To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-12-30
Starachowice: Przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz
z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora
z siedzibą przy Al. Armii Krajowej 28 w Starachowicach
Numer ogłoszenia: 358312 - 2015; data zamieszczenia: 30.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 179693 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Starachowice, ul. Radomska 45, 27-200 Starachowice, woj. świętokrzyskie, tel. 41 273 82 75, faks 41 273 82 75.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora z siedzibą przy Al. Armii Krajowej 28 w Starachowicach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora w Starachowicach. 1) Zamówienie przewiduje przygotowanie około 30 porcji posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku ze zgłoszoną wcześniej nieobecnością osób korzystających z usług Dziennego Domu Senior-WIGOR. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. Wcześniejsze zgłoszenie mniejszej liczby posiłków nastąpi co najmniej dnia poprzedzającego dostawę, telefonicznie do godziny 14:00. 2) Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach: 4 x w tygodniu obiady mięsne, 1 x w tygodniu obiad bezmięsny. Kaloryczność i wielkość posiłku powinna być dostosowana do potrzeb osób dorosłych powyżej 60 roku życia. Obiad powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i składać się każdorazowo z dwóch dań: zupy i drugiego dania - wieloskładnikowego wraz z kompotem i deserem. Zalecenia: - posiłki powinny być urozmaicone i atrakcyjne wizualnie, - unika się potraw ciężkostrawnych, które długo zalegają w żołądku, ze względu na występującą u większości osób starszych obniżoną tolerancję glukozy ogranicza się cukier i słodycze, - zaleca się podawanie potraw gotowanych bądź duszonych z małą ilością tłuszczu, - ogranicza się dodatek soli oraz przypraw zawierających glutaminian sodu, - ogranicza się potrawy ciężkostrawne, tłuste i wzdymające. Sugerowany przez Zamawiającego schemat posiłków: 1) cztery razy w tygodniu - zupa oraz drugie danie mięsne + niesłodzony kompot + owoc lub jogurt / kefir naturalny lub ciasto drożdżowe, owocowe, piernik lub kisiel, budyń, galaretka, mus owocowy. Rodzaj dania - mięso z indyka w sosie + ziemniaki + jarzyny gotowane; - pulpeciki mięsne w sosie koperkowym+ ziemniaki + buraczki; - gulasz wieprzowy lub wołowy + kasza lub placek ziemniaczany + ogórek kiszony; - kotlet schabowy + ziemniaki + surówka; - pieczeń wieprzowa w sosie własnym+ kasza+ surówka; - filet drobiowy duszony+ ryż + surówka; - zrazy wołowe + kasza + surówka; - pyzy z mięsem + surówka; - pierogi z mięsem lub mięsem i kapustą + surówka; - filet rybny + ziemniaki + surówka; 2) jeden raz w tygodniu - zupa oraz drugie danie bezmięsne + niesłodzony kompot + owoc lub jogurt / kefir naturalny lub ciasto drożdżowe, owocowe, piernik, kisiel, budyń, galaretka, mus owocowy. Rodzaj dania - naleśniki z jabłkami, marmoladą, serem, szpinakiem; - racuchy z jabłkami; - pierogi z serem, ruskie lub z owocami; - makaron lub kopytka z sosem warzywnym lub owocowym; - kluski leniwe lub bułki na parze z masłem lub musem owocowym. Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania obiadów, jakichkolwiek posiłków z dnia poprzedniego. Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant (np. zupy w proszku, sosy, itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.). Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wymagane jest dostarczanie posiłków transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego codziennie (oprócz sobót, niedziel i świąt) pomiędzy godziną 12:00 a 12:15. Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady (10 dni). Wykonawca podawał będzie jadłospis na dekadę (10 dni) do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia obiadów własnym transportem i na własny koszt we własnych termosach. Naczynia transportowe (termosy) muszą być przeznaczone tylko do tego celu, muszą być szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw. Odbiór termosów musi nastąpić do godziny 14:00 w dniu dostawy. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości, na swój koszt z innych źródeł. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad dotyczących przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad wynikających z systemu HACCP oraz zapewnienie właściwej jakości zdrowotnej żywności. Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki każdej składowej części potrawy z dostarczonej partii żywności w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych - zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zapłata będzie realizowana za faktyczną ilość wydanych posiłków zgodnie z listą dostarczonych posiłków w terminach miesięcznych do 10 (dziesiątego) dnia następnego miesiąca. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych pokarmowych i ilości wagowych..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Paweł Pawelec FIRMA PRODUKCYJNO-HANDLOWA
jakie przetargi wygrała firma
Paweł Pawelec FIRMA PRODUKCYJNO-HANDLOWA
- Firma Produkcyjno-Handlowa, Paweł Pawelec, ul. 17-go Stycznia 52, 27-200 Starachowice, kraj/woj. świętokrzyskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 91990,80 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 90583,20
Oferta z najniższą ceną: 90583,20 / Oferta z najwyższą ceną: 99360,00
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z STARACHOWIC
więcej: przetargi w Starachowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa kompleksowej organizacji konferencji pn. "Zioła, Zielarstwo, Ziołolecznictwo i Produkty Naturalne 2025"
- Kompleksowe sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- kompleksowa usługa cateringowa
- wynajem telebimu z obsługą wraz z kompleksową usługą cateringową
- wynajem na terenie miasta Łódź sali konferencyjnej lub widowiskowej lub teatralnej (z obsługą techniczną) wraz z kompleksową usługą cateringową
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.