eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BytomPrzetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-10

Bytom: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu.
Numer ogłoszenia: 35655 - 2009; data zamieszczenia: 10.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny Nr 2 , ul. Stefana Batorego 15, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 7861400, faks 032 7861646.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpital2.bytom.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest dostawa mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych określonego przez Zamawiającego według grup asortymentowo - cenowych zgrupowanych w Pakietach nr 1 i 2 stanowiących załącznik A do specyfikacji istotnych warunków zamówienia :Pak. 1 - Drób i podroby mrożone , Pak. 2 - Mięso i wędliny, podroby , flaki wołowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do przetargu jest obowiązany wnieść wadium: w przypadku złożenia oferty na wszystkie pakiety wadium w wysokości 1 886,00 zł. (słownie: jeden tysiąc osiemset czterdzieści złotych ), w przypadku złożenia oferty na pakiet nr 1 wadium w wysokości 780,00 zł ( słownie : siedemset osiemdziesiąt zł. ), w przypadku złożenia oferty na pakiet nr 2 wadium w wysokości 1 106,00 zł ( słownie : jeden tysiąc sto sześć zł )

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności (art. 22 ust 1 pkt 1 pzp), tj.: są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym i prowadzą działalność w zakresie objętym niniejszym zamówieniem, - Wykonawca składa oświadczenie oraz dokumenty określone w § 18 ust. 1 SIWZ b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia (art. 22 ust 1 pkt 2 pzp) .tj.: zapewnią termin dostawy oferowanego mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych nie dłuższy niż 2 dni robocze., Wykonawca składa oświadczenie oraz dokumenty określone w § 18 ust. 2 SIWZ c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust 1 pkt 3 pzp), tj. posiadają dostęp do wolnych środków finansowych lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej takiej, jak wartość złożonej oferty przy założeniu, że zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie 30 dni od daty dostawy i równoczesnego otrzymania faktury - Wykonawca składa oświadczenia oraz dokumenty określone w § 18 ust. 3 SIWZ d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 22 ust 1 pkt 4 pzp - Wykonawca składa dokumenty określone w § 18 ust. 1 SIWZ oraz oświadczenie będące załącznikiem nr 3 do SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne posiada uprawnienia do wykonywania działalności będącej przedmiotem zamówienia oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga :a)Aktualny - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez podmiot upoważniony do reprezentowania Wykonawcy. b)W przypadku, gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu o którym mowa w pkt (a), aktualny dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości lub jeśli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się ww dokumentu - dokument zawierający oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 2.W celu potwierdzenia, niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ oraz oświadczenie dotyczące terminu wykonania dostawy będącego załącznikiem nr 5 do SIWZ. 3.W celu potwierdzenia, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia Zamawiający wymaga: a)Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych ( będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ ) b)Oświadczenie o stałości cen oraz warunkach płatności wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalspec2.bytom.ids.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Bytomiu 41-902 Bytom ul. Stefana Batorego 15 w cenie 12.20 zł lub bezpłatnie na stronie interenetowej szpitala: www.szpitalspec2.bytom.ids.pl.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.02.2009 godzina 09:00, miejsce: Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Bytomiu 41-902 Bytom ul. Stefana Batorego 15 Sekcja Zamówień Publicznych Kancelaria Główna ( blok nr II, pok 7 - parter).

IV.3.5) Termin związania ofertą: do 25.03.2009.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pak. 1 - Drób i podroby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Filet z kurczaka mrożony kg 900 2.Filet z indyka mrożony kg 100 3.Kurczaki mrożone kg 1500 4.Ćw z kurczaka mrożone kg 600 5.Porcje rosołowe mrożone kg 600 6.Żołądki drobiowe mrożone kg 500 7.Wątróbka drobiowa mrożona kg 800 8.Skrzydła z indyka mrożone kg 120 9.Noga z kaczki mrożona kg 60 10.Kaczka mrożona kg 100 11.Żołądki z gęsi mrożone kg 50 12.Golonko z indyka mrożone kg 100 13.Ozory wieprzowe mrożone kg 40 14.Udziec z indyka mrożony kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pak. 2 - Mięso i wędliny, podroby , flaki wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek wędzony luz kg 80 2.Golonko świeże kg 50 3.Karczek wieprzowy z/k kg 700 4.Kaszanka luz kg 300 5.Kiełbasa zwyczajna luz kg 200 6.Kiełbasa śląska kg 20 7.Kiełbasa mortadela kg 70 8.Kiełbasa parówkowa kg 70 9.Kiełbasa biała surowa kg 20 10.Kości świeże różne kg 180 11.Kości wędzone różne kg 120 12.Łopata z/k kg 400 13.Łopata b/k kg 200 14.Pieczeń wieprzowa ex kg 300 15.Pieczeń wołowa ex I kl kg 250 16.Mięso wołowe b/k II kl kg 100 17.Pieczeń wołowa zwykła II kl kg 600 18.Rozbratel kg 700 19.Antrykot kg 400 20.Schab z / k kg 700 21.Podgardle wędzone kg 100 22.Słonina świeża luz kg 5 23.Słonina wędzona kg 5 24.Smalec luzem w bloku kg 120 25.Szynka ( blok ) kg 40 26.Wątroba wieprzowa świeża kg 70 27.Żeberka wieprzowe kg 200 28.Żeberka kąty świeże wieprzowe kg 40 29.Nogi wieprzowe kg 30 30.Flaki wołowe gotowane kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.