eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceDostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-22

Katowice: Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu
Numer ogłoszenia: 374561 - 2008; data zamieszczenia: 22.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: PPUP Poczta Polska Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny , pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 Katowice, woj. śląskie, tel. (032) 2538862, faks (032) 2513346.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poczta-polska.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy artykułów mięsnych, wędliniarskich i drobiowych dla OSW Dąb w Ustroniu, obejmuje dwie części: 1) część I zamówienia - dostawy artykułów drobiowych dla OSW DĄB w Ustroniu, 2) część II zamówienia - dostawy artykułów mięsnych i wędliniarskich dla OSW DĄB w Ustro-niu. Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby dostawy były realizowane pod następujący adres: ul. Wczasowa 47, 43-450 Ustroń. Termin realizacji zamówienia: 6 miesięcy od daty podpisania umowy. Dostarczane artykuły spożywcze każdorazowo winny pochodzić z udokumentowanego źródła (uboju) i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepi-sami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach po-chodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz.U. Nr 69, poz. 625, ze zmianami)]. Termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów spożywczych winien być każdora-zowo nie krótszy niż czasookres ich przechowywania. Dostawa odbywać się będzie wyłącznie na koszt wykonawcy, w zgodzie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225)]. Zamawiający wymaga, aby produkty spożywcze zamrożone po ich wytworzeniu, były dostarczane z zachowaniem łańcucha chłodniczego (tzn. poprzez dopilnowanie, aby produkt trans-portowany z zakładu, w którym został wytworzony do zamawiającego, nie był narażony na wahania temperatury). Temperatura produktów spożywczych zamrożonych nie może się wahać więcej niż o 3 oC. Dostawa konkretnego asortymentu i ilości produktów spożywczych następować będzie poprzez każdorazowe zamówienie żądanej ilości i asortymentu, pisemnie (przesyłką pocztową), poprzez faks lub pocztą elektroniczną, w terminie 24 godzin (z wyłączeniem niedziel i świąt), od dnia dostarczenia zamówienia wykonawcy. W przypadku nie zgłoszenia się faksowego lub elektronicznego wykonawcy (np. z powodu wyłączenia lub awarii ww. urządzenia), za czas zgłoszenia przyjmować się będzie czas wskazany przez zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do realizacji zamówienia w pełnym zakresie ilościowym i asortymentowym wykazanym w załączniku nr 1 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości w poszczególnych rodzajach artykułów stanowiących przedmiot zamówienia w ramach wartości umowy. Do każdej dostarczonej partii produktów spożywczych wykonawca winien każdorazowo dołączyć (przedstawić) odpowiednie dokumenty potwierdzające ich pochodzenie, asortyment, rodzaj opakowania, sposób i okres przechowywania, termin przydatności do spożycia, a także dokumenty wydania WZ. Dodatkowo w przypadku dostawy produktów pochodzenia zwierzęcego, każdy z nich winien być zaopatrzony w handlowy dokument identyfikacyjny, wystawiany zgodnie z przepisami ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego. UWAGA: - Przez zwrot świeża/y zamawiający rozumie produkty spożywcze wcześniej nie mrożone. - Przez zwrot mrożona/y zamawiający rozumie produkty spożywcze zamrożone po ich wytworzeniu, z zachowaniem łańcucha chłodniczego. W przypadku nie zrealizowania przez Wykonawcę dostawy w wyznaczonym terminie, Zamawiający uprawniony jest do zakupu towaru u innego dostawcy (wykonanie zastępcze) i obcią-żenia Wykonawcy kosztami wynikającymi z różnicy pomiędzy ceną wynikającą z niniejszej umowy, a ceną towaru zakupionego u innego dostawcy (łącznie z kosztami dostawy). Zamawiający wymaga, aby ceny jednostkowe poszczególnych produktów, na podstawie których określona zostanie cena oferty, były niezmienne przez okres minimum 2 (dwóch) miesię-cy od daty zawarcia umowy (okres stałości ceny). Przez okres stałości ceny należy rozumieć niezmienność ceny (niezmienność cen jednostkowych artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia) w określonym czasie, niezależnie od zmiany warunków, które mają na nią wpływ. Wykonawca winien określić w ofercie okres stałości ceny, w miesiącach. Brak wpisu określającego okres stałości ceny w miejscu do tego przeznaczonym (Formularz oferty) zamawiający potraktuje jako podanie przez wykonawcę okresu minimalnego, tj. dwa miesiące. Zamawiający dopuszcza możliwość podwyższenia cen jednostkowych po upływie okresu stałości ceny. Podwyższenie ceny może nastąpić wyłącznie o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany co miesiąc obwieszczeniem Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w sprawie wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych (informacje o wysokości wskaźnika są zamieszczane np. na oficjalnej stronie internetowej GUS: www.stat.gov.pl). Do przeliczenia cen jednostkowych należy stosować wskaźnik sprzed dwóch miesięcy (przykład: umowa zawarta w dniu 10.01.2009 r.; okres stałości zaoferowanej ceny wynosi minimum dwa miesiące; po tym okresie - najwcześniej 10.03.2009 r. - wykonawca może podwyższyć ceny jednostkowe artykułów spożywczych o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszony przez GUS za miesiąc styczeń 2009 r.). Wykonawca będzie mógł podwyższać ceny jednostkowe w okresach (odstępach) nie krótszych niż jeden miesiąc..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 31.42.00.0 - Produkty zwierzęce .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga, aby oferta była zabezpieczona wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Posiadanie przez wykonawcę uprawnień do prowadzania działalności gospodarczej w zakresie objętym przedmiotem zamówienia. 2) Posiadanie przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3) Znajdowanie się wykonawcy w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia. 4) Nie podleganie wykonawcy wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 5) Spełnianie pozostałych warunków udziału w postępowaniu, określonych przez zamawiającego w Rozdziale II SIWZ. 6) Potwierdzeniem spełniania warunków udziału w postępowaniu jest złożenie dokumentów wskazanych w Rozdz. IV ust. 1 SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy wykonawca przystępujący do postępowania powinien złożyć, wraz z ofertą- Formularz oferty (stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ), następujące dokumenty: 1) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ, 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Okres stałości ceny - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poczta-polska.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: państwowe przedsiębiorstwo użyteczności publicznej Poczta Polska, Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny w Katowicach, Pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 KATOWICE.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2009 godzina 11:00, miejsce: państwowe przedsiębiorstwo użyteczności publicznej Poczta Polska, Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny w Katowicach, Pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7, 40-940 KATOWICE, pok. 407.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy artykułów drobiowych dla OSW DĄB w Ustroniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.20.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Okres stałości ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy artykułów mięsnych i wędliniarskich dla OSW DĄB w Ustroniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specyfikacja rodzajowo-ilościowa artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.20.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Najnowsze przetargi

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.