Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-11-04
Ostrowiec ¦wiêtokrzyski: Dostawa pieczywa na 2012 rok dla potrzeb Domu Pomocy Spo³ecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu ¦w.
Numer og³oszenia: 364024 - 2011; data zamieszczenia: 04.11.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Spo³ecznej , ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec ¦wiêtokrzyski, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Pomoc spo³eczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pieczywa na 2012 rok dla potrzeb Domu Pomocy Spo³ecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu ¦w..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa dla potrzeb Domu Pomocy Spo³ecznej wg szacunkowych ilo¶ci jak ni¿ej w okresie od 2 stycznia 2012r do 31 grudnia 2012r z dostaw± od poniedzia³ku do soboty na podstawie z³o¿onego zamówienia telefonicznego , e mailem lub faksowego do siedziby DPS tj.: chleb pszenno-¿ytni baltonowski 0,60 kg -21900 szt., chleb razowy 0,60kg w ilo¶ci 1200kg, chleb s³onecznikowy 0,60kg - 1700kg, bu³ka 100g-47000szt., bu³ka 50g 47000 szt., bu³ka tarta -130 kg.W sytuacji odmiennego nazewnictwa pieczywa dopuszcza siê mo¿liwo¶æ zastosowania nazw w³asnych producenta ale pod warunkiem , ¿e produkowany przez niego produkt jest to¿samy w procesie produkcji , sk³adu i grupy technologicznej z artyku³em podanym w przedmiocie zamówienia. wskazane ilo¶ci s± wielko¶ciami szacunkowymi i w czasie obowi±zywania umowy mog± ulec zmianie, co oznacza ¿e nie stanowi± ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mog± byæ podstaw± do zg³aszania roszczeñ z tytu³u nie zrealizowanych dostaw lub podstaw± do odmowy realizacji dostaw. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiêkszenia ilo¶ci dostaw w zale¿no¶ci od ilo¶ci mieszkañców aktualnie przebywaj±cych w DPS do max 20% . z tego tytu³u nie przys³uguj± Wykonawcy ¿adne roszczenia finansowe ani prawne. Dostarczone pieczywo powinno cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi, musi byæ ¶wie¿e z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, zgodnym z obowi±zuj±cymi normami.Dostawy realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagaj±cych decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu ¶rodka transportu, Wykonawca zobowi±zany jest posiadaæ tak± decyzjê, do wgl±du Zamawiaj±cego , kiedy bêdzie tego wymaga³..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bu³eczki .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane o¶wiadczenie Wykonawcy okre¶lone w art. 22 ust. 1-4 ustawy PZP ( za³±cznik Nr 3 do SIWZ) zgodnie z formu³± spe³nia- nie spe³nia.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane o¶wiadczenie Wykonawcy okre¶lone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( za³±cznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formu³± spe³nia- nie spe³nia.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane o¶wiadczenie Wykonawcy okre¶lone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( za³±cznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane o¶wiadczenie Wykonawcy okre¶lone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( za³±cznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane o¶wiadczenie Wykonawcy okre¶lone w art. 22 ust. 1-4 ustawy PZP ( za³±cznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ostrowiec-grabowiecka7.domypomocy.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dom Pomocy Spo³ecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu ¦w. - pokój Dzia³u Techniczno -Gospodarczego..
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat- Dom Pomocy Spo³ecznej ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec ¦w..
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z OSTROWCA ¦WIÊTOKRZYSKIEGO
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy pieczywa, ¶wie¿ych wyrobów piekarskich oraz innych przedmiotów zamówienia.
- Dostawy pieczywa oraz przypraw i innych produktów spo¿ywczych
- Dostawa pieczywa do Zak³adu Karnego w Tarnowie oraz Oddzia³u Zewnêtrznego Tarnów-Mo¶cice - II pó³rocze 2025
- DOSTAWA PIECZYWA I CIASTA CUKIERNICZEGO
- Dostawa pieczywa i bu³ki tartej do Zak³adu Karnego we W³odawie
- dostawa pieczywa.
wiêcej: Chleb »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.