eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaPrzygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-11-04

Warszawa: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
Numer ogłoszenia: 364780 - 2014; data zamieszczenia: 04.11.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 344508 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy, Ul. Czereśniowa 35, 02-457 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8639837, faks 022 8639837 w. 110.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i porcjowanie posiłków w formie śniadań dla osób korzystających z usług ośrodków wsparcia, działających w ramach Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy w Warszawie, pod adresami: przy ul. Robotniczej 15 oraz ul. Potrzebnej 10, szacunkowo w ilości 60 śniadań dziennie we wszystkie dni oprócz sobót, niedziel i świąt (od poniedziałku do piątku) oraz dostarczanie tych śniadań własnym transportem Wykonawcy na warunkach określonych w Umowie. 2.Śniadania wykonywane są z własnych produktów Wykonawcy i dostarczane są od poniedziałku do piątku w ilości wskazanej przez Zamawiającego telefonicznie poprzedniego dnia do godziny 14:30 z zachowaniem warunków, określonych w pkt 3.4. - 3.18 SIWZ. 3.Zamówienie obejmuje łącznie 253 dni, w których dostarczane będą śniadania. 4.Zamawiający wymaga, aby gotowe śniadania dostarczane były w termosach i pojemnikach spełniających wymogi odnoszące się do transportu żywności, w tym gorących napojów oraz dań gorących (dań śniadaniowych). 5.Jadłospis śniadań powinien być komponowany według następujących typów: 1)I typ: podstawą jest napój - herbata z cytryną lub napój mleczny (np. kakao, kawa zbożowa na mleku) oraz pieczywo z dodatkami zawierającymi białko zwierzęce (np. wędliny, jaja, sery, ryby), a także dodatek warzywny (np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek), do smarowania pieczywa masło, 2)II typ: podstawą jest potrawa gotowana np. zupa mleczna, kiełbasa lub parówki na gorąco oraz pieczywo z dodatkami (dodatek białkowy bezmięsny, np. ser topiony, jajko, ser żółty, twaróg), a także dodatek warzywny (np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek) oraz dodatek do pieczywa: dżem, masło do smarowania, napój np. herbata z cytryną. 6.Zamawiający wymaga, aby w ciągu tygodnia: 1)3 śniadania były śniadaniami I typu - w poniedziałek, wtorek i czwartek, 2)2 śniadania były śniadaniami II typu - w środę i piątek, z zastrzeżeniem, że w piątek obowiązuje zasada śniadań bezmięsnych. 7.W każdym śniadaniu powinny być uwzględnione co najmniej 2 produkty dostarczające białko zwierzęce (mleko, ser, wędliny, jaja, itp.). 8.Dwa razy w tygodniu pieczywo mieszane (chleb biały, razowy), tylko jeden raz białe, 2 razy w tygodniu bułki. 9.Dodatki warzywne do śniadań, co najmniej dwa rodzaje do każdego śniadania, powinny być odpowiednio zestawione kolorystycznie i smakowo, dając możliwość odpowiedniej dekoracji śniadania (np. sałata, żółta lub czerwona papryka, pomidory, ogórki, ogórki kwaszone lub konserwowe, rzodkiewka), a ich rodzaj powinien być dostosowany do sezonu. 10.Wykonawca zobowiązany jest do komponowania jadłospisów w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności śniadań z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna śniadania powinna być zgodna z normami śniadaniowymi oraz uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. około 600 kcal, przy zachowaniu następującej gramatury: 1)zupa mleczna - 250 ml, w tym 20 g dodatku, tj. makaronu, płatków owsianych, ryżu itp.); 2)napój mleczny - 200 ml; 3)herbata - 200 ml; 4)pieczywo - 150 g; 5)wędlina - 60 g (bez innego dodatku zawierającego białko zwierzęce), 40 g - w przypadku innego dodatku zawierającego białka zwierzęce (np. ser: topiony, żółty, jaja); 6)dżem, marmolada - 30g; 7)masło - 20g. 11.Wykonawca zapewni dostarczanie śniadań - na następujących warunkach: śniadania przygotowane przez Wykonawcę, w ilości wskazanej przez Zamawiającego zgodnie z warunkami Umowy, Wykonawca dostarcza w odpowiednich opakowaniach (np. termosach) dostosowanych do przechowywania i przewozu-transportu żywności z obowiązującymi przepisami - zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę i środkiem transportu Wykonawcy, z uwzględnieniem następujących godzin i adresów dostarczania śniadań: 1)Warszawa, ul. Robotnicza 15 - godzina 8.05, ok. 30 śniadań dziennie, 2)Warszawa, ul. Potrzebna 10 - godzina 8.25, ok. 30 śniadań dziennie. 12.W trakcie realizacji Zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu do jego akceptacji 5 - dniowego jadłospisu w układzie od poniedziałku do piątku - w terminie najpóźniej do 2 dni roboczych przed rozpoczęciem terminu realizacji tego jadłospisu. 13.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 10-ciu dniach z możliwością zamiany kolejności poszczególnych rodzajów śniadań. 14.W celu realizacji Zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest do dysponowania lokalem-pomieszczeniem dopuszczonym przez Państwową Inspekcję Sanitarną do użytkowania jako zakład produkcyjny służący do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia, spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne określone odrębnymi przepisami. 15.W uzasadnionych przypadkach, wynikających ze szczególnych przyczyn organizacyjnych lub technicznych, Wykonawca zobowiązany jest na wniosek Zamawiającego do dostarczenia suchego prowiantu - jako zamiennika za śniadanie odpowiadającego kalorycznie i wartościowo porcji śniadaniowej. 16.Wykonawca zobowiązany jest wskazać, które części zamówienia zamierza zlecić podwykonawcom..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.10.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Agencja Służby Społecznej Kościelak Spółka Jawna, ul. Kwiatowa 7A, 02-579 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 82770,32 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 93053,40

  • Oferta z najniższą ceną: 93053,40 / Oferta z najwyższą ceną: 93053,40

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.