eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród BobrzańskiNr spr. 2/DKW/Ż/16, Przedmiotem zamówienia jest dostawa rożnych artykułów spożywczych dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-02-17

Nowogród Bobrzański: Nr spr. 2/DKW/Ż/16, Przedmiotem zamówienia jest dostawa rożnych artykułów spożywczych dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego
Numer ogłoszenia: 35866 - 2016; data zamieszczenia: 17.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Krzywańcu , Krzywaniec, 66-010 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 68 3279405, faks 68 3276640.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Nr spr. 2/DKW/Ż/16, Przedmiotem zamówienia jest dostawa rożnych artykułów spożywczych dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron 12 200 kg, Granulat sojowy 730 kg, Kostka sojowa 925 kg, Kotlet sojowy a la schabowy 1 360 kg, Mąka pszenna 5 770 kg, Mąka ziemniaczana 425 kg, Kasza gryczana 2 150 kg, Kasza jęczmienna 5 250 kg, Ryż 6 850 kg, Kasza manna 1 100 kg, Makaron nitka rosołowa 1 800 kg, Płatki owsiane błyskawiczne 250 Kg, Makaron bezglutenowy 50 kg, Chrzan tarty 325 kg, Koncentrat pomidorowy 2 940 kg, Leczo 3 080 kg, Ogórki konserwowe 3 000 kg, Sok przecierowy300 szt., Kukurydza konserwowa 120 kg, Groszek konserwowy 360 kg, Brzoskwinie w syropie 50 szt., Ketchup łagodny 580kg Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony2 050 kg, Dżem truskawkowy niskosłodzony 3 350 kg, Marmolada wieloowocowa 4 750 kg, Konfitura z truskawek 30 kg, Konfitura z brzoskwiń 20 kg, Konfitura z wiśni 20 kg, Powidła śliwkowe 10 kg Zupa porowa 220 kg, Zupa ziemniaczana 170 kg, Zupa żurek 530 kg, Zupa barszcz biały 220 kg, Zupa barszcz czerwony 270 kg, Zupa cebulowa 320 kg, Zupa kalafiorowa 170 kg, Zupa pomidorowa 220 kg, Zupa grochowa 220 kg, Zupa jarzynowa 220 kg, Sos biały 200 kg Sos pieczeniowy 310 kg, Sos myśliwski 290 kg, Sos grzybowy 260 kg, Sos pomidorowy 260 kg, Sos neapolitański 410 kg, Czosnek granulowany 101 kg, Fix do gulaszu 220kg, Ziele angielskie 55 kg, Liść laurowy 56 kg, Majeranek 136 kg, Papryka słodka mielona 185 kg, Papryka ostra mielona 50 kg, Pieprz czarny mielony 277 kg, Sól 3 260 kg, Bazylia 10 kg, Oregano 30 kg, Koper suszony 95 kg, Natka pietruszki suszona 120 kg, Bulion drobiowy 2 100 kg, Przyprawa warzywna typu vegetta 1 200 kg, Kwasek cytrynowy 75 kg, Przyprawa w płynie typu maggi 2 200 l, Ocet 430 l, Zupa grzybowa 80 kg, Herbata 1 100 kg, Majonez 262 kg, Musztarda 540 kg, Budyń 30 kg, Galaretka 30 kg, Kisiel 35 kg, Proszek do pieczenia 50 szt., Krem czekoladowy 20 kg, Cukier waniliowy30 szt. Kakao rozpuszczalne 20 kg, Paluszki słone 300 szt., Wafelki 20 kg, Ptasie mleczko 20 kg, Cukierki galaretka 10 kg, Biszkopty 20 kg, Lizak 300 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna 40 kg,Kaszka mleczno - ryżowa 40 kg, Ciastka maślane 20 kg, Herbata owocowa 230 kg, Płatki kukurydziane 50 kg, Płatki kukurydziane w polewie czekoladowej 50 kg, Syrop owocowy 550 l, Bita śmietana 50 szt., Herbata ekspresowa 250 kg, Czekolada mleczna 10 kg, Wafle ryżowe 80 kg, Chrupki kukurydziane 300 szt., Cukier 24 700 kg, Woda źródlana 7 500 szt., Kawa zbożowa 400 kg..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.00.00-7, 15.61.10.00-4, 15.33.10.00-7, 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-5, 15.84.22.20-0, 15.86.41.00-3, 15.61.33.11-1, 15.88.40.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.04.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) formularz ofertowy wraz z zawartymi oświadczeniami - załącznik nr 1 do SIWZ; b) dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych określonych w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2. Strony przewidują możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany przepisów prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. 3. Każda zmiana postanowień niniejszej umowy wymaga pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Krzywańcu, 66-010 Nowogród Bobrzański.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2016 godzina 12:45, miejsce: Zakład Karny w Krzywańcu, 66 - 010 Nowogród Bobrzański (Biuro podawcze)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów przemiału ziarna dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego w n/w ilościach: Makaron 12 200 kg, Granulat sojowy 730 kg, Kostka sojowa 925 kg, Kotlet sojowy a la schabowy 1 360 kg, Mąka pszenna 5 770 kg, Mąka ziemniaczana 425 kg, Kasza gryczana 2 150 kg, Kasza jęczmienna 5 250 kg, Ryż 6 850 kg, Kasza manna 1 100 kg, Makaron nitka rosołowa 1 800 kg, Płatki owsiane błyskawiczne 250 Kg, Makaron bezglutenowy 50 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRZETWORY OWOCOWO - WARZYWNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawaprzetworów owocowo - warzywnych dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego w n/w ilościach: Chrzan tarty 325 kg, Koncentrat pomidorowy 2 940 kg, Leczo 3 080 kg, Ogórki konserwowe 3 000 kg, Sok przecierowy 300 szt., Kukurydza konserwowa 120 kg, Groszek konserwowy 360 kg, Brzoskwinie w syropie 50 szt., Ketchup łagodny 580kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.15.00-2, 15.33.10.00-7, 15.33.14.25-2, 15.98.21.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DŻEMY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa dżemów dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego w n/w ilościach: Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony2 050 kg, Dżem truskawkowy niskosłodzony 3 350 kg, Marmolada wieloowocowa 4 750 kg, Konfitura z truskawek 30 kg, Konfitura z brzoskwiń 20 kg, Konfitura z wiśni 20 kg, Powidła śliwkowe 10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5, 15.33.22.96-5, 15.33.22.90-3, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: SOSY, ZUPY I PRZYPRAWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa sosów, zup i przypraw dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego w n/w ilościach: Zupa porowa 220 kg, Zupa ziemniaczana 170 kg, Zupa żurek 530 kg, Zupa barszcz biały 220 kg, Zupa barszcz czerwony 270 kg, Zupa cebulowa 320 kg, Zupa kalafiorowa 170 kg, Zupa pomidorowa 220 kg, Zupa grochowa 220 kg, Zupa jarzynowa 220 kg, Sos biały 200 kg Sos pieczeniowy 310 kg, Sos myśliwski 290 kg, Sos grzybowy 260 kg, Sos pomidorowy 260 kg, Sos neapolitański 410 kg, Czosnek granulowany 101 kg, Fix do gulaszu 220kg, Ziele angielskie 55 kg, Liść laurowy 56 kg, Majeranek 136 kg, Papryka słodka mielona 185 kg, Papryka ostra mielona 50 kg, Pieprz czarny mielony 277 kg, Sól 3 260 kg, Bazylia 10 kg, Oregano 30 kg, Koper suszony 95 kg, Natka pietruszki suszona 120 kg, Bulion drobiowy 2 100 kg, Przyprawa warzywna typu vegetta 1 200 kg, Kwasek cytrynowy 75 kg, Przyprawa w płynie typu maggi 2 200 l, Ocet 430 l, Zupa grzybowa 80 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.11.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: INNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawainnych artykułów spożywczych dla jednostek organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Poznańskiego w n/w ilościach: Herbata 1 100 kg, Majonez 262 kg, Musztarda 540 kg, Budyń 30 kg, Galaretka 30 kg, Kisiel 35 kg, Proszek do pieczenia 50 szt., Krem czekoladowy 20 kg, Cukier waniliowy30 szt. Kakao rozpuszczalne 20 kg, Paluszki słone 300 szt., Wafelki 20 kg, Ptasie mleczko 20 kg, Cukierki galaretka 10 kg, Biszkopty 20 kg, Lizak 300 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna 40 kg,Kaszka mleczno - ryżowa 40 kg, Ciastka maślane 20 kg, Herbata owocowa 230 kg, Płatki kukurydziane 50 kg, Płatki kukurydziane w polewie czekoladowej 50 kg, Syrop owocowy 550 l, Bita śmietana 50 szt., Herbata ekspresowa 250 kg, Czekolada mleczna 10 kg, Wafle ryżowe 80 kg, Chrupki kukurydziane 300 szt., Cukier 24 700 kg, Woda źródlana 7 500 szt., Kawa zbożowa 400 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.86.30.00-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.83.31.00-7, 15.80.00.00-6, 15.84.20.00-2, 15.84.10.00-5, 15.84.23.00-5, 15.84.22.20-0, 15.86.41.00-3, 15.61.33.11-1, 15.32.18.00-2, 15.32.10.00-4, 15.83.10.00-2, 15.98.13.00-8, 15.86.12.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.