To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-12-30
Kostrzyn nad Odrą: Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą
Numer ogłoszenia: 357114 - 2015; data zamieszczenia: 30.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 316498 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Dom Seniora", ul. Narutowicza 4a, 66-470 Kostrzyn nad Odrą, woj. lubuskie, tel. 95 752 10 47, faks 95 752 10 47.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez wykonawcę na rzecz zleceniodawcy usług związanych z codzienną i całodzienną obsługą w zakresie sporządzania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą w ilościach wynikających z codziennego stanu osobowego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych w oparciu o zalecane normy żywienia. W Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą zwanym dalej również Domem lub DPS przebywa aktualnie 58 mieszkańców. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba mieszkańców może zmieniać się okresowo, gdyż zależna jest od stanu zdrowia i stanu mieszkańców Domu. Dla mieszkańców Domu przywożone są codziennie trzy posiłki o ustalonych porach dnia: Śniadanie7.30 - 8.00,Obiad13.30 - 14.00,Kolacja17.30 - 18.00 Zamawiający zastrzega sobie, aby w/w posiłki nie były przywożone w jednym transporcie (obiad + kolacja). Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.Wymaga się od Wykonawcy przygotowywania następujących diet: a) dieta podstawowa,b) dieta lekkostrawna,c) dieta cukrzycowa, d) dieta o zmiennej konsystencji np.: miksy, kleik na żądanie Zamawiającego, e) dieta uzależniona od stanu zdrowia podopiecznych oraz zaleceń lekarza, f) dieta bezsolna,g) dieta bezsolna z ograniczeniem tłuszczu. Dla mieszkańców DPS ustala się dzienną normę kaloryczności 2.800 kcal, z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-) 5%,w przypadku diety cukrzycowej wartość energetyczna nie może przekraczać 2.700 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-) 5%. Wykonawca winien uwzględnić w jadłospisie potrawy sezonowe oraz owoce i warzywa. Minimalna temperatura podanych posiłków gorących winna wynosić dla : a) zupy: 75oC b) drugiego dania: 65oC c) płynów: 80oC d) produktów zimnych (sałatki, pasty, sery, itp.: 15oC10. Zamawiający wymaga w przedstawionym 10-cio dniowym menu podawania do obiadu co najmniej 3 x w tygodniu szt. mięsa ( nie mielonego) o gramaturze nie niższej niż 100 gram, 2 x forma mielona, 2 x ryba, 3 x obiad jarski (naleśniki, pierogi, kopytka, krokiety itp.).Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant ( np. zupy w proszku, sosy itp. oraz produktów gotowych ( mrożone pierogi, pyzy itp.). Zamawiający wymaga podawania w niedzielę do obiadu porcji ciasta lub zamiennie bułki słodkiej. Zamawiający wymaga podawania zup mlecznych w porze śniadania od poniedziałku do niedzieli, dopuszcza się podawania gorących posiłków w porze kolacji. Zamawiający wymaga zachowania dziennej gramatury poniższych produktów w granicach:a) pieczywo różne nie mniej niż 200 g do jednego posiłku+ bułki dla diet cukrzycowych, b) wędlina różna nie mniej niż 100 g,c) wędlina różna na gorąco nie mniej niż 150 g,d) sałatki / surówki ( różne) nie mniej niż 150 g,e) twarogi ( różne) nie mniej niż 150 g, f) margaryna nie mniej niż 100 g,g) jajko nie mniej niż 2 sztuki,h) dżem nie mniej niż 150 g., i) ser żółty nie mniej niż 150 g,j) pasty ( różne) nie mniej niż 150 g,k) zupy podawane do śniadania i obiadu 0,4 litra , l) herbata i cytryna ( plaster) do śniadania i kolacji.Surówki podawane do obiadu winny być dostosowane do pory roku i diety, częstotliwość podania tej samej surówki nie może przekraczać 7 dni. Zamawiający wymaga dołączenie dla diety cukrzycowej codziennego dodatku w postaci produktów typu jogurtu lub owocu. Dodatkowo dwa razy w tygodniu należy dostarczyć produkty tj.: ( konserwy mięsne, serki topione, dżemy itp.) z których mieszkańcy będą korzystać między posiłkami.Wykonawca ma obowiązek dostarczyć na początku każdego miesiąca cukier i słodzik( dla diet cukrzycowych) dla wszystkich mieszkańców ogółem 58. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki muszą pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Dekadowy jadłospis winien być przedstawiony za 10-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji Dyrektorowi Domu, kierownikowi zespołu pielęgniarsko- opiekuńczego i osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego, działającej przy współudziale samorządu mieszkańców. Zamawiający bez uzgodnienia nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w jadłospisie. Zamawiający ma prawo do dokonywania pomiaru wagi i temperatury posiłków w obecności Wykonawcy lub osoby upoważnionej przez Wykonawcę. Zamawiający dokonuje przeliczenia posiłków przywiezionych przez Wykonawcę w jego obecności, wpisuje liczbę przywiezionych posiłków do rejestru z pisemnym potwierdzeniem Zamawiającego i Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się wywiesić jadłospis na tablicy korkowej przy wydawalni.Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościową wydanych posiłków z podziałem na poszczególne diety, o których mowa w pkt 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji. Ilość potrzebnych posiłków z podziałem na diety, o których mowa w pkt 2 zgłaszana będzie telefonicznie przez Zamawiającego na bieżąco z podziałem na poszczególne posiłki (śniadanie, obiad, kolacja).Przygotowane posiłki muszą być dostarczane do DPS Dom Seniora w naczyniach jednorazowych szczelnie zamykanych przez pracowników Wykonawcy z zapewnieniem własnego środka transportu spełniającego warunki sanitarno- epidemiologiczne. W przypadku imprez okolicznościowych Wykonawca przygotowane posiłki będzie podawać w określonym przez Zamawiającego czasie i w określony przez Zamawiającego sposób. O przesunięcie czasu przywożonego posiłku Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić Zamawiającego z dobowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców w szczególności ich jakości, świadectwa ich pochodzenia, przebiegu procesów technologicznych, w szczególności czystości personelu i posiadania przez nich aktualnych książeczek zdrowia, czystości pomieszczeń i wyposażenia kuchni, zużycia mediów, oraz przestrzegania przez Wykonawcę składu i gramatury posiłków, a uwagi i zastrzeżenia będą składane Wykonawcy na piśmie. Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawować nadzór nad jakością, temperaturą posiłków, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają natychmiastowej wymianie na koszt Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest umożliwić i współdziałać w przeprowadzanej przez pracowników Zamawiającego kontroli. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Sanepidu i zasad HACCP oraz do przechowywania próbek żywnościowych przez 72 godz. pobieranych zgodnie z procedurą. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Sanepidu. Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm odnośnie wydawanych posiłków sprawować będzie wyznaczony pracownik Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest umożliwić i współdziałać w przeprowadzanej przez pracowników Zamawiającego kontroli. Wykonawca przedstawi kalkulację ceny 1 - osobodnia z podziałem na koszty stawki żywieniowej (wkład do kotła) i koszty usługi...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Espańa s.c. T. Prajs, A. Andrejczuk, ul.Grunwaldzka 35, 74-120 Widuchowa, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 220833,34 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 176680,80
Oferta z najniższą ceną: 176680,80 / Oferta z najwyższą ceną: 232394,40
Waluta: PLN .
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Międzynarodowej Konferencji Naukowej pn. "Człowiek w gospodarce i społeczeństwie 5.0. nowe wyzwania edukacyjne i zawodowe w czasach rozwoju AI"
- Usługi kompleksowej organizacji pięciu spotkań na terenie województwa pomorskiego tj. w Gdańsku i w Słupsku.
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie
- Usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Wołuszewie w Gminie Aleksandrów Kujawski
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby OKS Odra Opole S.A.
- Przygotowywanie w placówkach Zamawiającego i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie gminy Białe Błota w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.