eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzynartykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-07

Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 368048 - 2011; data zamieszczenia: 07.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Przyprawy 1.Pieprz czarny, mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 2.Pieprz ziołowy, mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 3.Papryka ostra, mielona, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 4.Ziele angielskie, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 5.Liść laurowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 6.Majeranek, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 7.Sól warzona, opakowanie 1 kg - w ilości do 3 000 kg 8.Czosnek mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 9.Przyprawa do zup płynna, opakowanie 1 kg - w ilości do 800 kg 10.Przyprawa uniwersalna, opakowanie 1 kg - w ilości do 800 kg 11.Żurek zakwas, opakowanie do1 l - w ilości do 400 l 12.Kawa zbożowa, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg 13.Herbata granulowana, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg 14.Kwasek cytrynowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 15.Kisiel bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 60 kg 16.Budyń bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 60 kg Kody CPV:15872100-2 pieprz, 15870000-7 przyprawy i przyprawy korzenne, 15872400-5 sól, 15861000-1 kawa, 15863200-7 herbata czarna, 15800000-6 różne produkty spożywcze, Dostarczane przyprawy winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące. Część II - Artykuły rybne 1.Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym o gramaturze 170g/szt - w ilości do 100 kg 2.Konserwa rybna - szprot w oleju o gramaturze 170g/szt - w ilości do 100 kg 3.Paprykarz o gramaturze 300g/szt - w ilości do 1 500 kg 4.Śledź filet mrożony, płat, blok do 25 kg - w ilości do 300 kg 5.Burger rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 000 kg 6.Kotlet rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15221000-3 ryby mrożone, 15229000-9 mrożone produkty rybne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi dla konserw 6 miesięcy, dla śledzia mrożonego 1 miesiąc. Część III - Mąka 1. Mąka pszenna, typ 550, w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15612100 - 2 mąka pszenna Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część IV - Ryż 1. Ryż długoziarnisty w opakowaniach do 30 kg - w ilości do 4 200 kg Kod CPV 15614100 - 6 ryż długoziarnisty Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część V - Dżem 1. Dżem wieloowocowy o konsystencji stałej, w opakowaniach do 15 kg - w ilości do 2 500 kg Kod CPV 15332290 - 3 dżemy Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część VI - Zupy i sosy 1. Rosół wołowy w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 400 kg 2. Barszcz biały w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 3.Barszcz czerwony w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 500 kg 4. Zupa żurek w opakowaniach do1 kg - w ilości do 260 kg 5. Zupa kalafiorowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 6. Zupa pieczarkowa w opakowaniach do1 kg - w ilości do 260 kg 7. Zupa cebulowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 8. Zupa szparagowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 9. Zupa grzybowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 10. Zupa selerowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 11. Zupa brokułowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 12. Sos myśliwski w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 200 kg 13. Sos węgierski w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 14. Sos cygański w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 15. Sos pieczeniowy w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 16. Sos boloński w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 200 kg 17. Sos pieczarkowy w opakowaniach do 1kg - w ilości do 200 kg 18. Sos biały w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 400 kg Kod CPV 15891400 - 4 zupy, 15871260 - 4 sosy, 15891500-5 buliony Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 15.22.90.00-9, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.33.22.90-3, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.15.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.11.2011 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Przyprawy 1.Pieprz czarny, mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 2.Pieprz ziołowy, mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 3.Papryka ostra, mielona, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 4.Ziele angielskie, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 5.Liść laurowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 6.Majeranek, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 7.Sól warzona, opakowanie 1 kg - w ilości do 3 000 kg 8.Czosnek mielony, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg 9.Przyprawa do zup płynna, opakowanie 1 kg - w ilości do 800 kg 10.Przyprawa uniwersalna, opakowanie 1 kg - w ilości do 800 kg 11.Żurek zakwas, opakowanie do1 l - w ilości do 400 l 12.Kawa zbożowa, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg 13.Herbata granulowana, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg 14.Kwasek cytrynowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg 15.Kisiel bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 60 kg 16.Budyń bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 60 kg Kody CPV:15872100-2 pieprz, 15870000-7 przyprawy i przyprawy korzenne, 15872400-5 sól, 15861000-1 kawa, 15863200-7 herbata czarna, 15800000-6 różne produkty spożywcze, Dostarczane przyprawy winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: artykuły rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym o gramaturze 170g/szt - w ilości do 100 kg 2.Konserwa rybna - szprot w oleju o gramaturze 170g/szt - w ilości do 100 kg 3.Paprykarz o gramaturze 300g/szt - w ilości do 1 500 kg 4.Śledź filet mrożony, płat, blok do 25 kg - w ilości do 300 kg 5.Burger rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 000 kg 6.Kotlet rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15221000-3 ryby mrożone, 15229000-9 mrożone produkty rybne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi dla konserw 6 miesięcy, dla śledzia mrożonego 1 miesiąc..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Maka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mąka pszenna, typ 550, w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15612100 - 2 mąka pszenna Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryż.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryż długoziarnisty w opakowaniach do 30 kg - w ilości do 4 200 kg Kod CPV 15614100 - 6 ryż długoziarnisty Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dżem.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem wieloowocowy o konsystencji stałej, w opakowaniach do 15 kg - w ilości do 2 500 kg Kod CPV 15332290 - 3 dżemy Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: zupy i sosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Rosół wołowy w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 400 kg 2. Barszcz biały w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 3.Barszcz czerwony w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 500 kg 4. Zupa żurek w opakowaniach do1 kg - w ilości do 260 kg 5. Zupa kalafiorowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 6. Zupa pieczarkowa w opakowaniach do1 kg - w ilości do 260 kg 7. Zupa cebulowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 8. Zupa szparagowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 9. Zupa grzybowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 10. Zupa selerowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 11. Zupa brokułowa w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 260 kg 12. Sos myśliwski w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 200 kg 13. Sos węgierski w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 14. Sos cygański w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 15. Sos pieczeniowy w opakowaniach do1 kg - w ilości do 200 kg 16. Sos boloński w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 200 kg 17. Sos pieczarkowy w opakowaniach do 1kg - w ilości do 200 kg 18. Sos biały w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 400 kg Kod CPV 15891400 - 4 zupy, 15871260 - 4 sosy, 15891500-5 buliony Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.15.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.