Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-10-13
Łódź: dostawy różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 356212 - 2009; data zamieszczenia: 13.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Łodzi , ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6750415, 6750415, faks 042 6750500.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/8/357
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: część 1 produkty przemiału ziarna Kasza gryczana w ilości szacunkowej 2400 kg. Kasza manna w ilości szacunkowej 1200 kg. Kasza jęczmienna wiejska w ilości szacunkowej 2000 kg. Ryż w ilości szacunkowej 3500 kg Płatki owsiane w ilości szacunkowej 1000 kg. Mąka pszenna typ 650 w ilości szacunkowej 6500 kg Mąka ziemniaczana w ilości szacunkowej 250 kg. część 2- fasola i groch Fasola w ilości szacunkowej 2500 kg. Groch w ilości szacunkowe 2500 kg. część 3 - przyprawy Przyprawa warzywna jarzynka o zawartości soli do 50% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych w ilości szacunkowej 1500 kg. Pieprz czarny mielony w ilości szacunkowej 65 kg. Papryka mielona ostra w ilości szacunkowej 40 kg Ziele angielskie w ilości szacunkowej 25 kg Majeranek w ilości szacunkowej 25 kg Liść laurowy w ilości szacunkowej 25 kg Czosnek mielony w ilości szacunkowej 25 kg Kwasek cytrynowy w ilości szacunkowej 25 kg Przyprawa do mięsa mielonego o zawartości soli do 45% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych w ilości szacunkowej 100 kg Herbata granulowana w ilości szacunkowe 1000 kg. Przyprawa w płynie do zup, sosów, mięs i sałatek w ilości szacunkowej 2200 l część 4 - sosy zupy i budyń Sos biały w ilości szacunkowej 150 kg. Sos boloński w ilości szacunkowej 150 kg. Sos cygański w ilości szacunkowej 150 kg. Sos grzybowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos koperkowy w ilości szacunkowej 150 kg. Sos myśliwski w ilości szacunkowej 150 kg. Sos pieczarkowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos pieczeniowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos węgierski w ilości szacunkowej 150 kg. Zupa grzybowa w ilości szacunkowej 300 kg Zupa pieczarkowa w ilości szacunkowej 300 kg Żurek w ilości szacunkowej 300 kg Zupa wiejska w ilości szacunkowej 200 kg Zupa ogonowa w ilości szacunkowej 200 kg Budyń mleczny w ilości szacunkowej 1000 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.22.12.10 - Fasola 03.22.12.20 - Groch 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.12.60 - Sosy 15.89.14.00 - Zupy .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: .III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1, 2. oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 2, 3, zaakceptowany wzór umowy- załącznik nr 3. 4. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego Oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę - osoby uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem - za zgodność z oryginałem..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1
ul. Beskidzka 54
91-612 Łódź
e-mail zk_lodz_1@sw.gov.pl
godziny urzędowania 8.oo-16.oo.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.10.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź godziny urzędowania 8.oo-16.oo.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty przemiału ziarna.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kasza gryczana w ilości szacunkowej 2400 kg. Kasza manna w ilości szacunkowej 1200 kg. Kasza jęczmienna wiejska w ilości szacunkowej 2000 kg. Ryż w ilości szacunkowej 3500 kg Płatki owsiane w ilości szacunkowej 1000 kg. Mąka pszenna typ 650 w ilości szacunkowej 6500 kg Mąka ziemniaczana w ilości szacunkowej 250 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: fasola i groch.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasola w ilości szacunkowej 2500 kg. Groch w ilości szacunkowe 2500 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przyprawy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa warzywna jarzynka o zawartości soli do 50% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych w ilości szacunkowej 1500 kg. Pieprz czarny mielony w ilości szacunkowej 65 kg. Papryka mielona ostra w ilości szacunkowej 40 kg Ziele angielskie w ilości szacunkowej 25 kg Majeranek w ilości szacunkowej 25 kg Liść laurowy w ilości szacunkowej 25 kg Czosnek mielony w ilości szacunkowej 25 kg Kwasek cytrynowy w ilości szacunkowej 25 kg Przyprawa do mięsa mielonego o zawartości soli do 45% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych w ilości szacunkowej 100 kg Herbata granulowana w ilości szacunkowe 1000 kg. Przyprawa w płynie do zup, sosów, mięs i sałatek w ilości szacunkowej 2200 l.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sosy zupy i budyń.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sos biały w ilości szacunkowej 150 kg. Sos boloński w ilości szacunkowej 150 kg. Sos cygański w ilości szacunkowej 150 kg. Sos grzybowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos koperkowy w ilości szacunkowej 150 kg. Sos myśliwski w ilości szacunkowej 150 kg. Sos pieczarkowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos pieczeniowy w ilości szacunkowej 300 kg. Sos węgierski w ilości szacunkowej 150 kg. Zupa grzybowa w ilości szacunkowej 300 kg Zupa pieczarkowa w ilości szacunkowej 300 kg Żurek w ilości szacunkowej 300 kg Zupa wiejska w ilości szacunkowej 200 kg Zupa ogonowa w ilości szacunkowej 200 kg Budyń mleczny w ilości szacunkowej 1000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- BUDOWA EKRANU AKUSTYCZNEGO WYDZIELAJĄCEGO HALĘ SPORTOWĄ OD POZOSTAŁEJ CZĘŚCI OBIEKTU ACSD PŁ "ZATOKA SPORTU" W ŁODZI PRZY AL. POLITECHNIKI 10 W FORMULE WYBUDUJ
- Sukcesywna dostawa włókna poliestrowego ciętego dwuskładnikowego
- "Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej podczas dwóch szkoleń, które odbędą się w terminach: 8-9 maja 2025 r. (I szk.) oraz 5-6 czerwca 2025 r. (II szk.) na terenie województwa łódzkiego".
- Zakup, dostawa i montaż klimatyzacji w budynkach Specjalistycznego Psychiatrycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Łodzi.
- SZP.281.7.2025 - Dostawa gazu medycznego wraz z dzierżawą sprzętu do podawania dla Instytutu "CZMP"
- REMONTY BALKONÓW W ZASOBACH WŁASNYCH WIDZEWSKIEGO TBS Sp. z o.o. w ŁODZI
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do szkół Gminy Gniezno _1
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Zamościu
- Artykuły sypkie ( 1 /2025 )
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 18 WE WROCŁAWIU
więcej: Fasola »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.