Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-12-08
W³oszczowa: Artyku³y spo¿ywcze
Numer og³oszenia: 354607 - 2008; data zamieszczenia: 08.12.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Spo³ecznej , ul. Koniecpolska 20, 29-100 W³oszczowa, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3942038, faks 041 3942039.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.dpswloszczowa.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Artyku³y spo¿ywcze.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dla potrzeb Domu Pomocy Spo³ecznej we W³oszczowie artyku³ów spo¿ywczych w ilo¶ciach i o parametrach szczegó³owo okre¶lonych w za³±czniku nr 3 do siwz..
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1) spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj.: a) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; b) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; d) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowanie o udzielenie zamówienia z powodu okoliczno¶ci, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy; 2. Ocena spe³niania okre¶lonych wy¿ej warunków zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych przez Wykonawcê dokumentów, w tym o¶wiadczeñ, okre¶lonych w tre¶ci siwz. Wykonawca, który nie spe³nia warunków uprawniaj±cych do udzia³u w postêpowaniu, o których mowa w pkt. 1 zostanie wykluczony z postêpowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzucon±..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: W celu potwierdzenie, ¿e Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówieñ publicznych, Wykonawca sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: 1. Dokumenty wymagane: 1) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru, wraz z o¶wiadczeniami do postêpowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówieñ publicznych - za³±cznik nr 1 i 2; 2) dokumenty potwierdzaj±ce uprawnienia osób podpisuj±cych ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 3) koncesja, zezwolenie lub licencja, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjêcie dzia³alno¶ci gospodarczej w zakresie objêtym niniejszym zamówieniem; 4) dokumenty stwierdzaj±ce, ¿e osoby które bêd± wykonywaæ zamówienie, posiadaj± uprawnienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 5) orygina³ lub kserokopiê ( potwierdzon± za zgodno¶æ ) za¶wiadczeñ o nie zaleganiu z Urzêdu Skarbowego i ZUS oraz wypis z rejestru dzia³alno¶ci gospodarczej lub KRS. 2. Dokumenty wymagane w przypadku oferty wspólnej: 1) umowa reguluj±ca wspó³pracê podmiotów wystêpuj±cych wspólnie; 2) oferta winna zawieraæ dokumenty dla ka¿dego partnera z osobna, pozosta³e dokumenty sk³adane s± wspólnie. 3. Wykonawca zamieszka³y poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wy¿ej sk³ada dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e: 1) nie otwarto jego likwidacji; 2) nie og³oszono upad³o¶ci; dokumenty te powinny byæ wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. Je¿eli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. Dokumenty te powinny byæ wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswloszczowa.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na odebraæ w siedzibie Zamawiaj±cego ( budynek administracji przy ul. Ogrodowej 13 ) - nieodp³atnie..
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 17.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Ofertê nale¿y z³o¿yæ ( dorêczyæ ) w terminie w Sekretariacie Domu Pomocy Spo³ecznej we W³oszczowie, przy ul. Ogrodowej 13 ( budynek biurowy )..
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Mleko.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Mleko folia 1l 19 000.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Mas³o unijne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Mas³o unijne 2000.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.53.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Pozosta³e artyku³y mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Ser bia³y ( twaróg ) 900 kg 2 Serek owocowy 150g 4 000 szt 3 Serek wiejski 150g 3 000 szt 4 Serek do chleba 100g 3 000 szt 5 ¦mietana 400g 3 200 szt 6 Zakwas owocowy 330g 2 400 szt 7 Kefir 400g 520 szt 8 Ser ¿ó³ty 280 kg 9 Ma¶lanka 1000g 250 szt 10 Mas³o 200g 260 szt.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Miêso i wêdliny wieprzowo-wo³owe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Baleron 120 kg 2 Bekon 20 kg 3 Boczek surowy 50 kg 4 Boczek wêdzony 220 kg 5 Boczek z pietruszk± 40 kg 6 Golonka surowa 70 kg 7 Golonka w galarecie 40 kg 8 Karczek pieczony 50 kg 9 Kaszanka 400 kg 10 Kie³basa szynkowa 240 kg 11 Kie³basa krakowska 240 kg 12 Kie³basa g³ogowska 230 kg 13 Kie³basa podwawelska 300 kg 14 Kie³basa wiejska 40 kg 15 Kie³basa ¶l±ska 100 kg 16 Kie³basa starowiejska 40 kg 17 Ko¶ci schabowe, karkowe 1500 kg 18 Kie³basa ¿ywiecka 60 kg 19 £opatka pieczona 240 kg 20 £opatka surowa bez ko¶ci 400 kg 21 Mielonka delikatesowa 240 kg 22 Mortadela 30 kg 23 Nogi wieprzowe 100 kg 24 Ozorki wieprzowe 60 kg 25 Parówki grube 220 kg 26 Parowki winerki 220 kg 27 Pasztet domowy 150 kg 28 Pasztetowa 150 kg 29 Pasztetowa grzybowa 150 kg 30 Podgarlana 150 kg 31 Pieczeñ kujawska 360 kg 32 Pieczeñ tyrolska 120 kg 33 Polêdwica sopocka 30 kg 34 Rolada boczkowa 240 kg 35 Rolada schabowa 60 kg 36 Salceson 300 kg 37 Schab surowy z ko¶ci± 400 kg 38 Schab pieczony 20 kg 39 S³onina bez skóry 150 kg 40 Szynka surowa z ko¶ci± 950 kg 41 Szynka tyrolska 120 kg 42 Szynka wiejska 200 kg 43 Szynka dêbicka 40 kg 44 Udziec wo³owy bez ko¶ci 100 kg 45 W±troba wieprzowa 90 kg 46 ¯eberka wieprzowe 360 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Pozosta³e artyku³y spo¿ywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Aromat 10ml 30 szt 2 Bazylia 10g 100 szt 3 Biszkopty 120g 200 szt 4 Budyñ 65g 360 szt 5 Chrupki kukurydziane 100g 150 szt 6 Chrzan 180g 600 szt 7 Cukier 1kg 3300 szt 8 Cukier puder 400g 100 szt 9 Cukier waniliowy32g 60 szt 10 Czekolada 100g 260 szt 11 Dro¿d¿e 100g 80 szt 12 D¿em 300g 1000 szt 13 D¿em 280g 1000 szt 14 Powid³a 340g 200 szt 15 Fasola JA¦ 500g 250 szt 16 Gorczyca 30g 50 szt 17 Ga³ka muszkata³owa 50g 80 szt 18 Groch 500g 200 szt 19 Groszek konserwowy 400g 150 szt 20 Herbata exp.50t/100g 800 szt 21 Herbata granulowana 90g 1000 szt 22 Herbata granulowana 100g 1600 szt 23 Kakao 100g 200 szt 24 Kasza gryczana 500g 150 szt 25 Kasza jêczmienna 1kg 500 szt 26 Kasza manna 1kg 150 szt 27 Kaszka BOBO VITA 230g 250 szt 28 Kawa 250g 50 szt 29 Kleik ry¿owy 180g 100 szt 30 Kawa zbo¿owa 500g 120 szt 31 Ketchup 450g 700 szt 32 Kisiel 65g 360 szt 33 Koncentrat pomidorowy 0,9l 200 szt 34 Kukurydza konserwowa 360g 120 szt 35 Kwasek cytrynowy 25g 130 szt 36 Li¶æ laurowy 20g 200 szt 37 Majeranek 10g 250 szt 38 Majonez 500g 1000 szt 39 Margaryna 250g 1200 szt 40 M±ka pszenna 1kg 1000 szt 41 M±ka tortowa 1kg 500 szt 42 M±ka ziemniaczana 1kg 150 szt 43 Miód 220g 1100 szt 44 Musztarda 190g 650 szt 45 Napoje niegazowane 2l 300 szt 46 Ocet 0,5l 300 szt 47 Olej 1l 400 szt 48 Paluszki 300g 80 szt 49 Papryka 20g 50 szt 50 Pieprz mielony 50g 250 szt 51 Pieprz zio³owy 20g 100 szt 52 P³atki kukurydziane 250g 600 szt 53 P³atki owsiane 0,5kg 200 szt 54 Proszek do pieczenia 30g 50 szt 55 Przyprawa 200g 1400 szt 56 Przyprawa do drobiu 20g 200 szt 57 Przyprawa do flaków 20g 120 szt 58 Przyprawa w p³ynie maggi 1000g 100 szt 59 Oregano 10g 100 szt 60 Ry¿ 1kg 500 szt 61 Seler konserwowy 320g 120 szt 62 Smalec 250g 1600 szt 63 Sok 2l pomarañczowy 10 szt 64 Sok 2l jab³kowy 10 szt 65 Sok 2l grejfrutowy 10 szt 66 Syrop 330g 2000 szt 67 Sól 1kg 650 szt 68 Suchary 285g 50 szt 69 Ziele angielskie 15g 200 szt 70 Zupa inst.barszcz czerwony 25g 100 szt 71 Zupa grzybowa 25g 300 szt 72 ¯elatyna 50g 100szt 73 Kminek 20g 30 szt 74 Cynamon 20g 10 szt 75 Tuñczyk w sosie w³asnym 185g 80 szt 76 Fasola czerwona konserwowa 360g 100 szt 77 ¦liwki suszone 6 kg 78 Serki hochland 25g 3000 szt 79 Tymianek 10g 50 szt 80 Cukierki mieszanka FRUTTI 20 kg 81 Cukierki MICHA£KI 20 kg 82 Wafle 30 kg 83 Ciastka DELISKI 20 kg 84 Ciastka AGATKI z cukrem 20 kg 85 Rodzynki 100g 20 szt 86 P³atki jêczmienne 0,50kg 50 szt 87 Piernik 15 kg 88 Glukoza 150g 50 szt.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Chleb ¿ytni 0,50 kg 1150 szt 2 Chleb dyniowy 0,50 kg 1000 szt 3 Chleb sojowy 0,55 kg 1000 szt 4 Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 850 szt 5 Chleb 0,60 kg 9000 szt 6 Chleb 1 kg 150 szt 7 Bu³ki 0,10 kg 11400 szt 8 Bu³ki 0,05 kg 90000 szt 9 Bu³ki dro¿d¿owe 0,10 kg 7200 szt 10 Bu³ki s³odkie 0,10 kg 2000 szt 11 Bu³ki pizzerki 0,10 kg 1200 szt 12 Bu³ki mini 0,03 kg 2400 szt 13 Bu³ka tarta 400 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.