eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŁódźŚwiadczenie usługi restauracyjnej podczas Wojewódzkich Obchodów Dnia Pracownika Socjalnego w dniu 18 listopada 2011 r.



Ogłoszenie z dnia 2011-11-07

Łódź: Świadczenie usługi restauracyjnej podczas Wojewódzkich Obchodów Dnia Pracownika Socjalnego w dniu 18 listopada 2011 r.
Numer ogłoszenia: 367126 - 2011; data zamieszczenia: 07.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi, ul. Snycerska 8, 91-302 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 203 48 00, faks 0-42 203 48 17.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi restauracyjnej podczas Wojewódzkich Obchodów Dnia Pracownika Socjalnego w dniu 18 listopada 2011 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usługi restauracyjnej podczas Wojewódzkich Obchodów Dnia Pracownika Socjalnego w dniu 18 listopada 2011 r. dla 450 osób. W ramach usługi, Wykonawca ma obowiązek zapewnić: 1) Potrawy określone w menu dla 450 osób, w tym stały serwis kawowy i serwis gastronomiczny; 2) Dostawę potraw, o których mowa w pkt. 1 w terminie i do miejsca, w którym odbędzie się uroczystość. Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej na 3 dni przed planowaną uroczystością o rzeczywistej liczbie uczestników, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład zestawu usługi. 3) Obsługę kelnerską przez cały czas trwania uroczystości; 4) Przygotowanie stołów, w tym nakrycie i dekoracja; 5) Zapewnienie zastawy dla każdego uczestnika uroczystości; 6) Sprzątanie stołów i zastawy przez czas trwania uroczystości i po jej zakończeniu. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - Przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dniu uroczystości, tj. 18 listopada 2011 r. w Teatrze im. Stefana Jaracza w Łodzi, przy ul. Jaracza 27, - Świadczenie usługi restauracyjnej, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.), - Świadczenie usługi restauracyjnej na zastawie ceramicznej, z użyciem sztućców platerowanych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych, - Estetycznego podawania posiłków, - Dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem uroczystości, - Zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu uroczystości. Szczegolowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.11.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Mirosława Karp Firma Catering Państwa Karp, Rogów 26, 95-063 Rogów, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 17735,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18900,00

  • Oferta z najniższą ceną: 18900,00 / Oferta z najwyższą ceną: 20700,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający zdecydował sie na przeprowadzenie postępowania w trybie zapytania o cenę z uwagi na fakt, iz świadczenie usługi restauracyjnej jest usługą powszechnie dostepną o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, co zgodnie z art. 70 ustawy Pzp stanowi przesłankę do zastosowania tego trybu.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.