eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OlsztynekDostawa art. spożywczych, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych, mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz mięsa drobiowego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-20

Olsztynek: Dostawa art. spożywczych, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych, mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz mięsa drobiowego.
Numer ogłoszenia: 365916 - 2009; data zamieszczenia: 20.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce , 11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5194867, 5194810, faks 089 5194813.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ameryka.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa art. spożywczych, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych, mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz mięsa drobiowego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy żywności opisane szczegółowo w V pakietach tj. I - mięso II - wędliny III - mięso drobiowe IV - art. spożywcze V - mrożonki owocowo - warzywne.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia Druk ZP-17.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenia, że Dostawca posiada na oferowane produkty niezbędne dokumenty do obrotu żywnością - do wglądu na żądanie Zamawiającego. 2. Oświadczenie, że firma ma wdrożony system HACCP lub GHP, GMP. 3. Ważny dokument identyfikacji HDI wydany przez Sanepid na samochód, którym będzie dostarczany towar. 4. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 oraz nie podlega wykluczeniu z z postepowania na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych. 5.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ameryka.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zamawiającego.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.10.2009 godzina 10:00, miejsce: administracja szpitala lok.02.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy wędlin wg potrzeb zamawiającego: Biała surowa wp 250kg, Kaszanka cienka gryczana 250kg Polędwica z piersi indyczej 200kg Polędwica Sopocka 150kg Mortadela szynkowo-wieprzowa 200kg Ogonówka 200kg Pasztetowa drobiowa 170kg Krotoszyńska 300kg Podwawelska 200kg Szynka drobiowa 300kg Szynka wiejska 350kg Szynka prasowana 250kg Szynkówka drobiowa 400kg Śląska wp 670kg Żywiecka wieprzowa 430kg Berlinki - drobiowe 300kg Parówki z indyka podwędzane 300kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy podrobów,mięsa drobiowego wg potrzeb zamawiającego: Ćwiartka tylna z kurczaka 1200kg Piersi drobiowe (filet) 900kg Porcje rosołowe 1200kg Piersi indycze 500kg Serca drobiowe 250kg żołądki 250kg wątroba 700kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawę art. spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy art. spożywczych wg potrzeb zamawiającego tj: Budyń smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie 1kg Chrzan tarty 290g Ciastka deserowe luzem mix Cukier biały kryształ Cukier waniliowy 16g Dżemy niskosłodzone/czarna porzeczka 290g Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 290g Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 260g Dżem niskosłodzony wiśnia 280g Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka opa.6,5kg Dżem niskosłodzony aronia opa.6,5kg Dżem niskosłodzony wiśnia opa.6,5kg Fasola biała sucha Galaretki owocowe smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie 1kg Groch suchy połówki Herbata granulowana 90 g Hrerbatniki 100 g.pakowane po 10 szt Kakao 100g niskotłuszczowe Kakao 200g niskotłuszczowe Kasza gryczana prażona drobna op.5 kg Kasza jęczmienna średnia, paczkowana 5kg Kasza manna Kawa zbożowa Kiśle smak wiśniowy brzoskwiniowy, op.1kg Koncentrat pomidorowy bez konserwantów 190g 30% Koncentrat pomidorowy 970g 30% Kwasek cytrynowy 20g ketchup 200g Ketchup 970g Liść laurowy Majonez 815g Majonez 280g Makarony czterojajeczny świderki drobne op.500g wstążka op. 400g łazanki op.500g nitka rosołowa op.500g spagetti 500g drobny Mąka pszenna typ.550 Miód pszczeli 400g naturalny Majeranek Musztarda 200g Ocet spożywczy spirytusowy 10% -0,5L Oregano olej rzepakowy opakowanie 3L olej rzepakowy opakowanie 1L olej rzepakowy opakowanie 0,5l Olej słonecznikowy Pieprz naturalny mielony 500g Kuleczki zbożowe smak czekoladowy ChocoChrups Kółeczka Honey Chrups Płatki kuk.miodowo orzechowe Płatki kuk.Corn Fles Płatki musli z owocami op.500g Płatki owsiane górskie op.500g Płatki zwykłe kukurydziane Pieczywo chrupkie typu Wasa żytnie 210g opakowanie około 24 kromek Proszek do pieczenia 18g Rodzynki op.5kg Ryż luzem biały Sól paczkowana Sok 330ml smaki: marchew-banan-jabłko lub marchew-jabłko Syrop pitny wysokosłodzony 420ml głóg, aronia czarna porzeczka Suchary bezcukrowe 285g Ziarno kukurydzy (popcorn) Zioła prawensalskie Zioła Estragon Zioła Bazylia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.82.00.00-2, 15.87.00.00-7, 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy mrozonek owocowo-warzywnych i rybnych wg potrzeb zamawiającego tj: Fasolka szparagowa mroż. Groszek zielony mrożony Kalafior mrożony Kukurydza mrożona Mieszanka komp.4 składniki Papryka mrożona cięta Ryba mrożona w kostkach Filet mrożony/mintaj/morszczuk/dorsz Ryba wędzona/makrela Wiśnia bez pestek mroż..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa mięsa wieprzowego, wołowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy wg potrzeb zamawiającego mięsa wieprzowego, wołowego tj. Łopatka wp b/k 1600kg Schab wp b/k 1100kg Szynka wp b/k surowa 800kg Wołowina zrazowa b/k 240kg Mięso gulaszowe wp.I 240kg Mięso wp II chude 250kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.