Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-09
Luzino: Dożywianie dzieci w szkołach gminy Luzino w 2012 r.
Numer ogłoszenia: 371568 - 2011; data zamieszczenia: 09.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Młyńska 7, 84-242 Luzino, woj. pomorskie, tel. 58 678 20 68 wew. 72, faks 58 678 20 68.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.luzino.pl/?pid=193
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach gminy Luzino w 2012 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1 Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do wskazanych szkół Gminy Luzino w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2012 r. w dni nauki w szkole, tj. przez 184 dni. 3.2 Przez posiłek należy rozumieć: a) posiłki obiadowe jednodaniowe (drugie danie), b) ciepłą zupę z pieczywem tj. jedną kromką chleba albo jogurtem, c) albo kanapkę, jakie będą dostarczane przez Wykonawcę przez 184 dni roboczych w roku 2012 r. do niżej wymienionych szkół, zgodnie z poniższym wyszczególnieniem: Szkoła Podstawowa w Kębłowie, Szkoła Podstawowa w Kębłowie Oddział w Zelewie, Szkoła Podstawowa w Sychowie, Szkoła Podstawowa w Sychowie Oddział w Robakowie: Pierwszy tydzień miesiąca: 1. Poniedziałek: ziemniaki + kotlet schabowy + surówka + kompot, (drugie danie) 2. Wtorek: grochówka z wkładką - kiełbasa zwyczajna + pieczywo, (zupa + pieczywo) 3. Środa: naleśniki z serem + kompot, (drugie danie) 4. Czwartek: Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą + pieczywo, (zupa + pieczywo) 5. Piątek: ziemniaki + ryba smażona + surówka + kompot, (drugie danie). II. Drugi tydzień miesiąca: 1. poniedziałek: makaron lub kasza z mięsem i sosem + surówka + kompot, (drugie danie) 2. Wtorek: rosół z makaronem + mięso drobiowe gotowane + jogurt, (zupa) 3. Środa: ryż z jabłkiem + kompot, (drugie danie) 4. Czwartek: jarzynowa 5 składnikowa zabielana + pieczywo, (zupa + pieczywo) 5. Piątek: ziemniaki + ryba smażona + surówka + kompot, (drugie danie) w następujących planowanych ilościach: a) 132 porcje obiadowe jednodaniowe (drugie danie) przez 112 dni nauki w szkole, b) 132 porcji ciepłej zupy + pieczywo przez 72 dni nauki w szkole, Począwszy od trzeciego tygodnia miesiąca do końca realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest stosować przemiennie zakres posiłków zgodnie z wyszczególnieniem zawartym w pkt. 3.2. I oraz w pkt 3.2. II. Szkoła Podstawowa w Wyszecinie, Szkoła Podstawowa w Barłominie, Gimnazjum Publiczne w Luzinie: przygotowanie kanapek z produktów żywnościowych uzyskanych na własny koszt wraz z następującymi założeniami: przez kanapkę rozumie się bułkę: typu HOTDOG z wkładką: parówka, zielona sałata, ogórek kiszony i majonez, dostarczaną w czwartki, typu HAMBURGER posypaną sezamem z wkładką: mięsną smażoną, ogórkiem kiszonym, sałatą i majonezem, dostarczana w środy, typu CIABATA lub inna pszenna z serem. wędliną, sałatą, pomidorem lub ogórkiem, dostarczane w pozostałe dni tygodnia, tj. poniedziałki, wtorki i piątki, w następujących planowanych ilościach - 158 sztuk kanapek przez 184 dni nauki w szkole. Łączna liczba dostarczanych posiłków dziennie do wszystkich wymienionych powyżej szkół wynosi 290. 3.4. Gramatura posiłków: - posiłek obiadowy jednodaniowy (drugie danie): Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: ziemniaki, ryż, makaron lub kasza - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka - 100 g, naleśniki z serem 200 g. -zupa - 350 g, -jogurt - 125 g.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca powinien udokumentować dysponowanie minimum jednym środkiem transportu, posiadającym odpowiednie zaświadczenie stwierdzające spełnianie wymagań sanitarnych wydane przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną na przewóz i dostawę posiłków cateringowych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca powinien udokumentować dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia poprzez wykazanie się kadrą techniczną, z której minimum 1 osoba posiada aktualne zaświadczenia lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno-epidemiologicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca był ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę min. 50.000,00 zł.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
- Wykaz kadry, która zostanie wyznaczona do realizacji przedmiotu zamówienia wraz z danymi na temat ich kwalifikacji wraz z oświadczeniem, że wśród osób które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia do realizacji powierzonych im zadań, w tym przynajmniej jedna posiada aktualne zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno-epidemiologicznych, - Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje środkiem transportu, posiadającym odpowiednie zaświadczenie stwierdzające spełnianie wymagań sanitarnych wydane przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną na przewóz i dostawę posiłków cateringowych, - Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (jeżeli dotyczy) - Pełnomocnictwo (oryginał lub uwierzytelniona notarialnie kopia) osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Gdy zaistnieje okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna niemożliwa do przewidzenia w momencie zawarcia umowy, za którą żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania umowy, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy, w szczególności w zakresie: zmiany osoby uprawnionej do kontaktów, zmiany podwykonawcy, w przypadku kiedy Wykonawca powierzył wykonanie części zamówienia podwykonawcy oraz zmiany wynagrodzenia, w przypadku zmiany wysokości podatku VAT, w stopniu i terminie odpowiadającym tym zmianom, zmiany danych Wykonawcy np. zmiana siedziby, adresu, nazwy (bez zmiany samego Wykonawcy).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.luzino.pl/?pid=193
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Luzinie, ul. Młyńska 7, 84-242 Luzino.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.11.2011 godzina 09:30, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Luzinie, pokój 7, ul. Młyńska 7, 84-242 Luzino.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu
- Wybór wykonawcy usługi żywienia na rzecz dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 22 w skład, którego wchodzi Szkoła Podstawowa nr 66 oraz Przedszkole nr 27 we Wrocławiu
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i przedszkolaków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 26 we Wrocławiu
- Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola nr 259 "Leśna Bajka" w Warszawie.
- Przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola "Wesołe Sówki" w Legionowie
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.