eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piekary ŚląskieDostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 3 w Piekarach Śląskich.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-02-01

Piekary Śląskie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 3 w Piekarach Śląskich.
Numer ogłoszenia: 36846 - 2014; data zamieszczenia: 01.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 245667 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Przedszkole Nr 3, ul. M.J. Piłsudskiego 17, 41-940 Piekary Śląskie, woj. śląskie, tel. 32 287 10 85, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna Jednostka Samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 3 w Piekarach Śląskich..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna zgodna z zapotrzebowaniami Zamawiającego dostawa artykułów żywnościowych zwanych dalej produktami dla Miejskiego Przedszkola nr 3 w Piekarach Śląskich w następujących asortymentach ryby przetworzone i konserwowane,owoce i warzywa, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, produkty mleczarskie,jaja,produkty przemiału ziarna skrobi i produktów skrobiowych, artykuły ogólnospożywcze,pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami zawiera formularz cenowy będący załącznikiem nr 5 do SIWZ.Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności jabłka soczyste, słodkie , twarde banany żółte, twarde,mandarynki słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera,dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,25 kg mięso powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną produkty muszą mieć ważny termin spożycia, bezpośrednio po odbiorze towaru nastąpi potwierdzenie zgodności za mawianegoasortymentu ze złożonym zamówieniem,w przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji,częstotliwość dostaw 2 razy w tygodniu, częstotliwość dostaw pieczywa codziennie w dni robocze,termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia 24 godziny warunki transportu zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia t. j.Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 oznakowanie produktu zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia t. j. Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 i zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966, w przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia,dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych, przy każdej dostawie dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz.U. Z 2006 r. nr 17, poz. 127 oraz rozporządzeniem WE 853 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego Dz.Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r. Dostawa produktów odbywać się będzie według uznania Zamawiającego w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożenia przez niego zamówienia telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną e mail określającego rodzaj oraz ilość produktów.Miejscem dostawy zamówionych produktów jest siedziba Zamawiającego.Produkty dostarczane będą przez Wykonawcę własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko.Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach opakowaniach stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności.Wykonawca dostarczy produkty środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno higieniczne.Dostarczone produkty muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm. Wykonawca odpowiedzialny jest za przestrzeganie zasad systemu HACCP oraz za zapewnienie właściwej jakości zdrowej żywności i materiałów, wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Dostawy produktów nie będą odbywać się w czasie przerw w zajęciach przedszkolnych mających miejsce w okresie obowiązywania umowy, tj. ferii, wakacji z wyjątkiem organizowania przez przedszkole dyżurów, przerw świątecznych wynikających z organizacji roku szkolnego zgodnie z przepisami prawa oraz w przypadku odwołania zajęć przez dyrektora placówki, z powodu klęsk żywiołowych lub decyzji administracyjnych dotyczących zamknięcia kuchni wydanych przez uprawnione do tego organy administracyjne. Ponadto rozruch nastąpi od pierwszego dnia po upływie przerwy lub dnia rozpoczęcia roku szkolnego.UWAGA!!! Zamawiający zastrzega, iż ilość poszczególnych artykułów wymienionych w załączniku do oferty może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.Niewykorzystane ilości produktów danego rodzaju powodujące niewykorzystanie w pełni środków finansowych umożliwią Zamawiającemu zakup innych produktów zawartych w formularzu cenowym do wysokości posiadanych środków.Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień, a tym samym do niewykorzystania w całości zamówionych produktów. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu zamówienia mniejszej ilości produktów niż określona w formularzu cenowym.Wykonawca będzie realizował zamówienie po cenach jednostkowych zawartych w ofercie na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw Formularz cenowy stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ. Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy Pzp jeżeli w przedmiocie zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, aby każdy artykuł spożywczy był o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, walorach smakowych, estetycznych, zachowaniu się podczas obróbki gastronomicznej jak wymienione w Załączniku nr 5 do SIWZ. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna.Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia, które zostały określone w Formularzu cenowym Załączniku nr 5 do SIWZ Załącznik nr 1 do umowy, należy uznać za minimalne.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.Zamówienie niniejsze składa się z następujących częściCzęść I dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym ryby przetworzone i konserwowane, Część II dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym owoce i warzywa, Część III dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym pozostałe artykuły żywnościowe, Część IV dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym pieczywo i wyroby ciastkarskie, Część V dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym mięso i wyroby mięsne, Część VI dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym mleko i produkty mleczarskie..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 03.14.25.00 - Jaja 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Część I - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: ryby przetworzone i konserwowane.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sklep Spożywczy i Przemysłowy Marcin Lenart, ul. Gen. S. Maczka obok nr 10, 41-943 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 927,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 763,00

  • Oferta z najniższą ceną: 763,00 / Oferta z najwyższą ceną: 763,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Część II - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: owoce i warzywa

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Prima FHU Dariusz Hanc- Demczyszyn, ul. Poniatowskiego 6/2, 41-946 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20503,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 16253,80

  • Oferta z najniższą ceną: 16253,80 / Oferta z najwyższą ceną: 17381,82

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Część III - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: różne artykuły spożywcze.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sklep Spożywczy i Przemysłowy Marcin Lenart, ul. Gen. S. Maczka obok nr 10, 41-943 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 28504,95 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 32349,16

  • Oferta z najniższą ceną: 32349,16 / Oferta z najwyższą ceną: 32349,16

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Część IV - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: pieczywo i wyroby ciastkarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia -Ciastkarnia KAMA Aleksandra Piszczek, ul. Przybyły 1 A, 41-608 Świętochłowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5437,67 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5157,00

  • Oferta z najniższą ceną: 5157,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7882,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Część V - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: mięso i wyroby mięsne.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa Ozorek Zdzisław Cappilleri, ul. Chrzanowskiego 10-12, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19659,03 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19845,10

  • Oferta z najniższą ceną: 19845,10 / Oferta z najwyższą ceną: 19845,10

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Część VI - dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: mleko i produkty mleczarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sklep Spożywczo- Przemysłowy Marcin Lenart, ul. Gen. S. Maczka obok nr 10, 41-943 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13015,48 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15696,30

  • Oferta z najniższą ceną: 15696,30 / Oferta z najwyższą ceną: 15883,10

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.