eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona GóraŚwiadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 2010 dla Departamentu Polityki Społecznej



Ogłoszenie z dnia 2010-11-16

Zielona Góra: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 2010 dla Departamentu Polityki Społecznej
Numer ogłoszenia: 370010 - 2010; data zamieszczenia: 16.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, ul. Podgórna 7, 65-057 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 068 4565403, 4565404, 4565277, faks 068 4565404.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 2010 dla Departamentu Polityki Społecznej.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 2010 r. dla Departamentu Polityki Społecznej. 2. Wykonanie usługi obejmuje teren województwa lubuskiego. 3. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo łączenia kategorii. Usługi cateringowe muszą być serwowane w formie tzw. szwedzkiego stołu. 4. W ramach realizowanych usług cateringowych w poniższych kategoriach Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: Kategoria C - serwis kanapkowy (ilość usług - 1) - wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej (tzn. obrusy, serwis do kawy i herbaty, sztućce, talerzyki do ciasta i kanapek, szklanki do zimnych napoi); - obsługi cateringu (niezbędny personel); - menu: kawa, herbata, cukier, śmietanka (w opakowaniach jednorazowych, 1 sztuka/os), soki owocowe (2 rodzaje, podawane w szklanych dzbankach), woda (gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l/os.), ciastka kruche (mieszanka), 1 rodzaj ciasta (po 50 gram/os.), owoce (3 rodzaje w tym południowe i krajowe), kanapki (3 rodzaje pieczywa, 3 rodzaje wędlin, 3 rodzaje serów, 2 rodzaje past, dodatki typu warzywa, majonez - min. 5 szt. dla 1 osoby), 3 rodzaje sałatek (1 z warzyw gotowanych i 2 z surowych z dodatkami typu ser feta, sosy, pestki dyni, słonecznika itp. po 100 gram/os.), 1 sałatka owocowa (po 100 gram/os.); - usługi sprzątania. Kategoria E - gorący bufet bis (ilość usług - 1) - wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej (tzn. obrusy, serwis obiadowy, serwis do kawy i herbaty, sztućce, talerzyki do ciasta, szklanki do zimnych napoi, salaterki do sałatek); - gorące posiłki muszą być serwowane w podgrzewanych pojemnikach typu bemar; - obsługi cateringu (niezbędny personel); - menu: zupa (2 rodzaje typu krem), 3 rodzaje mięs (po 150 - 170 gram/os.), ryby (bez panierki 100 gram/os. lub w panierce 130 gram/os.), ziemniaki puree, gotowane i pieczone (po 200 gram/os.), surówki (2 rodzaje po 100 gram/os.), warzywa gotowane (po 100 gram/os.), sałatki z surowych warzyw z dodatkami typu ser feta, sosy, pestki dyni, słonecznika itp. (2 rodzaje po 100 gram/os.), owoce (3 rodzaje w tym południowe i krajowe), ciasta (2 rodzaje po 50 gram/os.), kawa, herbata, cukier, śmietanka (w opakowaniach jednorazowych, 1 sztuka/os), soki owocowe (2 rodzaje, podawane w szklanych dzbankach), woda (gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l/os.); - usługi sprzątania. 5. Każdorazowo Zamawiający będzie informował Wykonawcę o miejscu świadczenia usługi (teren województwa lubuskiego), terminie i ilości osób na 5 dni przed realizacją zamawianej usługi cateringowej. 6. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji menu nie później niż 2 dni przed realizacją usługi cateringowej. 7. Podana ilość usług cateringowych w ramach poszczególnych kategorii jest liczbą maksymalną. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości usług w uzasadnionych przypadkach. 9. Wartością graniczną wynagrodzenia Wykonawcy jest cena ofertowa brutto zaproponowana przez Wykonawcę. 10. Zamawiający zapłaci Wykonawcy jedynie za rzeczywistą ilość zrealizowanych usług cateringowych, obliczoną według stawek przyjętych na osobę w ramach poszczególnych kategorii. 11. Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadów i śmieci. 12. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przedmiot zamówienia finansowany jest ze środków budżetu województwa lubuskiego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Grzegorz Pyzikiewicz PHU GREG, Al. Niepodległości 7a/16, 65-048 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3273,77 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3966,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3966,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3966,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający przeprowadził postępowanie w trybie z wolnej zgodnie z art. 66 w związku z art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Pzp ponieważ w postępowaniu pn. Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w roku 2010 Zamawiający dopuścił możliwość udzielenia zamówień uzupełniających na podst. art. 67 ust. 1 pkt 6. Zamawiający przeprowadził negocjacje z wyłonionym w tym postępowaniu Wykonawcą zgodnie z umową nr DP.VIII.3320-5/DS-11/10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.