eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi G³ogówDostawa miêsa i wêdlin dla potrzeb kuchni szpitalnej w G³ogowie. Znak sprawyZP/21/2013



Og³oszenie z dnia 2013-09-10

G³ogów: Dostawa miêsa i wêdlin dla potrzeb kuchni szpitalnej w G³ogowie. Znak sprawy: ZP/21/2013
Numer og³oszenia: 366956 - 2013; data zamieszczenia: 10.09.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej w G³ogowie , ul. Ko¶ciuszki 15, 67-200 G³ogów, woj. dolno¶l±skie, tel. 076 8373211, faks 076 8373377.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpital.glogow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa miêsa i wêdlin dla potrzeb kuchni szpitalnej w G³ogowie. Znak sprawy: ZP/21/2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje dostawê miesa i wêdlin dla potrzeb kuchni szpitalnej i stanowi jedno zadanie podzielone na dwa pakiety. Zamawiaj±cy zezwala na sk³adanie ofert na wybrany pakiet (jeden lub dwa), przy czym w ramach pakietu wymagany jest pe³ny zakres asortymentu, nie zezwala natomiast na sk³adanie ofert na wybrane pozycje w pakietach: 1) pakiet nr 1 - miêso, obejmuje 22 pozycje w tym: wo³owina b/k ekstra, schab, ³opatka, karkówka, ¿eberka, miêso gulaszowe wo³owe i wieprzowe, s³onina. Dostawa w pojemnikach zamkniêtych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzieñ) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania sk³adanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do ka¿dej dostawy wymagane ¶wiadectwo zdrowia wystawione przez Zak³ad Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, do³±czony do faktury; 2) pakiet nr 2 - wêdliny, pakiet obejmuje 32 pozycje w tym: ró¿ne gatunki kie³basy, szynkê, pieczenie, pasztety, kaszanka, salceson. Dostawa w pojemnikach zamkniêtych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzieñ) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania sk³adanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do ka¿dej dostawy wymagane ¶wiadectwo zdrowia wystawione przez Zak³ad Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, do³±czony do faktury. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w razie wyst±pienia takiej potrzeby. 4. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilo¶ci produktów. 5. W trakcie realizacji umowy zamawiaj±cy mo¿e dokonywaæ przesuniêæ ilo¶ciowych miêdzy poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach warto¶ci zawartej umowy..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.13.11.30-5.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    O¶wiadczenie wykonawcy, ¿e przedmiot zamówienia wykonywany bêdzie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225), w szczególno¶ci z zachowaniem przez podmioty zobowi±zane zasad systemu analizy zagro¿eñ i krytycznych punktów kontroli (HACCP) oraz, ¿e transport miêsa i wêdlin wykonywany bêdzie ¶rodkami transportu spe³niaj±cymi wymagania sanitarne ( w tym dotycz±ce czynno¶ci zwi±zanych z za³adunkiem)

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) wype³niony Formularz cenowy - specyfikacja asortymentowo ilo¶ciowa, 2) pe³nomocnictwo wystawione dla osoby podpisuj±cej ofertê - tylko w przypadku podpisania jej przez osobê nie uprawnion± do reprezentacji wprost z postanowieñ KRS lub ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej; 3) dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika i upowa¿niaj±cy go do podpisywania oferty oraz reprezentowania podmiotów wystêpuj±cych wspólnie - tylko w przypadku z³o¿enia oferty wspólnej. Przyjmuje siê, ¿e pe³nomocnictwo do podpisania oferty obejmuje równie¿ pe³nomocnictwo do po¶wiadczenia za zgodno¶æ z orygina³em wszystkich kopii. 4) Dokumenty wymagane przez Zamawiaj±cego i do³±czone do Formularza oferty mog± byæ przedstawione w formie orygina³u lub w formie kopii potwierdzonej za zgodno¶æ z orygina³em przez uprawnione osoby. Zamawiaj±cy zaleca aby ofertê podpisano zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we w³a¶ciwym rejestrze lub ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej. Je¿eli osoba - osoby podpisuj±ca ofertê dzia³a na podstawie pe³nomocnictwa, to pe³nomocnictwo to musi w swej tre¶ci jednoznacznie wskazywaæ uprawnienie do podpisania oferty. Pe³nomocnictwo to musi zostaæ do³±czone do oferty i musi byæ z³o¿one w oryginale lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w sytuacji gdy zmiana w trakcie realizacji umowy dotyczy: a) promocyjnych obni¿ek cen jednostkowych przedmiotu umowy, b) zmian ilo¶ciowych zamawianego przedmiotu umowy w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych do wysoko¶ci ogólnej warto¶ci zastrze¿onej w § 4 umowy, c) zmiany stawki podatku VAT , przy czym zmianie ulegnie wy³±cznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian, d) innych okoliczno¶ci, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy lub zmiany te s± korzystne dla Zamawiaj±cego. 2. W wyniku dokonania zmian ilo¶ciowych, o których mowa w pkt. 1b Zamawiaj±cemu przys³uguje uprawnienie do zmniejszenia warto¶ci zawartej umowy. 4. Zmiany wymienione w pkt 2 lit. c i d mog± byæ dokonane wy³±cznie w formie aneksu do umowy w terminie 14 dni od przes³ania zawiadomienia Zamawiaj±cemu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.sbip.pl/zoz
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zespó³ Opieki Zdrowotnej w G³ogowie ulica Ko¶ciuszki 15 67-200 G³ogów, Dzia³ Administracyjny - zamówienia publiczne..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 18.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespó³ Opieki Zdrowotnej w G³ogowie ulica Ko¶ciuszki 15, budynek Dyrekcji - kancelaria..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Dostawa miêsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: pakiet nr 1 - miêso, obejmuje 22 pozycje w tym: wo³owina b/k ekstra, schab, ³opatka, karkówka, ¿eberka, miêso gulaszowe wo³owe i wieprzowe, s³onina. Dostawa w pojemnikach zamkniêtych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzieñ) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania sk³adanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do ka¿dej dostawy wymagane ¶wiadectwo zdrowia wystawione przez Zak³ad Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, do³±czony do faktury.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wêdlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: pakiet nr 2 - wêdliny, pakiet obejmuje 32 pozycje w tym: ró¿ne gatunki kie³basy, szynkê, pieczenie, pasztety, kaszanka, salceson. Dostawa w pojemnikach zamkniêtych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzieñ) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania sk³adanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do ka¿dej dostawy wymagane ¶wiadectwo zdrowia wystawione przez Zak³ad Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, do³±czony do faktury.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.