To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-12-29
Potęgowo: Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu
Numer ogłoszenia: 354840 - 2015; data zamieszczenia: 29.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 333218 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie, ul. Szkolna 2, 76-230 Potęgowo, woj. pomorskie, tel. 059 8115114, faks 059 8115114.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 4.Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu. Dożywianie obejmuje usługi w zakresie: a) przygotowywania gorących posiłków dwudaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:- zupy z pieczywem (1 porcja zupy min. 300g), 1 porcja pieczywa mieszanego min.100g) oraz - drugiego dania, z zastrzeżeniem, iż:1/danie mięsne lub rybne, winno składać się z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) - min. 100g po obróbce, dodatku w postaci ziemniaków/zamiennie ryż lub kasza - min. 200g po obróbce, surówki lub jarzyn gotowanych - min. 100g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych lub napoju (200 ml) , 2/danie półmięsne - typu: gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250g po obróbce (z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów i kiełbasy) + ewentualnie surówka lub jarzyny gotowane - min. 100g po obróbce oraz kompot z owoców sezonowych lub napój (200 ml), 3/danie jarskie - typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250g po obróbce + kompot z owoców sezonowych lub napój (200 ml)- w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego; b) dostarczania przygotowanych posiłków do punktów żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych;c) podawania przygotowanych posiłków na własnej zastawie stołowej dzieciom uprawnionym do tej formy pomocy na podstawie decyzji kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Potęgowie - w trzech punktach żywieniowych, tj.: w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie oraz w Szkole Podstawowej w Skórowie - w godzinach i na zasadach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych placówek. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić we własnym zakresie po co najmniej jednej osobie do podawania posiłków w każdym punkcie żywieniowym. Do obowiązku Wykonawcy należy również codzienny odbiór wszystkich odpadów związanych z realizacją zamówienia. Dożywianiem planuje się objąć około 250 dzieci, zgodnie z następującym podziałem:1/ Zespół Szkół w Potęgowie - około 150 dzieci, 2/Zespół Szkół w Łupawie - około 70 dzieci, 3/ Szkoła Podstawowa w Skórowie - około 30 dzieci. Przewidywana ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizacji zamówienia wyniesie 40.800 szt. Określona przez Zamawiającego liczba dzieci dożywianych oraz ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizacji zamówienia są wartościami prognozowanymi i mogą ulegać zmianom (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Wartości te nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilości zakupywanych gorących posiłków dwudaniowych, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym ograniczeniem Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Posiłki winny być przygotowywane, dostarczane i podawane w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, a ich jakość winna odpowiadać obowiązującym normom żywieniowym. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych. W zakresie podawania posiłków Zamawiający nie dopuszcza stosowania sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (z plastiku, papieru itp.).Usługi w zakresie dożywiania świadczone będą w dni nauki szkolnej (ok. 189 dni) w czasie pobytu dzieci w szkole.Termin wykonania Zamówienia obejmuje okres od dnia 04.01.2016r. do dnia 31.12.2016r..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Handlowo Usługowa DOMINIKA, ul. Lipowa 1B, 76-230 Potęgowo, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 192355,44 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 191760,00
Oferta z najniższą ceną: 191760,00 / Oferta z najwyższą ceną: 221952,00
Waluta: PLN .
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
- Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola nr 259 "Leśna Bajka" w Warszawie.
- Obsługa cateringowa szkół, przedszkola i żłobka na terenie Gminy Bobolice
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia, SP Siedliska i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia"
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.