Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-12-30
Szadek: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nie przekraczającej 207 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Zespołu Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku
Numer ogłoszenia: 357022 - 2015; data zamieszczenia: 30.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku , ul. Prusinowska 4, 98-240 Szadek, woj. łódzkie, tel. 43 821 50 31, faks 43 821 50 31.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół i Placówek Oświatowych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nie przekraczającej 207 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Zespołu Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w roku 2016.Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części..
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających na podstawie art. 67 ust.1 pkt. 7 Ustawy na poziomie 20 % wartości zamówienia podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 99
- 2 - Termin płatności - 1
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szadek.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej
w Szadku
ul. Prusinowska 4
98-240 Szadek.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.01.2016 godzina 10:00, miejsce: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku ul. Prusinowska 4 98-240 Szadek.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Art. ogólnospożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Cukier biały kryształ 1 kg kg 400 2. Cukier puder 400 g szt 30 3. Proszek do pieczenia 30 g szt 10 4. Cukier wanilinowy 32 g szt 200 5. Drożdże piekarskie świeże 1kg kg 2 6. Mąka pszenna typu 500 1 kg kg 1000 7. Mąka ziemniaczana 1kg kg 10 8. Ryż biały długi 1 kg kg 75 9. Ryż w saszetkach biały długoziarnisty 400 g szt 600 10. Kasza manna zwykła 1 kg kg 50 11. Kasza jęczmienna średnia 1 kg kg 500 12. Kasza gryczana 1 kg kg 130 13. Sól spożywcza jodowana drobna 1 kg kg 100 14. Pieprz mielony 20 g szt 250 15. Pieprz ziołowy 20 g szt 500 16. Pieprz ziarno 20 g szt 50 17. Papryka słodka mielona20g 20 g szt 1000 18. Majeranek suszony 20 g szt 300 19. Liść laurowy suszony 6 g szt 70 20. Ziele angielskie suszone 15g szt 70 21. Kwasek cytrynowy spożywczy w proszku 20 g szt 200 22. Przyprawa do kurczaka łagodna bez glutaminianu sodu 20 g szt 100 23. Przyprawa do zup i mięs w proszku 400g szt 50 24. Kostki rosołowe ( różne) 200 g szt 50 25. Groszek konserwowy w puszce 400 g szt 150 26. Kukurydza konserwowa w puszce 400 g szt 70 27. Przyprawa w płynie do potraw 1040g szt 10 28. Sos sałatkowy w proszku 20 g szt 200 29. Przyprawa do mięs bez konserwantów 200 g szt 40 30. Sałatka szwedzka 3 l szt 60 31. Pomidor b/s puszka 200g szt 100 32. Przyprawa grillowa łagodna 20 g szt 100 33. Oregano suszone 20 g szt 50 34. Bazylia suszona 20 g szt 50 35. Kminek suszony 20g szt 50 36. Sos do spaghetti w słoiku 520 g szt 300 37. Sos boloński w słoiku 520 g szt 200 38. Sos słodko- kwaśny w słoiku 520 g szt 200 39. Sos grzybowy w proszku bez konserwantów 20 g szt 60 40. Sos pomidorowy w proszku bez konserwantów 20 g szt 60 41. Rodzynki gat.1 sułtanki 500 g szt 50 42. Koncentrat pomidorowy 30% 0.900 l szt 120 43. Ketchup łagodny, pikantny bez konserwantów 0.5 l szt 60 44. Syrop żurawinowy z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml szt 400 45. Syrop malinowy z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml szt 200 46. Syrop truskawka z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml szt 300 47. Syrop czarna porzeczka z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml szt 300 48. Bułka tarta pszenna jasna 0.5 kg szt 600 49. Makaron świderki (makaron z semoliny) 500 g szt 400 50. Makaron rosołowy nitka 5 jajeczny 250 g szt 350 51. Makaron wstążka cięta (makaron z semoliny) 500 g szt 300 52. Makaron rurka (makaron z semoliny) 500 g szt 200 53. Makaron do spaghetti (makaron z semoliny) 400 g szt 500 54. Koncentrat buraczkowy min.59 % 330 ml szt 60 55. Ocet jabłkowy 5% 300ml szt 10 56. Olej rzepakowy 1l szt 1000 57. Barszcz biały w płynie 1l szt 200 58. Żurek papierek bez konserwantów 20 g szt 300 59. Musztarda sarepska 200 g szt 50 60. Chrzan tarty słoik bez dodatków 200 g szt 60 61. Majonez 700 g szt 100 62. Kisiel z sokiem owocowym bez sztucznych barwników ( różne smaki)3/4 litra wody 58 g szt 1200 63. Herbata czarna w saszetkach 300 szt. szt 15 64. Galaretka bez sztucznych barwników (różne smaki) 75 g szt 200 65. Dżem niskosłodzony z kawałkami owoców (różne smaki) - słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym 525g szt 400 66. Masło orzechowo- czekoladowe 630 g szt 20 67. Wafelki paczkowane (różne smaki) szt. bez cukru 30g szt 400 68. Herbatniki bez cukru 100 g szt 200 69. Chrupki kukurydziane do mleka czekoladowe 500 g szt 60 70. Zbożowe poduszeczki z nadzieniem różne smaki 500 g szt 60 71. Kawa naturalna, mielona, Arabica 500 g szt 30 72. Kakao naturalne tradycyjne 250 g szt 10 73. Woda mineralna niegazowana 1,5l szt 60 74. Biszkopty bez cukru 500g szt 73 75. Sól morska o niskiej zawartości sodu- (sól potasowa KCL 30%) 1000g szt 200 76. Miód duży pszczeli wielokwiatowy naturalny 1000g szt 200 77. Miód mały pszczeli wielokwiatowy naturalny 370g szt 100 78. Kostki rosołowe o niskiej zawartości soli 68g szt 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Owoce i warzywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa a. 11 Ziemniaki jadalne, nie pastewne, 1kg kg 16000 2. Marchew 1kg kg 1100 3. Pietruszka 1kg kg 200 4. Seler 1kg kg 200 5. Por 1kg kg 200 6. Cebula biała 1kg kg 150 7. Cebula czerwona 1kg kg 30 8. Kapusta biała 1kg kg 600 9. Kapusta czerwona 1kg kg 50 10. Kapusta pekińska 1kg kg 400 11. Kapusta kwaszona 1kg kg 1100 12. Kapusta włoska 1kg kg 60 13. Fasola średni Jaś 1kg kg 200 14. Burak ćwikłowy 1kg kg 1000 15. Ogórek kwaszony 1kg kg 500 16. Ogórek konserwowy duża puszka 12,25 l. szt 25 17. Ogórek konserwowy mała puszka 4,2 l. szt 25 18. Ogórek zielony 1kg kg 350 19. Pomidor 1kg kg 150 20. Papryka 1kg kg 60 21. Sałata główka 1 szt. 200 22. Sałata karbowana główka 1 szt. 400 23. Kalafior główka 1 szt. 200 24. Jabłko lobo 1kg kg 1000 25. Cytryna 1kg kg 400 26. Pieczarki 1kg kg 60 27. Szczypior ( pęczek) 1 szt. 100 28. Natka pietruszki ( pęczek) 1 szt. 300 29. Koperek (pęczek) 1 szt. 400 30. Rzodkiewka (pęczek) 1 szt. 70 31. Brokuł 1kg kg 150 32. Fasola szparagowa zielona 1kg kg 150 33. Czosnek świeży główka polski 1 szt. 30 34. Banan 1kg kg 300 35. Mandarynka 1kg kg 100 36. Śliwka 1kg kg 15 37. Gruszka 1kg kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Masło zawartość tłuszczu roślinnego 82% 250g kg 30 2. Mleko folia 2% pasteryzowane 1l. litry 200 3. Mleko karton 3.2% UHT 1l. szt 600 4. Śmietana 18% 400 ml litry 300 5. Jogurty naturalny 400 g szt 700 6. Jogurt owocowy (różne smaki) zawierający kawałki owoców, 0% tłuszczu, 0% cukru 125 g szt 4500 7. Twaróg półtłusty kl I 1kg kg 120 8. Twarożek kanapkowo- sernikowy nie wymagający mielenia 1kg kg 160 9. Ser żółty tłusty typu (Gouda) 1kg kg 7 10. Margaryna zawartość tłuszczu roślinnego min.39 % 500 g szt 300 11. Margaryna zawartość tłuszczu 60% witamina A i D3 500g szt 50 12. Jogurt waniliowy 125g szt 400 13. Jogurt czekoladowy 125g szt 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1 Filet z miruny 1kg kg 600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Garmażeria- nie mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 5- Garmażeria- nie mrożone Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kluski kopytka 1kg kg 700 2. Kluski śląskie 1kg kg 700 3. Pierogi z mięsem 1kg kg 700 4. Pampuchy 50g szt 12500 5. Pierogi leniwe 1kg kg 700 6. Pierogi z kapustą i grzybami 1kg kg 300 7. Pierogi z serem 1kg kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
INNE PRZETARGI SZADEK
więcej: przetargi SZADEK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.