To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-12-29
Ogłoszenie nr 375785 - 2016 z dnia 2016-12-29 r.
Chmielnik: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach - przetarg II
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 355173-2016
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach, krajowy numer identyfikacyjny
29238081000000, ul.
Łagiewniki
73,
26020
Chmielnik, państwo
Polska, woj.
świętokrzyskie, tel.
413 542 076, faks
413 543 050, e-mail
DPSLagiewniki@poczta.neostrada.pl
Adres strony internetowej (URL): www.lagiewniki.com.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: samorządowa jednostka organizacyjna
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach - przetarg II
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):DPS.DN.271.5.2016
II.2) Rodzaj zamówienia:Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach gm. Chmielnik, pow. kielecki, woj. świętokrzyskie Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych zgodnie z załączonymi formularzami asortymentowo - cenowymi. 1. Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1b: 2. Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1c: 3. Dostawa oznaczona jako Część VI mięso świeże - załącznik nr 1f: 4. Dostawa oznaczona jako Część VII wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże - załącznik nr 1g: 5. Dostawa oznaczona jako Część VIII mleko, masło i sery - załącznik nr 1h: 6. Dostawa oznaczona jako Część IX produkty mleczarskie - załącznik nr 1i: 7. Dostawa oznaczona jako Część XI owoce - załącznik nr 1k: Wielkości zamówienia podane w Załącznikach nr: 1b,1c,1f,1g,1h,1i,1k do SIWZ - tzw. formularzach asortymentowo-cenowych są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania z zastrzeżeniem, iż dokonane zmiany nie spowodują zwiększenia wartości brutto zamówienia. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zmieniona. W takiej sytuacji Wykonawca nie ma roszczenia o zakup przez Zamawiającego towaru, którego ilość Zamawiający ograniczył lub zmienił. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej od ustalonej w siwz (dla każdego pakietu) nie stanowi nie wykonania lub nienależytego wykonania umowy. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego wraz z wniesieniem do magazynów znajdujących się w miejscowości Łagiewniki Nr 73. Każdy z produktów ma być ( pod groźbą kar zapisanych w umowie) dostarczony w wymaganych opakowaniach a waga jednostkowa artykułu/ów musi być zgodna z wagą podaną w formularzu asortymentowo - cenowym. Wykonawca nie może dostarczać produktów o gramaturze większej lub mniejszej niż ich gramatura określona przez Zamawiającego w formularzach asortymentowo - cenowych i przeliczać wartości dostarczonego towaru o gramaturze innej niż określił to Zamawiający. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - CZĘŚĆ II WYROBY PIEKARSKIE - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do soboty w godz. od 7:00 do 9:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1b. - CZĘŚĆ III MROŻONE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1c - CZĘŚĆ VI MIĘSO ŚWIEŻE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Mięso musi być hermetycznie pakowane ( mięso w workach przystosowanych do mrożenia) i na każdym opakowaniu musi posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, wartości odżywczej, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Waga dostarczanego mięsa świeżego w opakowaniach musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1 f. - CZĘŚĆ VII WĘDLINY ŚWIEŻE I WĘDLINY PODROBOWE ŚWIEŻE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Wędliny i wędliny podrobowe muszą być hermetycznie pakowane. Na każdym opakowaniu musi posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, wartości odżywczej, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: Wykonawca , którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, w dniu podpisania umowy, dostarczy w celu zapoznania się organoleptycznego ( w tym wykonanie dokumentacji fotograficznej) próbki wszystkich wędlin w kawałkach po ok. 20 dkg (pozostałość do zwrotu). - Część VIII MLEKO, MASŁO I SERY - codziennie od poniedziałku do soboty o godz.6:00 w drugim dniu od złożenia zamówienia. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: waga jednostkowa mleka musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1h. - Część IX PRODUKTY MLECZARSKIE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do godz.7:00 Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: waga jednostkowa produktów mleczarskich musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1i. - Część XI OWOCE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Owoce w I gatunku. Uwaga: waga jednostkowa owoców musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1k Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ich ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie potrzebne pojemniki przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu +/- 20%. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości oraz gramatury dostarczonego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w ciągu 2 godzin w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV:
15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
15810000-9,
15331170-9,
15221000-3,
15100000-9,
15500000-3,
03200000-3,
03142500-3,
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: Wyroby piekarskie |
Postępowanie/część zostało unieważnione
tak
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Nie wpłynęła żadna oferta. Postępowanie w zakresie części II zamówienia na podstawie art. 93.1. pkt 1) ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Tekst jednolity Dz. U z 2015r. poz. 2164 z późn. zm.) zostało unieważnione - Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu albo nie wpłynął żaden wniosek o dopuszczenie udziału w postępowaniu od wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, z zastrzeżeniem pkt2 i 3; | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT45866.67 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert0 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość umowy IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 3 | NAZWA: mrożone artykuły spożywce |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT27974.29 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert5 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 32911.00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 6 | NAZWA: Mięso świeże |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT26783.81 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 26407.00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 7 | NAZWA: Wędliny świeżeędliy podrobowe świeże |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT85242.86 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 92728.00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 8 | NAZWA: Mleko,masło, sery |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT89719.05 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 94450.90 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 9 | NAZWA: Produkty mleczarskie |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT36564.77 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 39402.40 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 11 | NAZWA: Owoce |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT30319.05 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 32954.00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI CHMIELNIK
więcej: przetargi CHMIELNIK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.