eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceUsługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-12-09

Katowice: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu
Numer ogłoszenia: 353819 - 2010; data zamieszczenia: 09.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 298229 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Województwo Śląskie, ul. Ligonia 46, 40-037 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2078562, faks 32 2078578.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu zgodnie z opisem zawartym w siwz oraz w zakresach. Postanowienia wspólne dla wszystkich zakresów: 1. Wskazane w siwz gramatury są minimalnymi porcjami, jakich żąda Zamawiający. 2. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania, dowozu i podania cateringu w terminie wskazanym przez Zamawiającego, do miejsca i sali wskazanej przez Zamawiającego najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem spotkania; b) świadczenia usług restauracyjnych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.); d) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym; e) świadczenia usług restauracyjnych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem szklanek do napojów, sztućców metalowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych (nie dotyczy zakresu II pkt 1); f) świadczenia usługi restauracyjnej na naczyniach jednorazowych, dodatkowo Wykonawca zapewni serwetki papierowe oraz kosze na śmieci - dotyczy zakresu II pkt 1. g) estetycznego podawania posiłków; h) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego, a w razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłoczne poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. Wynajęcie miejsca świadczenia usługi i pokrycie kosztów z tym związanych (wynajęcie stołów, zużycie mediów itp.) leży po stronie Zamawiającego. Ilość uczestników objętych usługą restauracyjną stanowi maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników objętych usługą restauracyjną do ilości nie mniejszej niż 60% maksymalnej liczby uczestników, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Dokładna liczba osób (uczestników konferencji), która będzie wiążąca do wyliczenia należności za usługę restauracyjną, zostanie podana Wykonawcy przez Zamawiającego drogą mailową lub faxem najpóźniej na 7 dni kalendarzowych przed datą świadczenia usługi, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. Termin i miejsce realizacji zamówienia Zamawiający wskaże Wykonawcy drogą elektroniczną (e-mail) lub faksem nie później niż na 10 dni przed datą świadczenia usługi, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy przed rozpoczęciem wykonywania usługi do przedstawienia w/w zaświadczenia. Zamawiający zastrzega, iż przedmiotem niniejszego postępowania jest świadczenie usługi restauracyjnej, obejmującej przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków określonych w SIWZ. Przedmiotowe usługi są opisane w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług m.in. kodami PKWiU: 55.30.14-usługi gastronomiczne pozostałe, 55.40.10-usługi związane z podawaniem napojów, 55.52.13-usługi przygotowania i dostarczania posiłków dla pozostałych firm i instytucji. Wykonawca przygotowując ofertę winien zastosować właściwe stawki podatku VAT dla ww. usług zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 roku o podatku od towarów i usług (DZ. U. z 2004 r. Nr 54 poz. 535 z późn. zm.) oraz rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 24 grudnia 2009 roku w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr. 224 poz. 1799). Zastosowanie stawek podatku VAT niezgodnie z ww. przepisami spowoduje odrzucenie oferty Wykonawcy.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przedmiot zamówienia będzie współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: - w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 (zakres I i II) oraz - w ramach projektu systemowego Design Silesia, Działanie 8.2 Transfer wiedzy, Poddziałanie 8.2.2 Regionalne Strategie Innowacji Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 (zakres III).

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu podczas spotkania pn. Eurodyktando dla 280 osób oraz podczas konferencji EFS dla niepełnosprawnych dla 150 osób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo-Usługowa Catering Servis Restauracja Dębowa Barbara Szojda, Armii Krajowej 465, 40-478 Katowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9867,19 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 10526,10

  • Oferta z najniższą ceną: 10526,10 / Oferta z najwyższą ceną: 13671,36

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu podczas Targów Funduszy Europejskich dla 800 osób, podczas 2 konferencji wyjazdowych dla 100 osób każda, oraz podczas uroczystego lunchu dla 30 osób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo-Usługowa MALPOL Halina Michalec, Jana Kilińskiego 57, 27-400 Ostrowiec świętokrzyski, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13193,14 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15303,84

  • Oferta z najniższą ceną: 15303,84 / Oferta z najwyższą ceną: 21554,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu, dowozie i podaniu cateringu podczas 2 spotkań Zespołu Projektowego dla 10 osób każde oraz podczas 2 spotkań z ekspertami dla 40 osób każde

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo-Usługowa Catering Servis Restauracja Dębowa Barbara Szojda, Armii Krajowej 465, 40-748 Katowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2719,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2651,17

  • Oferta z najniższą ceną: 2651,17 / Oferta z najwyższą ceną: 3630,45

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.