie: pieczywo 100g, masło 15g, herbata 250ml. dodatek (np. wędlina 50g, jajko 50g, dżem 60g). Obiad: zupa 300ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 150g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250 ml. Kolacja: pieczywo 100g, masło 15g, herbata 250ml, dodatek jak przy śniadaniu. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić ciepłe napoje dla pacjentów (oprócz napojów do posiłków) na porę nocną i między posiłkami zgodnie z zapotrzebowaniem. Zamawiający wymaga aby w jadłospisie dekadowym występowały co najmniej: 4 posiłki mięsne, 3 półmięsne oraz 3 bezmięsne 2.Wykonawca zapewni dostawę porcjowanego cukru do gorących napojów. 3. Wykonawca dostarczy depozyt produktów dla zabezpieczenia wyżywienia nieujętych w grafiku pacjentów. Jednomiesięczny skład depozytu powinien zawierać na każdy oddział: -dżem- 250 g. -ser topiony-100 g. -pasztecik-150 g. -małe masło 15gx2 W razie wykorzystania Wykonawca jest zobowiązany do uzupełnienia depozytu. 4.Dystrybucja objętych przedmiotem zamówienia posiłków odbywać się będzie na 2 oddziałach szpitala, zlokalizowanych na I i II piętrze. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia posiłków do kuchenek na oddziały oraz do odbioru resztek pokonsumpcyjnych z kuchenek oddziałowych po każdorazowym wydaniu posiłków. W tym celu Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić odpowiednie termosy do przewożenia ciepłych posiłków oraz pojemniki na resztki pokonsumpcyjne. 5. Naczynia oraz sztućce potrzebne do wykonania zamówienia zapewnia Zamawiający. 6. Posiłki będą dostarczane na godzinę: śniadanie 7.30 obiad 13.00 kolacja 18.00 7. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć tzw. łyżki porcjowe niezbędne do prawidłowego wydawania posiłków wykonanych ze stali nierdzewnej i posiadające atest 8.Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć termometr zanurzeniowy do pomiaru ciepłoty dostarczanych posiłków na własny koszt do dyspozycji osoby nadzorującej realizację przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego. 9. Szacowana liczba osobodni wynosi 18 000 w ciągu 2 lat i może ulec zmianie w zależności od ilości pacjentów. 10. Zamawiane posiłki muszą spełniać odpowiednie normy dietetyczne i estetyczne. 11. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczna i zawartość składników odżywczych będzie przygotowana zgodnie z wykazem norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanym przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie oraz zgodnie z wymaganiami określonymi przepisami wdrożenia i stosowania zasad systemu HACCP. 12. Dostarczane posiłki obiadowe lub inne gorące dania muszą posiadać następującą temperaturę: Gorące zupy - minimum 75oC, Gorące drugie dania - minimum 62oC, Gorące napoje - minimum 80oC, Sałatki i surówki - minimum 4oC, 13.Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzania jadłospisów dekadowych z uwzględnieniem sezonowości i przedstawienia ich do akceptacji Zamawiającemu co najmniej na dwa dni przed wprowadzeniem nowego jadłospisu. Dostarczane posiłki muszą charakteryzować się estetycznym wyglądem i muszą spełniać standardowe normy smakowe. 14.Dowóz do szpitala i dystrybucję posiłków na poszczególne oddziały Wykonawca winien wkalkulować w koszt przygotowania posiłków..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.10.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ISS FACILITY SERVICES SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
ISS FACILITY SERVICES SP. Z O.O.
- ISS Falicility Services Sp. z o. o., ul. Flisa 2, 02-247 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 185046,73 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 172184,40
Oferta z najniższą ceną: 172184,40 / Oferta z najwyższą ceną: 172184,40
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z SOSNOWCA
- "Cykliczny zakup i dostawy środków czystości dla obiektów MOSiR Sosnowiec w roku 2025"
- "Dostawa sprzętu komputerowego"
- ZP-2200-47/24 DOSTAWA ODCZYNNIKÓW DO BADAŃ BIOCHEMICZNYCH
- Konserwacja i utrzymanie boisk o nawierzchni trawiastej na terenie obiektów MOSiR Sosnowiec
- Ochrona fizyczna obiektów i mienia Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Odpadami Sp. z o.o. w Sosnowcu
- ZP-2200-45/24 DOSTAWA ODCZYNNIKÓW LABORATORYJNYCH WRAZ Z DZIERŻAWĄ ANALIZATORA ORAZ DROBNEGO SPRZĘTU LABORATORYJNEGO
więcej: przetargi w Sosnowcu »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.