eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szklarska PorębaDOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU OŚRODKÓW SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWYCH W SZKLARSKIEJ PORĘBIE CENTRUM USŁUG LOGISTYCZNYCH Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE



Ogłoszenie z dnia 2011-11-09

Szklarska Poręba: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU OŚRODKÓW SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWYCH W SZKLARSKIEJ PORĘBIE CENTRUM USŁUG LOGISTYCZNYCH Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE
Numer ogłoszenia: 372472 - 2011; data zamieszczenia: 09.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie , ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie, tel. 75 717 20 26, faks 75 717 23 96.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.olimp-rzemieslnik.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.olimp-rzemieslnik.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: INSTYTUCJA GOSPODARKI BUDŻETOWEJ.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU OŚRODKÓW SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWYCH W SZKLARSKIEJ PORĘBIE CENTRUM USŁUG LOGISTYCZNYCH Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU OŚRODKÓW SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWYCH W SZKLARSKIEJ PORĘBIE CENTRUM USŁUG LOGISTYCZNYCH Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE w asortymencie i ilościach podanych w załączniku NR 1 - OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, według pakietów: PAKIET I - Warzywa i owoce, PAKIET II - Artykuły spozywcze różne, PAKIET III - Produkty mleczarskie, PAKIET IV - Ryby, PAKIET V -  Jaja, PAKIET VI -  Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. w przypadku podpisywania oferty lub poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwa. W przypadku udzielenia pełnomocnictwa, wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. Kserokopia pełnomocnictwa musi byc potwierdzona przez notariusza.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy z zastrzeżeniem art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych mogą być dokonywane za zgodą obu stron, wyrażoną na pismie, pod rygorem niewiazności. 2. Strony dopuszczają zmiany w umowie w zakresie nazwy produktu przy zachowaniu jego parametetrów. 3. W przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta, strony dopuszczają zmiany cen jednostkowych produktów objętych umową z zachowaniem zasady proporcjjonalności w stosunku do ceny objętej umową. 4. W każdym czasie trwania umowy Wykonawca może dokonac obniżki cena jednostkowych bez konieczności informowania Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.olimp-rzemieslnik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2011 godzina 09:00, miejsce: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba, recepcja.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: WARZYWA I OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ziemniaki kg 5000 2 Marchew kg 400 3 Buraczki kg 350 4 Jabłka kg 100 5 Kalafior szt 50 6 Kapusta biała kg 150 7 Kapusta biała młoda szt 100 8 Kapusta kiszona kg 100 9 Ogórki zielone kg 100 10 Ogórki kwaszone kg 100 11 Kapusta czerwona kg 125 12 Pieczarki kg 40 13 Pietruszka kg 100 14 Por szt 70 15 Pomidor kg 400 16 Seler kg 100 17 Rzodkiewka(pęczek) szt 100 18 Sałata szt 150 19 Cebula kg 200 20 Szczypior (pęczek) szt 75 21 Mandarynka kg 15 22 Śliwka kg 15 23 Banan kg 20 24 Pietruszka zielona (pęczek) szt 75 25 Koper zielony (pęczek) szt 120 26 Rzodkiew biała kg 75 27 Kapusta pekińska szt 125 28 Sałata lodowa Szt 50 29 Grapefruit Kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP., ASORTYMENT, J.M. ILOŚĆ 1 Cukier kg 400 2 Mąka przenna typ 500 kg 300 3 Papryka konserwowa, słoik 0,650 kg Szt 75 4 Ogórki konserwowe, słoik 0,680 kg szt 150 5 Pieczarki konserwowe, słoik 0,695 kg szt 75 6 Kukurydza koserwowa, opakowanie 2,60 kg Szt 12 7 Groszek konserwowyopakowanie 2,60 kg szt 12 8 Fasola biała konserwowa, opakowanie 0,40 kg szt 30 9 Fasola czerwona konserwowa, opakowanie 0,40 kg szt 30 10 Majonez opakowanie 3 l. Winiary lub równoważny Szt 20 11 Pieprz mielony, opakowanie 0,500 kg szt 12 12 Papryka mielona, opakowanie 0,500 kg Szt 12 13 Śliwka kalifornijska, opakowanie 0,500 kg szt 10 14 Przyprawa VEGETA kg 30 15 Kawa typu Kronung lub równoważna, opakowanie 0,500 kg szt 400 16 Kawa rozpuszczalna typu Nescafe lub równoważna, opakowanie 0,200 kg Szt 18 17 Masło czekoladowe typu nutella lub równoważne, opakowanie 0,400 kg szt 20 18 Musztarda kg 35 19 Makaron Świderki typu Lubella lub równoważny, opakowanie 0,500 kg szt 240 20 Makaron Lubella lub równoważny spagetti, opakowanie 0,500 kg szt 200 21 Makaron kokardki Lubella lub równoważny, opakowanie 0,500 kg szt 300 22 Katchup kg 30 23 Ocet litr 75 24 Sól kg 150 25 Kakao 0,300 kg typu Puchatek lub równoważne szt 5 26 Kasza gryczana kg 80 27 Kasza jaglana kg 80 28 Groch kg 100 29 Groszek Ptysiowy kg 12 30 Grzanki kg 12 31 Herbata czarna Lipton (w opakowaniu 100 saszetek) Szt 75 32 Herbata owocowa (20 sadszetek ze sznurkiem w opakowaniu) szt 80 33 Herbata zwykła typu Eternal lub równoważna, (100 saszetek w opakowaniu, saszetki ze sznurkiem) szt 75 34 Koncentrat pomidorowy 30% , 200g szt 100 35 Ryż kg 600 36 Sok owocowy koncentrat opakowanie 5 litrów Szt 24 37 Woda gazowana Primavera lub równoważna, butelka typu PET 0,5 litra szt 250 38 Woda gazowana Primavera lub równoważna, butelka typu PET 1,5 litra szt 150 39 Woda gazowana Primavera lub równoważna, butelka typu PET 5 litrowa szt 40 40 Napoje gazowane Sprite, cola, butelka typu PET , 0,5 litra Szt 100 41 Soki owocowe , karton litr 1200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. Asortyment J.m. Ilość 1 Śmietana 15 % 1litr (karton) szt 70 2 Śmietana 18%, 0,4 l. (kubek) szt 350 3 Twaróg pułtłusty typu Krajanka kg 800 4 Ser żółty typu Gouda lub równoważny kg 150 5 Ser topiony porcjowany 0,140 szt 20 6 Ser żółty typu Salami kg 250 7 Ser topiony wędzony typu Kolno lub równoważny kg 150 8 Masło popularne, kostka 0,200 kg, 82% tłuszczu szt 3250 9 Mleko 1L., 2% UHT litr 1500 10 Ser feta, kostka 0,270 kg szt 25 11 Ser z przerostami plesni typu Commembert, opakowanie 0,120 kg Szt 60 12 Jogurt naturalny, 0,40 l. kubek Szt 30 13 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych, 0,40 l kubek szt 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. Asortyment J.m. Ilość 1 Filet mrożony Morszczuk, 5% glazury kg 250 2 Ryby w oleju i pomidorach, puszka 0,170 kg szt 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. Asortyment J.m. Ilość 1 Jajka świeże L szt 30000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. Asortyment J.m. Ilość 1 Olej do smażenia (frytura) kg 60 2 Oliwa z oliwek, litr 48 3 Olej spożywczy litr 200 4 Margaryna typu Palma lub równoważna, opakowanie 0,25 kg Szt. 720 5 Margaryna sniadaniowa typu Delma lub równoważna, opakowanie 0,5 kg szt 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.