Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-09
Sosnowiec: Usługa dostaw żywnościowych z grupy 158 - różne produkty spożywcze
Numer ogłoszenia: 364556 - 2013; data zamieszczenia: 09.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Radocha 25, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2925501, faks 032 2924877.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa dostaw żywnościowych z grupy 158 - różne produkty spożywcze.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 1.Cukier Kg 9500 2.Dżem Kg 1200 3.Fasola JAŚ sredni Kg 1500 4.Fasolka konserwowa Kg 300 5. Groch łuszczony Kg 1500 6.Groszek konserwowy Kg 450 7.Koncentrat pomidorowy 30% Kg 800 8.Marmolada Kg 1200 9.Miód sztuczny Kg 900 10.Musztarda sarepska Kg 400 11.Ocet 10%-spirytusowy L 200 12.Szczaw konserwowy Kg 300 13.Soja - krajanka Kg 200 14. Soja - granulat Kg 300 15. Kotlet sojowy Kg 450 16.Dżem truskawkowy Kg 200 17.Herbata granulowana Kg 300 Grupa 2 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa ( kostka 250g) KG 8000 2.Margaryna mleczna KG 1200 3. Olej L 1600 4.śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5.Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 800 6.ser topiony (100 g)- dopuszcza się wyrób seropodobny KG 450 7.serek homogenizowany (150g) KG 1500 8.Mleko w proszku opakowanie 20-25 kg Kg 1000 9.Twaróg półtłusty (250 g) Kg 1600 Grupa 3 1.Konserwa Turystyczna (300g) z otwieraczem KG 800 2.konserwa Tyrolska (300g) z otwieraczem KG 800 3.pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe z otwieraczem KG 800 4.pasztet mazowiecki (360g) z otwieraczem KG 800 5.przysmak śniadaniowy 300g z otwieraczem KG 800 Grupa 4 1.Cynamon KG 20 2. Czosnek mielony KG 40 3.Przyprawa do zup w proszku KG 200 4.Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6.Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 200 8.Ziele angielskie KG 25 9.Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11.Zupa pieczarkowa w proszku KG 300 12.Pieprz mielony czarny KG 70 13.Rosół w proszku KG 600 14.Żurek KG 300 Grupa 5 1.Mąka pszenna poznańska KG 2500 2. Ryż biały długoziarnisty KG 3000 3.Mąka ziemniaczana KG 250 4.Kasza jęczmienna KG 3000 5.Kasza manna KG 1400 6.Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 4000 Grupa 6 1.Jaja kurze klasy L SZT. 55000 Grupa 7 1.Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3.Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj tusza KG 900 Grupa 8 1.Paprykarz szczeciński konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 2.Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g z otwieraczem KG 650 3.Sałatka z makreli konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 Grupa 9 1.Woda mineralna - 1,5 L 4500 Grupa 10 1. Leczo Pieczarkowe ( 3 - 13 kg)tylko w puszce metalowej Kg 1300.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy (o niekaralności dot. osób fizycznych, osób wchodzących w skład zarządu, wspólników itd), wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. A.4) Dokumenty dodatkowe: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 SIWZ - oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 2 - Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 1 - 9 - zaakceptowany przez Wykonawcę wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 formularz cenowy - załącznik nr 4 Oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej - załącznik nr 5
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, - Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. - Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
A.4) Dokumenty dodatkowe: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 SIWZ - oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 2 - Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 1 - 9 - zaakceptowany przez Wykonawcę wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 formularz cenowy - załącznik nr 4 Oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej - załącznik nr 5
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.09.2013 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy ul. Radocha 25 41-200 Sosnowiec.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier Kg 9500 2.Dżem Kg 1200 3.Fasola JAŚ sredni Kg 1500 4.Fasolka konserwowa Kg 300 5. Groch łuszczony Kg 1500 6.Groszek konserwowy Kg 450 7.Koncentrat pomidorowy 30% Kg 800 8.Marmolada Kg 1200 9.Miód sztuczny Kg 900 10.Musztarda sarepska Kg 400 11.Ocet 10%-spirytusowy L 200 12.Szczaw konserwowy Kg 300 13.Soja - krajanka Kg 200 14. Soja - granulat Kg 300 15. Kotlet sojowy Kg 450 16.Dżem truskawkowy Kg 200 17.Herbata granulowana Kg 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa ( kostka 250g) KG 8000 2.Margaryna mleczna KG 1200 3. Olej L 1600 4.śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5.Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 800 6.ser topiony (100 g)- dopuszcza się wyrób seropodobny KG 450 7.serek homogenizowany (150g) KG 1500 8.Mleko w proszku opakowanie 20-25 kg Kg 1000 9.Twaróg półtłusty (250 g) Kg 1600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa Turystyczna (300g) z otwieraczem KG 800 2.konserwa Tyrolska (300g) z otwieraczem KG 800 3.pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe z otwieraczem KG 800 4.pasztet mazowiecki (360g) z otwieraczem KG 800 5.przysmak śniadaniowy 300g z otwieraczem KG 800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cynamon KG 20 2. Czosnek mielony KG 40 3.Przyprawa do zup w proszku KG 200 4.Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6.Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 200 8.Ziele angielskie KG 25 9.Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11.Zupa pieczarkowa w proszku KG 300 12.Pieprz mielony czarny KG 70 13.Rosół w proszku KG 600 14.Żurek KG 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mąka pszenna poznańska KG 2500 2. Ryż biały długoziarnisty KG 3000 3.Mąka ziemniaczana KG 250 4.Kasza jęczmienna KG 3000 5.Kasza manna KG 1400 6.Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 4000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze klasy L SZT. 55000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3.Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj tusza KG 900.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa 8.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Paprykarz szczeciński konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 2.Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g z otwieraczem KG 650 3.Sałatka z makreli konserwa 330 g z otwieraczem KG 950.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Grupa 9.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Woda mineralna - 1,5 L 4500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Grupa 10.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Leczo Pieczarkowe ( 3 - 13 kg)tylko w puszce metalowej Kg 1300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z SOSNOWCA
- Dostawy mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych i drobiowych do poszczególnych jednostek organizacyjnych podległych Dyrektorowi Okręgowemu Służby Więziennej w Katowicach
- Zakup paliwa ON, Pb 95, AdBlue
- "Sukcesywna dostawa (sprzedaż wraz z transportem) do siedziby Zamawiającego materiałów do naprawy dróg".
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Świadczenie usług grupowej i indywidualnej nauki pływania na terenie obiektów MOSiR Sosnowiec
- "Dostawa rolet kasetowych razem z montażem dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 5 im. św Barbary w Sosnowcu."
więcej: przetargi w Sosnowcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych (dżemy i koncentraty) dla jednostek penitencjarnych podległych Okręgowemu Inspektoratowi Służby Więziennej w Koszalinie
- Dostawa artykułów spożywczych do szkół Gminy Gniezno _1
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 18 WE WROCŁAWIU
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.