eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZdunyDostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Zdunach w roku kalendarzowym 2011 - część II - mięso i produkty mięsne, część VIII - chleb.



Ogłoszenie z dnia 2010-12-16

Zduny: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Zdunach w roku kalendarzowym 2011 - część II - mięso i produkty mięsne, część VIII - chleb.
Numer ogłoszenia: 362239 - 2010; data zamieszczenia: 16.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Zdunach, ul. Łacnowa 26, 63-760 Zduny, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7215513, faks 0-62 7215771.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Zdunach w roku kalendarzowym 2011 - część II - mięso i produkty mięsne, część VIII - chleb..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Zdunach w roku kalendarzowym 2011. 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów żywnościowych mogą w trakcie realizacji ulec zmianie w wysokości do 40%. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dobry jakościowo, w odpowiednich opakowaniach, własnym środkiem transportu na swój koszt i ryzyko. 4. Termin gwarancji przydatności do spożycia produktów spożywczych nie może być krótszy niż połowa terminu przydatności określona na opakowaniu przez producenta, a w pozostałych przypadkach produkty muszą być świeże w I klasie jakości. 5. Dostawa będzie realizowana w ciągu 3 dni od złożonego pisemnego lub telefonicznego zapotrzebowania. 6. Ceny dostarczanych wyrobów spożywczych stałe w trakcie trwania umowy. 7. Strony dopuszczają możliwość zmiany wartości przedmiotu umowy w przypadku zmiany cen dostaw. 8. Wykonawca jest zobowiązany udokumentować zmiany cen dostaw poprzez przedłożenie kserokopii faktur zakupu towarów u producenta. 9. Zmiana ceny przedmiotu zamówienia wymaga zgody Zamawiającego. 10. Podane przez Zamawiającego ewentualne nazwy zamawianych artykułów spożywczych mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym Zamawiający dopuszcza oferowanie artykułów równoważnych. 11. Dowóz zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywał się na koszt Wykonawcy. 12. Za wykonanie dostawy strony rozliczać się będą na podstawie faktur wystawionych przez Wykonawcę na każdy dostarczony towar. 13. Zamawiający zobowiązany jest do zapłaty należności za wystawione faktury w terminie 7 dni od dnia otrzymania faktury od Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.11.00 - Chleb .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 2   

Nazwa: mięso i produkty mięsne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Mięsny sp.j. KONARCZAK, Gostyńska 5, 63-860 Pogorzela, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25962,71 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 27624,50

  • Oferta z najniższą ceną: 27624,50 / Oferta z najwyższą ceną: 32101,35

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    W ogłoszeniu o przetargu nieograniczonym w dniu 24 listopada 2010 roku na Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Zdunach, które składało się z VIII części, na część II i VIII nie wpłynęła żadna oferta i zgodnie z art. 93 ust. 1 punkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2010 roku, Nr 113, poz. 759) zamawiający unieważnił postępowanie na w/w części zamówienia. Zgodnie z art. 70 ustawy przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.